Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

napacno trgovino gledas

pa se stare gume

ce ze good year vzami novo 9

http://www.gumax.si/index.php/default/goodyear-ultra-grip-9-205-60r16-92h.html

ali pa preverjene dunlop

http://www.gumax.si/index.php/default/dunlop-sp-sport-4d-205-60r16-92h.html

s tem, da kot sem rekel pocakaj se mal do zacetka oktobra, ko bojo cene se nizje

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

• Odgovori 4,3k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Ja, ja, saj mislim po?akat, sam primerjavo gledam...

Mislil sem samo razliko med preformans in ultra grip 9, katera bi bila med tema dvema... No, tudi dunlop je zanimiva...

Za novo ultra grip 9 z monta?o, centriranjem in ventil?kom je 100? normalna cena?

Napisano

Labi, pri GumaXu :)

a to si jim ekstra napisal? al mas kaksen bon

(ker jaz ko jim pisem poanvadi dajejo boljso ceno)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Sem pisal ja..za redne stranke, je ?e nekaj evrov dol ja. Pomoje bom tam vzel, se mi ne da ve? kaj dosti komplicirat :D

Napisano

itak kr tam vzami, jaz sem z njimi zadovoljen (ker pac kupujem vsako leto kako gumo) letos so mi dali za alfo dunlop sportmaxx rt 205/55 16 za 68 eur...

Napisano

Jaz bom letos verjetno nabavil nov zimski komplet z novimi plati??i in vidim da sta letos dva nova konkurenta GY UG9 in Michelin A5. Verjetno bo potrebno do prvih testov ?e po?akati, da se bom la?je odlo?il, kaj nabaviti. Sedaj sem imel Michelin A4 in nisem imel te?av. Nabavil pa bom v Alumodi, kjer je monta?a in centriranje v primeru nakupa celotnega kompleta gratis, kar pa se tudi ?e pozna.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano
Napisano

nokian so cool

pa moras met nujno H razred? ce lahko das T pol imas se vec izbire za mal nizjo ceno

drugace pa vzami D-irectional (za zimske se je izkazal, da je boljs)

Napisano

Pol pravi?, da je WR D3 zaradi smrekastega profila bolj?a?

A ni H bolj?a guma zaradi tr?ih bo?nic? Je T potem dovolj dobra? Druga? sem videl, da so T cenej?e, kar nikoli ni slabo... 

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Napisano

mal bo boljsa za po avtocesti to je res (H), ampak tudi s T ne bo hudega, na snegu bodo T boljse...

your call :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Ravno imam navodilo za uporabo v rokah...

Hitrostni razredi in indeks nosilnosti za zimske gume...205 / 60 / 16

91Q/91T/91H/92Q/92T/92H/91W/92v

Na homologaciji mi pa pi?e 205/60/16 91 Q,T,H,V

Napisano

OSEBNO mi je sava HP najslab?a zimska guma ever, ?e S3 je bolj?a pa je ?rot...

Sem tudi od mo?a sli?ala, da je tole jajc. Mi smo na prej?njem avtu imeli super fajne Vredestein, ?al na Mazdo ne grejo:)

Napisano

Torej, kaj izbrati v dimenziji 205/60/16:

GoodYear UG9

Dunlop 4D

Continental TS-830P, ali

cca 5eur cenej?o po komadu Nokian WR D3.

?e bi bila v moji dimenziji Continental TS-850, bi vzel to, tako pa sem malo v dilemi. Kolikor so na voljo leto?nji testi, UG9 raztura na snegu, je pa bila Nokian zmagovalka testa pri Auto Club Europe. :huh:

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Sam sem mislil GY performance2 vzet, zdaj sem se pa z znancem pogovarjal, pa pravi, da je dunlop bolj?a guma od GY...da ve? km naredi...sedaj pa ne vem, kaj naj...

SpEkTr, koliko so bile po kosu gume? 16"?

LP

Napisano

Dunlop 4D je super guma in dejansko zdr?i precej - jo bo? prej menjal zarad starosti kot zarad obrabe.

33112_1.png

Napisano

Evo, ?e ena taka potrditev...

Ja, verjetno bom dunlop vzel...upam, da ne bo prekmalu sneg....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Fora je bla, da sem se že oblekel za it z Vespo v službo, ko začne naletavat to "babje pšeno" al kaj je in sem bil prisiljen it z avtom. 😉
    • Kaj je smešno, čemu na obali rečejo sneg 😅
    • Brez zamere...moram te popraviti,da ne bo kdo mislil,da x nima turbo-ja. Ima vgrajen turbo,ampak ne klasičnega,ampak kompresor...zelo podoben kot Rootsovo puhalo. To puhalo pa ni primarno vgrajeno za povečanje moči (čene bi vgradili drugačnega),ampak z ciljem,da ima motor v valjih zmeraj na voljo količinsko več zraka,kot pa ga potrebuje za popolno izgorevanje v kompresijskem modusu vžiga...skratka,da gorivu nikoli ne zmanjka zraka pri ekstremno redki mešanici goriva...gre za to,ker nikoli ne moreš doseči perfektno-homogeno mešanje goriva in zraka,in posledično se lahko zgodi,da se pojavijo "žepi" z ostanki goriva,kiateri zaradi premalo zraka neučinkovito-nepopolno izgorijo,in tako višajo stopnjo drobnih delcev itd...   Komplicirano,a na kratko razloženo-kompresijski vžig za čisto izgorevanje potrebuje zelo veliko zraka,in za to je vgrajen ta kompresor....ker pa je "kompresor", pa nima "turbo luknje" itd...
    • Evo, nisem zastonj govoril, da moramo bit na obali pripravljeni na sneg. Danes zjutraj, ko sem šel v službo je snežilo.  Dobro, da sem imel zimske gume. 😊😊 JUTRANJE PRESENEČENJE NA OBALI: Poglejte, kje vse je snežilo (FOTO) WWW.REGIONALOBALA.SI Vremenoslovci so včeraj zaradi okrepljenega severnega vetra, ki je ohladil ozračje, napovedovali,...  
    • Sem se pred nekaj dnevi zvečer vozil iz ljubljanske južne obvoznice proti šentviškem predoru in je bil prav tako en kombi brez luči (niti spredaj ni imel nič prižgano). Sem videl, da mju je blendal že en drug, ki je bil direktno za njim... Jaz sem ga prehiteval in mu ravno tako blendal... pa nič... Pomoje sploh ni vedel, da mu kdo blenda  in da se vozi ponoči okoli brez luči ...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.