Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz imam pozimi porabo okoli 1l/100km več kot poleti. 

N7rRRL1.jpg

Napisano
  dne 6. 12. 2023 ob 14:01 je Matick napisal:

Jest imam na relacije pozimi nekje 2dcl manjšo porabo kot z letnimi. Jest bi reku da je to zato ker je lažja feltna (16" vs 18"), ne vem pa koliko vpliva ima razlika v širini, 1cm
Na kratke vožnje, do 20km, je pa poraba večja za par dcl, to je pri negativnih temperaturah, in avto parkiran celo noč zunaj.

Razširi  

Enako ravno danes sem imel pot v LJ in nazaj, poraba 7.3, liter manjša kot na letnih. Po mojem je vse, najine letne imajo očitno več kotalnega upora hkrati so pa zimski kompleti lažji.

Napisano
  dne 6. 12. 2023 ob 17:13 je 50keda napisal:

Enako ravno danes sem imel pot v LJ in nazaj, poraba 7.3, liter manjša kot na letnih. Po mojem je vse, najine letne imajo očitno več kotalnega upora hkrati so pa zimski kompleti lažji.

Razširi  

Od letos imam hankook letne, in sem ze opazu da je mal vecja poraba kt je bila na michelin. Po racunalniku 1dcl (sem resetirov ob montazi).

Napisano

Ja, tisti, ki delate daljše relacije, seveda ne boste opazili bistveno večje porabe pozimi.

Ampak, v strogi mestni vožnji in na krajše razdalje pa je razlika taka, kot sem jo opisal.

Moja Mazda ima prve tri kilometre poleti cca. 10l/100km, pozimi 13l/100km in v najhujšem mrazu 16l/100km. Šele tam po enih 5, 6 prevoženih kilometrih začne poraba padati ...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
Napisano
  dne 6. 12. 2023 ob 15:39 je sportman333 napisal:

9.9 in 10.0🤣😉, pa to ti je isto in vseeno🤣 (joke)....

Razširi  

8.2-8.1, poleti 8.3

treba je pa upoštevati tudi dejstvo, da grem poleti na AC rad kolikor je prazna cesta, danes recimo zaradi moznosti poledice pa po omejitvah :D 

dne 6. 12. 2023 ob 18:58 je dvorjan napisal:

Ja, tisti, ki delate daljše relacije, seveda ne boste opazili bistveno večje porabe pozimi.

Ampak, v strogi mestni vožnji in na krajše razdalje pa je razlika taka, kot sem jo opisal.

Moja Mazda ima prve tri kilometre poleti cca. 10l/100km, pozimi 13l/100km in v najhujšem mrazu 16l/100km. Šele tam po enih 5, 6 prevoženih kilometrih začne poraba padati ...

Razširi  

Se strinjam, prvih par km zjutraj kar papca bencin

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano

Razširi  

Fuck, zdaj je meni jasno zakaj teb EV tolk sede, ker tole je adijo pamet. 10-16l/100km. Pa si ziher, da nimaš kakšen ami musclecar?

Men se poleti poraba giblje med 5,6 in 5,8l/100km pozimi pa 5,7 do 6,0. Tio sem šel raćunat za posamezna leta tri najhladnejše mesece december, januar in februar ter tri najtoplejše junij, julij in avgust. Je pa moja vožnja cca 30% mestne, 60% AC in ostalo regionalke. Je pa res, da zelo malo čičam v mestnih gnečah.

33112_1.png

Napisano
  dne 6. 12. 2023 ob 5:57 je Bini napisal:

Res je ampak žal bomo kmalu vsi v nemilosti električnih avtov in se bo treba privadit na določene slabosti le teh.... :nevem:

Brez "Muje"-nuje se še čevelj ne obuje.... 😉

Razširi  

Bez Muje nema ništa!

O čevljih pa, to sredstvo mobilnosti je prihodnost nas vseh ki se sedaj še lahko vozimo. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ... ...

Razširi  

Mene so pa prepričevali, da Lada Niva veliko popije...

Napisano

Razširi  

Ampak to gledas trenutno porabo po racunalniku... ki ni ravno pravo merilo za tako analizo ... Najboljsi pokazatelj je poraba na daljsi rok... 

Sem recimo za CX-5 G194 preveril obdobje od 1.5.2018 - 1.5.2019 ... in se vidi, da dejansko ni neke velike razlike med voznjo poleti ali pozimi ... 

