Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Dr?i :) V homologaciji imam celo na 318i to dimenzijo ?e navedeno, kar mi je zanimivo za 87KW motor?ek, skoraj polnoletni Wagen, s tem da dvomim, da je to kdo naknadno noter vna?al v ?elji, da bi montiral 18col na to ?katlo, hehe. :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 2 tedna kasneje...
  • Odgovori 4,3k
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Napisano

Eno vprasanje glede gum, zdej par dni nazaj sem menjal gume, uposteval nasvet od @LabiGT in sem dal na mazdo 3 2007 2.0 diesel sava intensha uhp2

Danes si je moja sposodla avto ker je sla do logatca (samo na mazdi imamo vinjeto) in je porocala da pri hitrosti 150+ so se gume rahlo tresle, za moje pojme se to nebi smelo dogajat, kaj se morajo gume malo ulaufat al kaj takega?

Edit: pa vozla je po dezju in gume so ble danes prvic na ac

Napisano

Nebi se smele. Lahko da niso pravilno nacentrirane. Pojdi nazaj kjer si jih montiral in naj preverijo.

Napisano

To mi je napisala ko sem bil v sluzbi pa je nisem mogu poklicat takoj, ko sem koncal z delom sem jo poklical pa jo vprasal kaj se je to?no dogajalo pa pravi da se volan ni tresel nic in da se niso gume tresle cel cas med voznjo

Zdej avta ne morem peljat tam kamor sem gume menjaval, to lahko sele v pon ker moja pride sele jutri nazaj in pride popoldne, tko da bo moralo pocakat do ponedeljka da peljem gume pregledat ce so ble nacentrirane pravilno

Js osebno nisem opazu nic da bi se gume tresle pa sem tudi js vozil 140

Napisano

Ej...stari..zaradi varnosti preveri gume...balansiranje..lahko je med vo?njo odpadlo ...balans.lahko so tudi gume krive..poglej. .javi..lp

Napisano

dizel, navor in pri ostrem ?tartu pri neule?anih gumah obrne feltno v gumi - lahko za centimeter pa bo treslo. Naj ?e enkrat centrirajo.

33112_1.png

Napisano

U, eno vpra?anje. Lani sem namontiral UHP2 in letos, ko sem ?el nazaj na letne gume, nisem mogu verjet, kako glasna je (ratala?) ta guma? Sem mislu,da imam okna odprta. Pa sem ?el gledat profil, ?e je kaj nenavadnega, pa tlak je tud tko k more bit. A ma ?e kdo podobna opa?anja? 

Napisano

Se pravi, niso glih nek prese?ek te savine gume.Sej tudi na testih so ponavadi bolj v pozadini, najbr? so vljudni, pa dajo drugim prednost ali pa jih sploh ni na testih.:)

Napisano

Se pravi, niso glih nek prese?ek te savine gume.Sej tudi na testih so ponavadi bolj v pozadini, najbr? so vljudni, pa dajo drugim prednost ali pa jih sploh ni na testih.:)

Noja na testih ni glih zadaj, je bolj v sredini, na nekaterih testih je celo pred bolj zvene?imi znamkami.

Jst sem jo letos vzel da sprobam ker cenovno nvm ?e dobi? bolj?o gumo v 225/45/18 dimenziji. Zaenkrat naredil cca 1000km brez pripomb.

Zdaj sem si rekel da vzamem bolj ugodne gume, ker z Continentalkami na M3 sem se kr nategnil, za tako ceno kot stane Conti SportContact 4 in 5 je jajc od gume., dokler je ?e ?ist nova je super, ko je stara 3 leta je pa za v smeti slab oprijem edino ?e jo dobro segreje?, najbolj pa mi je ?lo na k... da se robovi prehitro obrabijo, ?e v ?tartu je na robu manj profila.

