Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Proti kakšni AT ali DE so naše AC kar zelo zelo dobre....(sem imel možnost primerjave ravno 14.dni nazaj na poti v Munchen....)

Napisano (urejeno)
pred 13 urami je skritikrt napisal:

Sem jo vozil tudi "na pes mater" v orng dežju...in pri meni sam auspuh vidiš...bi kdo rekel,da sem🤪...mogoče res malo😄...res zimska "adijo pamet" ...po moje boljša od Conti...mogoče je Michelin malenkost boljši pri oprijemu,a nimam izkušnje z "miškotom",tako,da ne morem trditi...bi ti moral dati za peljati...

Če bi jo dobil za cca.200€/kom,takoj vzamem,tako pa...

Pilot Alpin 5 so leta v vsamem vrhu, se pa jim je lansko zimo približal Pirelli PZero Winter II (čisto nova lani).

Na sploh opažam zadnji 2 leti, da je Pirelli naredil nori skok in je čisto ob "Miškah" 😉, cena pa nižja.

Pilot Alpin 5 SUV dobiš. Cene pa nisem gledal.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Proti kakšni AT ali DE so naše AC kar zelo zelo dobre....(sem imel možnost primerjave ravno 14.dni nazaj na poti v Munchen....)

Kaj ti smatraš kot zelo zelo dobre? Še v Bosni je od Banja luke proti Doboju boljša od vseh naših. Da o Bolgariji, Romuniji, Češki in Poljski ne govorim. Povsod so širše in lepše speljane. 

Napisano
pred 2 minutama je Shrek napisal:

Kaj ti smatraš kot zelo zelo dobre? 

Kot sta pisala Boss in Alex, čisto spodobno se pelješ, kot sem napisal, na poti v Munchen je cesta v AT in DE bistveno slabša kot naše AC.

• Všeč 3
  • Zmeden 1
Napisano

Ne vem, no. Če je delo na cesti, še ne pomeni, da je slabša. No, prejšni teden se mi ni zdela slabša. 

Pustimo zdaj to... 

Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Kot sta pisala Boss in Alex, čisto spodobno se pelješ, kot sem napisal, na poti v Munchen je cesta v AT in DE bistveno slabša kot naše AC.

Še posebno avstrijske so kr neki. 

Napisano (urejeno)

Nima veze z gumami ampak tedensko se zdaj vozim na sever Nemcije. Avstrijski del je groza zaradi delovisc, sorazmerno vsaj 3x do 4x vec kot pri nas sama zozanja ampak je treba razumet ker majo pa tudi toliko vec tunelov. Vse se racuna, cez avstrijo mas - skupne karavanke, turski (ali brener) pa se vinjeto.

Nemske AC so pa zelo dobre, zacne se dejansko sele po Minhnu. Do minhna mimo rosenheima ne mores recti da je sploh AC, vecinoma je 100 pa dvopasovna

Pol se pa zacne, je pa ogromna razlika a gres na Stuttgart/ Karlsruhe ali pa na Frankfurt od Minhna.

Prva je polna Stauov, medtem ko je druga daljsa ampak pretocna, kljub vecim zozanje. Ampak zozanja so iz 3 na dva onejitev 100, ne 60 kot pri nas.

Ostalo pa letiiiiiiii, zadnje ogledalo je nujno. Tam 140-150 pa optimalno, ce gres pocasneje mas problem ker srednji pas je dejansko s tempom, ce si prehiter pa mas veliko bremzanja.

Pohvalno!!! Strogo se drzijo voznje na desni, tud ce so tovornjaki, desni je desni, srednji se sicer najvec uporablja a ko je plac na desnem vsak gre tja.

Pa da poprcam, ampak ni laž, elektricni so vecinom stalno desno, s tempom cca max 100, to opazis ko gredo prehitevat tovornjak, zgleda kot da se naserje na srednjega, pa kar traja da pride mimo.

Ampak ne delajo nic narobe, min je 70 ali 80. Potrpljene nic drugega

Pa se o pumpah, mi smo razvajeni da mamo pumpo na ac, vecino autohofov je izven AC, nekje na vasi, ko GPS rece pumpa, vidis samo normalen izvoz, zacviknes in se peljes mimo, sem se navadil zdaj.

Ponoci, ko se najraje vracam, pa je s tovornjaki na pocivaliscih veliko huje kot pri nas. Vse zaparkirano. Vse zakrito, sem 1x celo falil uvoz ker je bilo ene max 3m med kamionoma v temi

Lahko nadaljujem kaka ciganarija je Nemcija. Sprobala sva ze zdravstveni dom (katastrofa, edini pkus je da sirijci znajo anglesko, ne znajo nemsko!), stacune, vse ker gor zacasno ziviva...internet na kabel in mobilni signal je katastrofa v vseh 3h vecjih mestih kjer se potikava. Zato ker sem imel moznost izkusnje ziveti dlje v Italiji, Spaniji, Franciji, Nemciji dobim kr pikce ko mi nekdo rece, blagor se tebi....mi se ne zavedamo kaj imamo tu. slovenija je zeleni otok, imamo vse in smo med bolje placanimi drzavami!! Drzava vsaj zaenkrat zaposluje svoje, imamo svojo proizvodnjo hrane itd itd, pustimo davke, to je povsod.

