Bini Napisano 15. oktober, 2020 Prijavi Napisano 15. oktober, 2020 pred 53 minutami je Alex napisal: Če bo šlo to vreme s takim tempom naprej, bomo morali montirati zimske gume še ta mesec. Letne že malo podrsavajo ob teh temperaturah. Ne bo druge,menjat bo treba 1 Citiraj
Shrek Napisano 15. oktober, 2020 Prijavi Napisano 15. oktober, 2020 To je krivulja, ne pa spolzka cesta... 1 3 Citiraj
50keda Napisano 15. oktober, 2020 Prijavi Napisano 15. oktober, 2020 3 hours ago, Alex said: Če bo šlo to vreme s takim tempom naprej, bomo morali montirati zimske gume še ta mesec. Letne že malo podrsavajo ob teh temperaturah. Mam že en teden ketne v kuferanu, zarad tega zapiranja, sem ob zadnjem obisku štajerske premišljeval kaj naj in sem jih za vsak slučaj vrgu v kuferan In točno to se je sedaj zgodilo, v avtu mam ketne, iz svoje regije pa ne bom mogu, ko bo treba po zimska kolesa hahah 1 Citiraj
mazdaman Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 (urejeno) Kje in kaj si pa kupil, ker tudi jaz sedaj ne vem kaj naj kupim 17 18 ali 19 col za zimo. Homologirane so tako samo 19, vse ostalo moram dati vpisati. Popravljeno 16. oktober, 2020 od mazdaman Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Alex Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 pred 2 urama je mazdaman napisal: Kje in kaj si pa kupil, ker tudi jaz sedaj ne vem kaj naj kupim 17 18 ali 19 col za zimo. Homologirane so tako samo 19, vse ostalo moram dati vpisati. A niso tudi 17"? Citiraj
mazdaman Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 Na moji več nePoslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Alex Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 pred 26 minutami je mazdaman napisal: Na moji več ne Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk Ja nič. Reskiraš 45€ in vpišeš v homog. kartonček novo dimenzijo. 😏 Citiraj
mazdaman Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 Saj ni problem homolom, ampak ne vem kaj naj, se nisem še odločil oz čakam na ponudbo za 19 , za 18 sem jo že dobil 1150 + ventilčki 160€. Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Bini Napisano 16. oktober, 2020 Prijavi Napisano 16. oktober, 2020 pred 3 urami je mazdaman napisal: Saj ni problem homolom, ampak ne vem kaj naj, se nisem še odločil oz čakam na ponudbo za 19 , za 18 sem jo že dobil 1150 + ventilčki 160€. Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk To pa je cena...... Citiraj
Jakac@ Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 (urejeno) No, ena anekdota. Za CX-5 sem kupil nove feltne za zimske gume, gume mi je pustil prejšnji lastnik (feltn pa ne) 🙂. Vse to zmontirano pri vulkanizerju, nakar čez dva dni gledam vzorec profila in mi ni bilo jasno več nič, saj je bil na eni strani obrnjen v eno, na drugi pa v drugo smer vrtenja. Nazaj k vulkanizerju, ki mi lepo razloži, da je pri asimetričnih gumah pomembna le stran (zunanja, notranja). Potem je rekel, da nisem prvi, ki ga je to zmedlo. Pač, "vi malo starejši",....me je kar nasmejalo. Zanimivo, ker asimetrične gume niso neka nova stvar... Popravljeno 24. oktober, 2020 od Jakac@ Citiraj
Alex Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 pred 28 minutami je Jakac@ napisal: No, ena anekdota. Za CX-5 sem kupil nove feltne za zimske gume, gume mi je pustil prejšnji lastnik (feltn pa ne) 🙂. Vse to zmontirano pri vulkanizerju, nakar čez dva dni gledam vzorec profila in mi ni bilo jasno več nič, saj je bil na eni strani obrnjen v eno, na drugi pa v drugo smer vrtenja. Nazaj k vulkanizerju, ki mi lepo razloži, da je pri asimetričnih gumah pomembna le stran (zunanja, notranja). Potem je rekel, da nisem prvi, ki ga je to zmedlo. Pač, "vi malo starejši",....me je kar nasmejalo. Zanimivo, ker asimetrične gume niso neka nova stvar... Vsaka guma ima narisano puščico za smer vrtenja. Samo tako je pravilna montaža. 1 1 Citiraj
Jakac@ Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 Alex, z vsem rišpektom,...tudi sam sem bil tega mnenja. Zato sem to zapisal kot zanimivost. Lahko vprašaš svojega vulkanizerja ali pa pobrskaš po internetu. Asimetrične: outside/inside, simetrične: smer vrtenja, usmerjene: smer vrtenja, ki je skoraj logična. 1 Citiraj