Pa sem bil 2x na optiki, vse v mejah, na Michelin PS2 pa te obrabe robov ni bilo. Je pa tudi Michelinka z leti postala trda in zgubila dober oprijem.

Tak da sem se raje odlo?il za cenej?e Sava Uhp2 pa jih po 3letih spet menjam, ker tudi te dra?je ne dr?ijo ve? kot 3 leta.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

A uhp2 so v tej 19col dimenziji? Kok so glasne?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Obstajajo razli?ne 19col dimenzije ja, nevem pa kako dimenzijo 19tk ima?. (255/35/19 pride cca 104?)

Glasne pa niso, so ti?je od Toyo ki sem jih mel prej na M6. Samo pri meni ni referen?na glasnost ker imam izolirane koloteke, prtlja?nik...in je avto ti?ji.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Jst mam zdej 3jo sezono Sava UHP2 pa se mi ne zdijo kej bl glasne. So pa na 5ki 205 50 17.

Napisano

Obstajajo razli?ne 19col dimenzije ja, nevem pa kako dimenzijo 19tk ima?. (255/35/19 pride cca 104?)

Glasne pa niso, so ti?je od Toyo ki sem jih mel prej na M6. Samo pri meni ni referen?na glasnost ker imam izolirane koloteke, prtlja?nik...in je avto ti?ji.

Jaz bi vseeno raje vzel nexen fera suv 4 te dimenzije 225 45 r19. Pa ?e cenej?e so.

Napisano

Jaz bi takoj prodal 19 col in si nabavil 17 col max. Pa bi dal najboljse mozne gume v 17 col dimenziji in je stvar resena.

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Jaz bi takoj prodal 19 col in si nabavil 17 col max. Pa bi dal najboljse mozne gume v 17 col dimenziji in je stvar resena.

Heh, sam pol ni ve? fensi. :)

Napisano

Sej, ne me narobe razumet. Po mojemmnenju je UHP2 ?e vedno odli?na guma za moj na?in vo?nje. Samo presenetila me je glasnost, ko sem premontiru iz WD4 na UHP2. 

Napisano

Pa rotira? gume ob menjavi? Se pravi prve nazaj in zadnje naprej. Tako ti ne bodo "stopni?ile" in postale glasne.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sem že mislil,da je dihur na sllki😂🤣😉
    • Brez da "tapneš" jedro ventilčka tudi pri navadni zračnici ne boš nič napumpal.   Vsakič ko tapneš ventil na UST, se v njem lahko drobna kapljica mlekca zasuši. Saj temu je namenjeno mleko, da se suši ko pihne skozi luknjico. In ko ene 2x 3x tako pumpaš se v jedru nabere toliko zasušenega, da nobeno tapkanje ne pomaga več. Ko odšraufaš jedro je to lepo zabito in zrak ne more iti skozi. Potem ga poizkušaš "predrkat" pod vodo, očistit strjeno mleko, pa ima še vedno polovičen pretok v primerjavi z novim. Brez rezervne zračnice se še vozim okol, rezervna jedra imam pa vedno s seboj.    Naša familija ima 3 wheelsete na šlaufih, 3wheelsete pa na mleku. Tisti s šlaufi so neproblematični. Pri enih od UST - jev se ventili bašejo stalno (na3 pumpanja), pri drugih pa ne, pa imajo vsi Mucoff ventilčke in enako mleko.   S pumpo, niti majhno niti malo večjo veliko ne boš naredil na tubeless velikega volumna. CO2, pa ne eno, ampak nekaj bombic.  Tubless je fajn ker lahko zaflikaš s črvom. Če rabiš tubeless razdirat pa tlačit zračnico noter, si ga na...l.
    • eksluzivno najdeno za forumaše 😁
    • Ravno to sem mislil napisat, da je dobro imet v nahrbtniku vedno kako rezervno zračnico in orodje za menjavo. In pumpo, majhno, seveda. 
    • Bi mu pasala tablica GO DEEYAN
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.