Spanija je izjema, moram recti. Drzava kamor pa bi sel takoj ce bi moral.

Na pa smo popacal se eno temo

Popravljeno od jures
  • Všeč 6
  • Ljubim 2

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Zato ker sem imel moznost izkusnje ziveti dlje v Italiji, Spaniji, Franciji, Nemciji dobim kr pikce ko mi nekdo rece, blagor se tebi....mi se ne zavedamo kaj imamo tu. slovenija je zeleni otok, imamo vse in smo med bolje placanimi drzavami!! Drzava vsaj zaenkrat zaposluje svoje, imamo svojo proizvodnjo hrane itd itd, pustimo davke, to je povsod.

Lokalno imam enega, ko je oče bil gastarbajter, firma v Nemčiji.

Z ženo, nemko, se je preselil v Slovenijo, da je boljše tukaj....

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Po 6000km, tednu monsumskega dezja recem samo izjemna guma. Narocam še za toyoto.

Cena pa prijazna

GUMA-CENTER.SI

Širina: 235 - Višina: 55 - Premer: 19

• Všeč 2
  • Hvala 1

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Zanimivo, po specifikacijah naj bi bila zlo tiha guma, a tudi je ?

Ja to pa sigurno. Fiat je kletka pri tleh brez kake pretirane izolacije pa je tih

Napisano
dne 20. 3. 2025 ob 12:41 je Bini napisal:

Torej je ABS samo dodatni strošek pri avtu... 😵‍💫

Saj je dandanes na vozilih veliko stvari, ki so zgolj in samo strošek. Je tudi na tem forumu veliko debat, kje se jih da izklopit in kako imajo nekatera vozila poenostavljen postopek, druga kompliciran, kako pri nekaterih vozilih odklopiš in je mir, pri drugih pa moraš pred vsako vožnjo odklopit...

dne 20. 3. 2025 ob 13:50 je Mraušk Mčk napisal:

... ... ... ... ...

Zdaj pa jaz prav ničesar več ne razumem. Do sedaj sem bil prepričan, da je ABS asistenčni pripomoček ki pomaga pri zaustavljanju, ne za speljevanje. 

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Včasih se počutim, ko da sm kmet an s hribu doma an ga ta mestn prou nč ne zastopjo...

ABS je asistenčni pripomoček za zaviranje. Ampak, ker cesta ni poligon, se je že velikokrat izkazalo, da nas spravi v težave - ker podaljša zavorno pot. Zato pri nas, ko vžgemo avto, še preden sploh speljemo, ugasnemo ABS. Da med vožnjo ne iščemo stikala in da smo že takoj pripravljeni na zaviranje v sili.

Pri nas ima ABS s speljevanjem samo to povezavo, da ga izklopimo, preden speljemo. Zato, da ne dela težav, ko je treba ustavit in da ne iščemo stikalo za izklop ABSa, ko smo že v težavah, ker takrat običajno ni časa.

A se zdaj razumemo?

V glavnem, nabavil gume Uniroyal Rain Expert 3 v dimenziji 245/70R16, inteks nosilnosti 111.

Cena?

569,30€ z dostavo (za vse štiri).

Napisano

V glavnem, nabavil gume Uniroyal Rain Expert 3 v dimenziji 245/70R16, inteks nosilnosti 111.

Cena?

569,30€ z dostavo (za vse štiri). Sledila je še premontaža, centriranje in šravbanje na BTjca (30€). Se pravi, 600€ za letne gume.

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A se zdaj razumemo?

Lahko da obstaja, vendar do sedaj pri nobenem od avtov še nisem našel stikala za izklop ABS-a. Zato mi ni jasno.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

V tednu, ko smo imeli lkar nekaj dežja sem malo sprobal moje trenutne gume. Kaj naj rečem, drsijo natančno tam, kjer so drsele zimske, se pravi to ne more bit merilo. Torej, a zamnjat al ne je veliko vprašanje, ki mi ponuja tri odgovore

1.) vozim obstoječe pa v dežju nekoliko bolj previdno

2.) zamenjam za nove GY pa še vseeno v dežju ne divjam, te gume pa podarim nekomu za drift.

3.) prodam navornika in si kupim G165, da mi ne vrti v prazno pri močnejšem pospeševanju v mokrem.

ehhh, dilema oziroma trilema.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

3.) prodam navornika in si kupim G165,

... ... ... ... ...

A ti štumfi smrdijo al ti je cegu na glavo padu, ta take klatiš? Boš počasi začel na volitvah Janšo obkrožvat?

pred 20 minutami je Boss napisal:

... ... ... ... ...

In ko rešiš tole zgoraj, ugotoviš, da je zgolj dilema in ne trilema...

