Nejc1986 Napisano 31. marec, 2021 Prijavi Napisano 31. marec, 2021 pred 3 urami je ignacij napisal: Sem enkrat imel nokian zimske, mislim da D4, pa sem bil razočaran. Kaj pa te je zmotilo? Mi smo imeli take in je bil super oprijem, ampak res ogromna obraba. Čigumi. Citiraj
ignacij Napisano 31. marec, 2021 Prijavi Napisano 31. marec, 2021 Po snegu oprujem ni bil nic boljsi kot npr. kumho Citiraj
Damijani Napisano 31. marec, 2021 Prijavi Napisano 31. marec, 2021 pred 4 urami je ignacij napisal: Sem enkrat imel nokian zimske, mislim da D4, pa sem bil razočaran. Finci pač delajo gume primerne za svoje razmere. Tistih njihovih -1000 Stopinj... Za naše razmere mora biti zimska guma dobra v mokrem. Ker tiste prave zime, v stilu "finske", pri nas ne obstajajo (več). 2 Citiraj
Alex Napisano 1. april, 2021 Prijavi Napisano 1. april, 2021 pred 2 urama je Boss napisal: ... Finci pa rusko vodko. ... Kitajci pa vse ostalo. 😊 1 Citiraj
David Cegler Napisano 19. april, 2021 Prijavi Napisano 19. april, 2021 Ker ne najdem teme glede tpms ventilckov si bom tu sposodil ( upam da ne bo kaj narobe☹️)... Nabavil sem nove 19 col felgne za mazdo 6, 2017... zdaj bom kupil se gume, pa me zanima ali se da z racunalnikom resetirat opozorila na armaturki v primeru da dam navadne ventilcke in ne tpms? Citiraj
SpEkTr Napisano 19. april, 2021 Prijavi Napisano 19. april, 2021 2017 nima tpms, ima na ABS senzor. 1 Citiraj
David Cegler Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Kaj to pomeni pol da ima navadne ventilcke in da je prrk ABSa vezano al kako? 1 Citiraj
Brane Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 To pomeni da dej navadne ventilčke , napumpaj in vozi miško 1 Citiraj
David Cegler Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Upam da res... Pizda je kr strosek ta vemtil... Hvala 1 Citiraj
Bini Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 (urejeno) pred 50 minutami je David Cegler napisal: Kaj to pomeni pol da ima navadne ventilcke in da je prrk ABSa vezano al kako? Preko ABS ti meri obrate kolesa in če je guma prav napumpana oziroma enako vse gume je opozorilnik za tlak tiho! Kakšne pa imaš na 17kah?🤔 Popravljeno 20. april, 2021 od Bini Citiraj
SpEkTr Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 In to je to, ne vem zakaj so šli spet na te ventilčke. Najbrž zaradi regulative, ti pa zaradi biznisa...:) 1 Citiraj
Jest Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Ce imas tipko "SET" za kalibracijo TPMS sistema, potem je merjenje preko ABS senzorjev in nimas TPMS ventilckov... ce te tipke nimas, potem imas TPMS senzorje v ventilckih, ki se sami kalibrirajo ... 3 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
David Cegler Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 pred 2 urama je Bini napisal: Preko ABS ti meri obrate kolesa in če je guma prav napumpana oziroma enako vse gume je opozorilnik za tlak tiho! Kakšne pa imaš na 17kah?🤔 Pojma nimam... Mama sele 2 tedna avto... Na prejsnjih 3 mazdah sn meu tpms... pred 2 urama je Jest napisal: Ce imas tipko "SET" za kalibracijo TPMS sistema, potem je merjenje preko ABS senzorjev in nimas TPMS ventilckov... ce te tipke nimas, potem imas TPMS senzorje v ventilckih, ki se sami kalibrirajo ... Okej... Preverim ko pridem iz sluzbe... Hvala pred 3 minutami je David Cegler napisal: Pojma nimam... Mama sele 2 tedna avto... Na prejsnjih 3 mazdah sn meu tpms... Okej... Preverim ko pridem iz sluzbe... Hvala Sn kr zdle pogledu na sliki, ko je se avto arhiviram na avto. Net in ma to tipko set... Sicer je mal drugac pozicionirana, ampak je ta tipka... 1 Citiraj
