Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdrav!

Je kdo menjal klasično H7 žarnico z LED?

Vem, ni homologacije....pa vseeno.

Na spletu je neskončna ponudba. Je kdo zadovoljen s kakšnimi, ki so ceneje in niso Osram ali Philips?

Napisano

Ne išči ovinkov ker jih ni. Maš čungalunga robo z alienxspress (Imaš na stotine kometarjev pa izberi) al pa osram philips. 

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano

Ni vsaka stvar poceni (ceneje) zanič. Velikokrat je stvar draga zaradi požrešnosti prodajalcev. Hotel sem samo slišat kak komentar (pozitiven mogoče) od nekoga, ki je to že preizkusil.

Napisano

Jaz sem montiral xenon v 08 letnik. Imam že več kot 5 let. Tehnični BP....snop svetlobe BP. 

Napisano
pred 13 urami je bajsi6 napisal:

Ni vsaka stvar poceni (ceneje) zanič. Velikokrat je stvar draga zaradi požrešnosti prodajalcev. Hotel sem samo slišat kak komentar (pozitiven mogoče) od nekoga, ki je to že preizkusil.

Če nočeš težav daš znamko drgač se najde marsikaj sam je loterija, kaj dobiš

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano

Ma LED-sijalke daš namesto tamalih žarnic, za H4 in H7 pa lepo pustiš klasiko ali pa montiraš xenon-kit, kot so ti že predlagali.

H4 in H7 klasika 55W bo težko dobila LED nadomestek - saj ne da ni izvedljiv, samo si pa predstavljam da se "svinjsko" greje, kar lahko povzroči vrsto težav (in poškodb) v (plastičnem) žarometu ...

Napisano
pred 19 minutami je dvorjan napisal:

Ma LED-sijalke daš namesto tamalih žarnic, za H4 in H7 pa lepo pustiš klasiko ali pa montiraš xenon-kit, kot so ti že predlagali.

H4 in H7 klasika 55W bo težko dobila LED nadomestek - saj ne da ni izvedljiv, samo si pa predstavljam da se "svinjsko" greje, kar lahko povzroči vrsto težav (in poškodb) v (plastičnem) žarometu ...

Ne kapiram. Led naj bi bolj grela kot žarnice z žarilno nitko?

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 4 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Ne kapiram. Led naj bi bolj grela kot žarnice z žarilno nitko?

Jap, po par deset močnih LEDic na majhni površini lahko oddaja izjemno temperaturo.

Napisano
pred 1 minuto je dvorjan napisal:

Jap, po par deset močnih LEDic na majhni površini lahko oddaja izjemno temperaturo.

Mi je jasno, zakaj tako zelo brezkompromisno in brez kakršnihkoli pomislekov reklamiraš elektromobilnost. V fiziki nisi glih doma.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

No, potem mi pa pojasni, v čem se motim?

Žarnica z žarilno nitko je vroča, ampak je narejena tako, da to vročino prenaša.

LED-sijalke pa ne marajo vročine in zato prej crknejo - sploh če jih je veliko na kupu in ustvarijo (za njihove razmere) prekomerno toploto - lep primer so prav razni nadomestki za H4 in H7 žarnice.

Napisano

Prava led žarnica ima zadaj v ohišju ventiliranje, da se žarnica ne pregreva, zato pa moraš imeti dovolj prostora okoli luči,da imaš dostop in jo lahko montiraš..... 😉

Napisano

Jaz sem dal na mazdi 6 gen 1 led s heatsinkom in je bila svetilnost katastrofalna. Kasneje sem dal xenon kit h1 in je bilo občutno bolje. Jaz sicer nisem imel problemov na tehničnem je pa to nezakonito.

Napisano

Philips in Osram imata zarnice, ki H7 in H4 ki so homologirane za ogromno vozil in se jih lahko vgradi v klasicni zaromet. Zal za Mazdo je zelo malo modelov homologiranih sploh pa tam kjer je ze obstajala xenon tovarniska resitev.

mislim da se te ne grejejo pretirano oz bolj kot halogen.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano (urejeno)

Jaz sem menjal klasično H7 s čungalunga ledico iz aliexpresa. Svetila je ful dobro, ker pa sem hotel bit fer in varen, sem šel še na AMZS preverit snop. Ta pa je bil totalno sfaljen, zato ni čudno, da je tko dobr svetla. Pol sem jo takoj dal ven in nazaj H7 halogenko. Ledice sm pa pol slivkatu prodal po sindikalni ceni 🙂. Kam jih je on dal in kako je bil zadovoljen naj pa sam pove.