Popravljeno od Slivka
Napisano
pred 33 minutami je Slivka napisal:

A ti štumfi smrdijo al ti je cegu na glavo padu, ta take klatiš? Boš počasi začel na volitvah Janšo obkrožvat?

Brez skrbi, ne bo treba, ga bodo jutri zaprli za pol leta. :hudicek:  Ma ne, sej se hecam, samo pogojno bo dobil pa mal ga bodo po rokci udaril in rekli ti ti ti, da ne boš eno leto kej tazga spet naredu.

V glavnem, točka 3 je "off the table" torej. Samo še 1 in 2 ostaneta - @50keda kako se GY obnesejo v dežju in ali si zadovoljen z njimi?

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Boss napisal:

Brez skrbi, ne bo treba, ga bodo jutri zaprli za pol leta. :hudicek:  Ma ne, sej se hecam, samo pogojno bo dobil pa mal ga bodo po rokci udaril in rekli ti ti ti, da ne boš eno leto kej tazga spet naredu.

V glavnem, točka 3 je "off the table" torej. Samo še 1 in 2 ostaneta - @50keda kako se GY obnesejo v dežju in ali si zadovoljen z njimi?

pred 7 urami je Boss napisal:

V tednu, ko smo imeli lkar nekaj dežja sem malo sprobal moje trenutne gume. Kaj naj rečem, drsijo natančno tam, kjer so drsele zimske, se pravi to ne more bit merilo. Torej, a zamnjat al ne je veliko vprašanje, ki mi ponuja tri odgovore

2.) zamenjam za nove GY pa še vseeno v dežju ne divjam, te gume pa podarim nekomu za drift.

3.) prodam navornika in si kupim G165, da mi ne vrti v prazno pri močnejšem pospeševanju v mokrem.

Sem mislil, da si bolj resen glede gum. Pa zdaj vudim, da bi rad izzival nesrečo. 

Razčistimo po točkah. 

1.) Raje vzemi avtobus, kot s takimi gumami na cesto. 

2.) Zamenjaj z GY, pa boš lahko komot v dežju in mokrem divjal. Guma prime epsko dobro na sujem in mokrem. 😉

Ravno včeraj sem v nalivu vozil iz Lj do Kopra z  lahkoto precej "dinamično" 

Kar me zelo veseli, v križiščih nikoli ne "spusti". 

3.).......zopet, sem mislil, da si bolj resen. 😉

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Odvisno kolk so se zimske dobre, ker samo za primerjavo, zj moje letne ne drsijo tam kjer so prej zimske drsele, tako da, al so obojne za v kanto, al pa so dobre, pa ma tvoj avto samo tolk navora pa mors na 3jo opcijo

Napisano

@Boss no ravno včeraj zvečer sem imel prav test v te namene, kot da bi vedel, da boš spraševal :D  270° izvoz iz AC se je dalo peljat 70 v dežju, šlo bi še malo več vendar sem že slišal prve zvoke zloveščega podkrmarjenja, tako da definitivno več oprijema kot bi ga imel z bridgekam. Nato je sledilo krožno kjer sem "zavijal" levo tudi ni blo sledi o drsenju. Pa ne samo včeraj tudi več deževnih voženj do zdaj je pokazalo, da so boljše. Ampak ja čmo vidt drug let k se bojo "uležale" in ne bojo več frišne. Te pa morem opozorit eno zadevo, so kot lepilo, kar pomeni da vso sranje iz ceste zmečejo na avto, po mojem konec letošnje sezone ne bo več barve na mojem avtu :D

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano

70 v izvoz.... 

Zakaj že? 

Omejitev pa 40...

Zavestno kršenje predpisov. 

Napisano

Evo, 40 km/h v izvoz lahko vozite s katerokoli kitajsko gumo, tudi predrto.... 😁🫣😉

Hec, 😂

• Všeč 3
  • Haha 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• pa jajo je največji komi veljak.. I dont get it Da se je kakor spreobrnil je samo fasada.
    • Se strinjam. Na CX 30 imam Conti 1. vgradnja in so po cca 50kkm še vedno super. 
    • Tako vezje je na Aliexpre...
    • Kaj,a pol je sodišče napačno odločilo😲   A če bi pa Janšo zaprli,bi pa bila pravična sodba🙄   Kot sem že napisal-levih ni treba prepričati,ker so že "prepričani" (beri-oprani možgani) in ne potrebujejo dokazov-dovolj je rekla-čula od enega "našega".   Ajd-neumen primer-priznam😄...ma se ve v čem je poanta.   Al pa npr.kupim počitniško prikolico pred Covidom...med Covidom cene noooro gor,in prodam. Al na bolhi kupim en za en drek PC za 200€,med Covidom grejo cene v nebo in prodam za 4x ceno... Smo v avto-forumi...tudi okoli avtov,oldtimerjev ipd. je tega...   Pa če pogledamo komunistične veljake in nepremičnine...niti en se ni okoristil...ja seveda...😂  
    • Ja moraš.   Ker si jih imel manj kot 10 let, moraš plačat davek od dobička. 😉
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.