Boss Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 pred 3 urami je SpEkTr napisal: In to je to, ne vem zakaj so šli spet na te ventilčke. Najbrž zaradi regulative, ti pa zaradi biznisa...:) To smo sicer že pred časom predelali. Merjenje preko ABS je problem, ker imaš lahko obe gume na isti osi premalo napumpane. Recimo imaš obe na 1,5 bara pa se ne bo nič oglašalo in zato ta zadeva zgubi smisel. TPMS z ventilčkom pa dejansko meri tlak v vsaki posamezni gumi in mislim, da je nastavljeno tako, da če pade pod 1,9 bara, da imapš piskanje in lučko na armaturki. 1 Citiraj
SpEkTr Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Aja, pa saj ima vsako kolo svoj ABS senzor. A ni to pol to to ? Citiraj
Aless Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 @SpEkTrja@SpEkTrja vsako kolo ima svoj abs senzor ki meri hitrost. In če sta recimo na sprednji osi obe gumi napumpani na 1bar, ti ne bo javljalo da so premalo napumpane, ker je hitrost levega in desnega abs senzorja enaka. 😉 1 1 Citiraj 2008 Mazda 6 2004 Mazda 3
SpEkTr Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Aha, ja to štekam ja. Ok, logično, ampak če bi bil pameten, bi rekel okej spredaj levo je obratov (se zmišljujem) 1500, zadaj levo 1490, na desnji strani je pa povsod 2200. Torej bi bil to že lahko nek alarm, za prižig lučke in kontrolo, tudi če imata obe gumi na eni strani premalo tlaka. Zgleda da potem ne deluje tako V tem primeru ima za referenco nasprotno stran, je pa res, da tudi tam ni rečeno, da je tlak pravilen. 1 Citiraj
Bini Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Pred eno uro je David Cegler napisal: Pojma nimam... Mama sele 2 tedna avto... Na prejsnjih 3 mazdah sn meu tpms... Okej... Preverim ko pridem iz sluzbe... Hvala Sn kr zdle pogledu na sliki, ko je se avto arhiviram na avto. Net in ma to tipko set... Sicer je mal drugac pozicionirana, ampak je ta tipka... To je to, napumpaš na predpisan tlak in na mestu z gumbom potrdiš. Če kakorkoli ABS zazna spremembo te opozori. Obe gumi ti tako nikoli ne puščajo enako. Pri meni že piska pri menjavi letne-zimske ali obratno, ker je različen obseg! Osnova je pravilen tlak pri pumpanju, potem pa meri ABS odstopanje. 3 Citiraj
Gregster Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 No, jaz sem ravno zamenjal kolesa in je vse mirno. Se mi nikoli ne prižge lučka, ko menjam. Enkrat se mi je, ko sem povozil žebelj in je pričela guma puščat. To pa je namen tega sistema ane? 1 Citiraj
Bini Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 pred 48 minutami je Gregster napisal: No, jaz sem ravno zamenjal kolesa in je vse mirno. Se mi nikoli ne prižge lučka, ko menjam. Enkrat se mi je, ko sem povozil žebelj in je pričela guma puščat. To pa je namen tega sistema ane? Meni se je po nekaj kilometrih cc100. Je pa odvisno od obsega gum in ti imaš verjetno tako malo odstopanja med letnimi in zimskimi.😊 1 Citiraj
Gregster Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Možno ja. 1x se mi je lučka prižgala in pregledam vse gume pa ni bilo sprememb. Sem resetiral in je bilo ok. 1 Citiraj
Bini Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 pred 6 minutami je Gregster napisal: Možno ja. 1x se mi je lučka prižgala in pregledam vse gume pa ni bilo sprememb. Sem resetiral in je bilo ok. Ja tako je.👍 1 Citiraj
FuManchu Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Zanima me kako se obnesejo celoletne gume. Ali jih kdo vozi celo leto? Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.