Alex Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 pred 16 minutami je Jakac@ napisal: Alex, z vsem rišpektom,...tudi sam sem bil tega mnenja. Zato sem to zapisal kot zanimivost. Lahko vprašaš svojega vulkanizerja ali pa pobrskaš po internetu. Asimetrične: outside/inside, simetrične: smer vrtenja, usmerjene: smer vrtenja, ki je skoraj logična. Možno... toliko pa res ne obvladam gum. Upajmo, da naši vulkanizerji vedo, kako je prav in montirajo tako gume tudi na naše avte. 2 Citiraj
Nejc1986 Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 pred 8 urami je Alex napisal: Vsaka guma ima narisano puščico za smer vrtenja. Samo tako je pravilna montaža. Nope, moje pirelli imajo napis "outside" . So pa asimetrične. In ko jih prvic pogledaš, res ne veš a so prav namontirane . 2 Citiraj
Bini Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 pred 1 uro je Nejc1986 napisal: Nope, moje pirelli imajo napis "outside" . So pa asimetrične. In ko jih prvic pogledaš, res ne veš a so prav namontirane . Res je, vse inside ali autside gume imajo tak profil,da je vseeno kam se vrtijo,važno je le da so prav zmontirane! 2 1 Citiraj
Shrek Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 Samo, ni boga, da me prepriča, da imajo asimetrične isti oprijem, če se vrtijo v eno ali drugo stran... Citiraj
Boss Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 Kot je meni znano so asimetrične narejene s takim profilom, da smer vrtenja ni pomembna ampak zgolj podatek katera stran je zunanja. Ker če bi bila tudi smer važna bi rabil potem par "levih" gum in par "desnih" gum. 2 1 Citiraj
Scr3am Napisano 24. oktober, 2020 Prijavi Napisano 24. oktober, 2020 Jap. Jest imam vedno take gume kjer pise samo outside...sploh se ne spomnem kdaj sem imel nazadnje gume kjer je bila oznacena smer vrtenja. Ne, da bi iskal take gume, ampak nakljucje zgleda 2 Citiraj
FuManchu Napisano 6. december, 2020 Prijavi Napisano 6. december, 2020 Kako mnenje o Sebring zimskih gumah? 1 2 Citiraj
Nejc1986 Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 Prvic od jeseni 19 zapeljal Goodyear-ke na sneg. Cesta na Orle z 10+ cm steptanega snega ni bila ovira; avto skoraj kot po tracnicah (brez esp-ja ali asr-ja) Zdaj bi lahko modroval,kako so boljše od Michelink (ki so bile prejšnje zime gor),ampak primerjati gume med seboj je bv... Nikoli niso iste razmere, počutje in opažanja voznika tudi ne... Naj zdržijo 4sezone in to je to. Aja,letne pirelli so radirke... Noro,kaksna obraba ob tako malo kilometrih. 1 1 Citiraj
Boss Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 Jaz imam Goodyearke gor drugo zimo in so slabe. Vedno sem bil navdušen nad Dunlop ampak jih takrat pri nakupu avta ni dalo dobit. 1 Citiraj
Nejc1986 Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 pred 20 minutami je Boss napisal: Jaz imam Goodyearke gor drugo zimo in so slabe. Vedno sem bil navdušen nad Dunlop ampak jih takrat pri nakupu avta ni dalo dobit. Ultra grip 9? Jaz imam Mislim da še 8ko... Kaj pa te moti na gy? Citiraj
Alex Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 pred 9 minutami je Boss napisal: Jaz imam Goodyearke gor drugo zimo in so slabe. Vedno sem bil navdušen nad Dunlop ampak jih takrat pri nakupu avta ni dalo dobit. Jaz imam sedaj Vredestein in so še kar. Imel sem Conti, Pirelli a tudi zame so Dunlop najboljše zimske gume. 1 1 Citiraj
J.J. Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 Conti mi je bip top. Sicer imam zdej na awd cx5 kumho wp72 suv pa grejo tut k po tirnicah 1 Citiraj
Boss Napisano 28. december, 2020 Prijavi Napisano 28. december, 2020 Pred eno uro je Nejc1986 napisal: Ultra grip 9? Jaz imam Mislim da še 8ko... Kaj pa te moti na gy? Vožnja v snegu je en shit... Dunlop je za moje pojme bistveno boljši. Tud jaz imam UG8 pa mislim, da je to prvič, zadnjič pa nikol več zimski GY. Letne so čist druga zgodba. 2 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.