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
  dne 6. 12. 2023 ob 13:59 je Jest napisal:

Jaz tudi pri bencinarju ali dizlu nisem imel omembe vredne razlike v porabi poleti/pozimi ... Pri PHEV se pa pozna in kaze doseg z baterijo samo nekje med 35 in 40 km sedaj, ko je mraz... Ko je bilo bolj toplo, pa je kazal doseg med 50 in 65 km ... 

Razširi  

a ti imaš avto v garaži? Ali ga imaš zunaj priklopljenega in ga ogrejes na daljavo?

to daljinsko ogreje samo kabino ali tudi motor.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Doma je v neogrevani garazi…

Daljinsko pomoje ogreje samo kabino… To sem samo enkrat probal… drugace pa je dovolj hitro toplo tudi takrat, ko se odpeljem… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ker imam še vedno nadomestno vozilo, sem se odločil še tu preveriti, kako hitro se segreje.

Fuck Transit Custom:

IMG_20231219_060759340.jpg

IMG_20231219_063434453.jpg

Po dvajsetih kilometrih je še vedno mrzel. Je pa res, da je bil popolnoma prazen. Pod obremenitvijo bi se prej segrel...

Napisano
  dne 19. 12. 2023 ob 7:06 je Janez007 napisal:

Če prav razumem, se je v prostem teku z vrha hriba spustil v dolino. To bi lahko naredil tudi brez prižganega motorja. 😁

Razširi  

Zavira z mašino, ker je stara šola.

To pa jo more zagret.

Napisano

Nazaj grede po štirinajstih kilometrih v hrib še vedno mrzel...

IMG_20231219_163030285.jpg

Sem imel namen naredit sliko, ko se segreje, a po ovinkasti hribovski cesti ni kaj dosti časa gledati v ekrane...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Ja, je ugotovil, da se je skregal z ekonomijo-borzo.... Vsi bogati miljarde izgubljajo in to ne gre skupaj. Sedaj bo pa podal izjavo da skrbi za državljane, ker bi se vse podražilo in bi slabše živeli...  Niso pa nobeno vojno v desetletjih dobili ampak celem svetu(Evropi) stroške naredili.... 
    • Ni glih tako, kot ti razlagaš. To je bolj levo razmišljanje, ampak naj ti bo. 😄 Do sedaj je bila amerika naša zaveznica. Do tega klovna. O vodkarju, ki je navaden brezobziren agresor, drugi dolfe in ima državo  doma  globoko v dreku, nima smisla razglabljati. Enaki so kot Izraelci. Evropa pa ni na nikakršnih kolenih, rumeni si je že premislil, oziroma je zamrznil svoje neumnistibza za 90 dni. 
    • Haha nova cifra je 125% carine.   Do kod stopnjevanje? Do tega da bo 11 ameriških letalonosilk parkiranih v Južnokitajskem in v Rumenem morju? A donald sploh ve, da so to v času supersoničnih raket samo plavajoče konzerve?   Ameriški hitropotezni  šah. Že pred tem klovnom, 15 let nazaj je našim najtesnejšim zaveznikom uspelo z "arabsko pomladjo" zajebat Evropo in ji nasrat miljone beguncev. Potem Ukraina, idealka. Ravno prava geografska lega in pa daleč najbolj skorumpirana država Evrope. Ampak samo polovičen uspeh. Na kolenih nista obe, tako Rusija kot Evropa  kot je bilo načrtovano,  ampak samo Evropa. No, tudi to je dobro. Za amije.    Sedaj, brez zaveznikov in brez tega, da bi lahko po kopnem grozili in ogrožali Kitajsko se nekaj grejo? Tako kod Dolfe, tudi amiji se imajo za ubermenchen. In prav to jih bo pokopalo.    
    • Vsak dan nekaj novega.    Danes se mi je prvič pokazala ura, pa ne vem kaj sem naredil. Morda kdo ve, kako se to aktivira?   Dodatno. Ali se lahko ura prikaže, tudi če je inforaiment izklopljen?  
    • Ne razumem te-čem je fora...2,5 turbota itak ne prodajajo v EU. In itak-tu mi ni šlo za turbo vs. atmosferc,ampak na sploh za menjalnik (ki ga itak nikjer ne hvalijo,naj bi bil neodločen,naj bi cukal itd....NE),dovršenost mazdinih  motorjev nasploh (k lih 2,5 bencincu eni pravite "dinozaver"),in ostalih mazdinih posebnosti oz. njenega pogleda na "moderne" čase....ni vse kar je novo tudi boljše ..mogoče za stranko oguliti,to pa ja...poznamo že te zgodbice...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.