Sm pa mel tud H11 čungalunga ledice v Mazdi v žarometu z lečo, kjer pa je bil snop pravilen in tud ful dobr so svetile, ampak so bile hlajene z ventilatorčkom, ki je povročal piskanje v avtoradiu. Zato sem tud te vn fu.nu in dal nazaj navadne halogenke, se vdal v usodo in sprijaznil s slabimi lučmi na Mazdi3 2010.

Popravljeno od svadreb
  • Všeč 4
  • Hvala 1
Napisano
dne 10. 1. 2024 ob 21:59 je svadreb napisal:

Jaz sem menjal klasično H7 s čungalunga ledico iz aliexpresa. Svetila je ful dobro, ker pa sem hotel bit fer in varen, sem šel še na AMZS preverit snop. Ta pa je bil totalno sfaljen, zato ni čudno, da je tko dobr svetla. Pol sem jo takoj dal ven in nazaj H7 halogenko. Ledice sm pa pol slivkatu prodal po sindikalni ceni 🙂. Kam jih je on dal in kako je bil zadovoljen naj pa sam pove.

Sm pa mel tud H11 čungalunga ledice v Mazdi v žarometu z lečo, kjer pa je bil snop pravilen in tud ful dobr so svetile, ampak so bile hlajene z ventilatorčkom, ki je povročal piskanje v avtoradiu. Zato sem tud te vn fu.nu in dal nazaj navadne halogenke, se vdal v usodo in sprijaznil s slabimi lučmi na Mazdi3 2010.

Predvidevam da z Philips ali Osram teh tezav ne bi bilo

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Pred kratkim sem na podlagi priporočila nabavil H7 Heliled za Alfo Giulietto. Kot dan in noč. Sveti enakomerno, ne javlja nobene napake..5 x boljša svetilnost za smešno ceno...Priporočam

Screenshot_20240219_183411_AliExpress.jpg

• Začuden 1
  • Hvala 1
Napisano

Hmmmm Giulietta je imela ene izmed boljših xenonk na trgu .Ko sem dal not cool blue intense od Osrama so svetile bolje kot led na Passatu.

Je pa res, da si moral xenon plačat ne glede na paket opreme.

Napisano

Snop ok, ne "moti" okolice? Ima samo hladilna rebra ali je prisilno hlajena z ventilatorjem?

še to: katero temperaturo si vzel?

Napisano

5000 k, imajo ventilator..se ga ne sliši in ne moti ničesar. Snop je pravilno odrezan-parabola z lečo

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Danes ob 6, dohitim v ovinku avto brez luči,..spredaj je zgledalo, da so vsaj neke stare pozicijske svetle,..nevem kako po temi ne opaziš, da si brez luči. Sem blendal ma gospod ali gospa ni jebala 5 posto.
    • Da ne odpiram nove teme, saj se v bistvu ista tema, le leto je drugo...   Mit ali resnica? Ali so rabljeni Japonci zares najboljši nakup na dolgi rok? WWW.ZURNAL24.SI V javnosti se v zadnjih letih in desetletjih ustvarilo prepričanje, da so japonski avtomobili bolj vzdržljivi kot evropski. Pa je to res tako enostavno? Preverili smo pri mehanikih in prodajalcu rabljenih vozil.  
    • Kaj smo mi za luno... Nekatere države imajo to že od pamtiveka. 
    • Tu je vprašanje sin koga je bil na mopedu. Drugače se pa strinjam s tabo. Samo, ne vem če bo za tebe enako veljalo, če tole preizkusiš...   Če ja kaj resnice v tem kar govorim, potem se nedotakljivost nekaterih dviguje na previsoke nivoje. Seveda pa policisti s svojim velikokrat čudim pristopom (problem privzete prevelike avtoritete, ki v primeru napake ni odgovorna za nič) ne pomagajo v celotni zgodbi...
    • Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl...   Trije na mopedu = preobremenitev vozila. Brez čelade = tvegano početje in nevarnost hujših poškodb. Neregistrirano vozilo = možnost, da vozilo ni tehnično brezhibno, torej je to tvegano početje. Vožnja brez vozniškega izpita = ... ... ... ...   Ko so ga policisti želeli izločiti iz prometa, se na znake ni odzval, ampak je še pospešil in se zaletel v avtobus. In zdaj bi radi prikazali, da so za to krivi policisti...   UVEDEN IZREDNI NADZOR NAD DELOM POLICISTOV: So pri zasledovanju mopeda pri Hrvatinih ukrepali pravilno? WWW.REGIONALGORISKA.SI Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so uvedli nadzor nad delom policistov glede...     A sem jaz kaj zgrešil? Se pravi, naslednjič lahko peljem pijan po cesti z neregistriranim vozilom in nepripetim varnostnim pasom, če se me pa policaj slučajno drzne ustavljati, pa pohodim gas. In če pride do nesreče, se spravim na policaja, da je šlo za nesorazmeren ukrep... Nekam čudno so si to zamislili...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.