Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Alex napisal:

Meni so Conti skakale po avtocesti, ker kot sem že napisal, napumpane na 2,6 segrele so se na 2,8 .Potem so itak pretrde in rade skačejo na naši neravno avtocesti. Tudi vsako luknjico čutiš. 

Ni to isto.

Jaz se pogovarjam o dokonca zamotanem volanu. Takrat, ker je naklon gume navznoter (normalni avti imajo 0, Alfa je tudi imela -) in hladno. Preskoči guma.

Beri:

https://n-cars.net/forums/threads/is-there-any-kind-of-tyre-that-will-stop-the-slipping-on-full-lock.12269/

Popravljeno od godlike
Napisano

Men to delajo zimske, letne pa ne.

pred 2 urama je Z M A J napisal:

Imate kaj izkušenj z RFT gumami? Imam na SLK Bridgestone RFT in sicer 17-colke s 45 višine, pa enih 6 let so stare, to je takooo neudobno za vožnjo. Sicer domnevno ne rabiš rezervnega kolesa, pa vseeno tako trda vožnja ni bila niti prej na Z4, pa je imel bistveno nižje pnevmatike; višine 35 pri 255 širine na 18-palčnih platiščih.

RFT imajo tako močne bočnice, da avto ne pade na feltno, ko se guma sprazni. S tem je žel guma trda kot sam satan in zato se prav dobro dejansko ni nikjer prijela. Jaz bi jih na tvojem mestu zmetal dol in vzel nekaj bolj normalnega in nekoliko bolj prijaznega hrbtenici. Tega žal ne moreš naredit z nobenimi RFT gumami, čeprav imajo to super lastnost, da tam pa res ne rabiš ne rezerve in ne kita za flikat.

33112_1.png

Napisano

Na tejle povezavi zgoraj lepo piše, da niso samo gume krive.... 

Jaz bi dodal, da je pomembno tudi vzmetenje! Niso za vsak avto najboljše športne gume, isto kot pri smučeh.... :nevem:

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Men to delajo zimske, letne pa ne.

RFT imajo tako močne bočnice, da avto ne pade na feltno, ko se guma sprazni. S tem je žel guma trda kot sam satan in zato se prav dobro dejansko ni nikjer prijela. Jaz bi jih na tvojem mestu zmetal dol in vzel nekaj bolj normalnega in nekoliko bolj prijaznega hrbtenici. Tega žal ne moreš naredit z nobenimi RFT gumami, čeprav imajo to super lastnost, da tam pa res ne rabiš ne rezerve in ne kita za flikat.

Čeprav nekaj si težko predstavljam, recimo zapelješ na konkreten vijak (imel primer pred kratkim na navadnih gumah) in prične spuščati guma, če bi ga vzel ven, še toliko bolj in hitreje, kasneje smo dali injekcijo in drži. Se pravi pri RFT pa čeprav je prazna, dejansko pelješ dalje, razen v primeru, da bi jo nekako uspel povsem "presekat"? Ne sprašujem za prjatla, ampak zase :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

RFT ne boš presekel. Če pa tako udariš, da bi RFT pnevmatiko presekal, se pa ne boš peljal dalje zaradi poškodbe podvozja ...

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

Imel sem v rokah Audi A5 3.0 biturbo quatro.

Šel ko žival, ampak malo ga je vleklo v levo. Sem povedal lastniku. Tudi on je opažal potem, da ga vleče. Naslednji dan je šel na servis in je v RFT gumi bil vijak in je pustla.

pred 5 urami je Bini napisal:

Na tejle povezavi zgoraj lepo piše, da niso samo gume krive.... 

Jaz bi dodal, da je pomembno tudi vzmetenje! Niso za vsak avto najboljše športne gume, isto kot pri smučeh.... :nevem:

Seveda.

Saj sem že prej napisal, da so moje gume noter nagnjene.

Torej je podvozje nastavljeno za športnost. S tem pa pač se pojavijo drugi kompromisi.

Avto je športen, tako sa težko rečeš, da niso za ta avto najbolj primerne športne gume. Sploh ker so prva vgradnja.

Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Šel ko žival, ampak malo ga je vleklo v levo. Sem povedal lastniku. Tudi on je opažal potem, da ga vleče. Naslednji dan je šel na servis in je v RFT gumi bil vijak in je pustla.

Zato pa so teli senzorji za TPMS, ki morajo sporočit, ko tlak pade in to je pri RFT skoraj nujno, da ni take situacije, kot tale z Audijem, ko ne veš, da ti je guma preluknjana.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je godlike napisal:

Seveda.

Torej je podvozje nastavljeno za športnost. S tem pa pač se pojavijo drugi kompromisi.

Avto je športen, tako sa težko rečeš, da niso za ta avto najbolj primerne športne gume. Sploh ker so prva vgradnja.

Napisal sem, da niso za vsak avto ne pa za tvojga..... :nevem:

Popravljeno od Bini
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je godlike napisal:

Seveda.

Nobene gume ne smejo bit notei nagnenje razen ce si strela mkvin, to je znak slabe optike ali slabih posedenih fedrov....ce gledas od spredaj pa so gume na A, potem avto lezi na fedrih, in bo najprej pobralo notranje robove gum.

Ce so gume na V bo pobralo najprej zunanji rob

V obeh primerih je nujna optika 

Popravljeno od jures
  • Všeč 3
  • Zmeden 1

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Prosim poglej si list iz optike za i30n (ni moj).

lOruX9w.jpeg

Se lepo vidi, da je naklon -0.50° srednja, optimalna vrednost.

Popravljeno od godlike

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.