Skoči na vsebino

LED žarnice

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

pred 4 minutami je marko72 napisal:

5000 k, imajo ventilator..se ga ne sliši in ne moti ničesar. Snop je pravilno odrezan-parabola z lečo

To vse velja za tvoj avto. Pri drugih pa vprašanje, kako bi bilo. So pa res poceni žarnice. Si bom kar shranil nekam😁

N7rRRL1.jpg

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Imam kolega, ki v raznorazne kripe, ki se na pol leta menjajo, tiši led, 75w in podobne nelegalne fore.

Pol pa imam najraje, ko take specialce dobim v dežju na kontra špuri. Ni ga lepšega.

Popravljeno od godlike
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

• 8 mesecev kasneje...
dne 10. 1. 2024 ob 8:09 je bajsi6 napisal:

Ni nikogar, ki bi imel (dobro) praktično izkušnjo z LED? Samo teorija?

Živjo.

Malce kasno...ampak vseeno.

Imam starejši tovornjak(TAM 110 T7) in seveda katastrofalna svetilnost luči. 

Kupil pri nas za mislim da 30-40 € 2 kosa. Dal v luč, nastavil višino, nastavil levo/desno in.......odličen rezultat. Nasproti vozečih ni motilo. 

Vozil sem za sosedom. Slučajno. Uprašal kasneje če sem mu kaj svetil v ogledala, pa je rekel da ne.

Ampak, ker me je lokalni policaj(vsi ga poznamo) v civilu gledal(ravno mim je šel) direkt v luči, sem opazil da ima totalno trdega in ob naslednji maaaali šansi ko bo na šihtu bo nekaj sigurno narobe. Sem jih dal ven.

Ne me narobe zastopit, kitajci niso napredovali v razvoju....mi smo zaostali, Evropa.

In sem 100% sigurn, da Osram al pa kitajc je ista kvaliteta. Sam Kitajci so grdi,grdi.

dne 10. 1. 2024 ob 8:09 je bajsi6 napisal:

Ni nikogar, ki bi imel (dobro) praktično izkušnjo z LED? Samo teorija?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 4 urami je Janez007 napisal:

Če so tvoje LED žarnice res tako dobre kot praviš, potem jih tudi lokalni policaj ne bi opazil, se strinjaš?

Dragi Janez007,

LED žarnice VSAK opazi.

pred 3 urami je Boss napisal:

Če bi ti tud imel trdega bi opazil razliko.

Sm ga imel tud jest. Neč bat, sm bil ravno za žarncami.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 7 urami je Mr.G. napisal:

In sem 100% sigurn, da Osram al pa kitajc je ista kvaliteta. Sam Kitajci so grdi,grdi.

Osram ima zelo ozek nabor certificiranih vozil, v katerih se lahko uporablja njihov led.

Vse povsod drugje je isto nelegalen, kot kitajci 😉

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 15 urami je godlike napisal:

Osram ima zelo ozek nabor certificiranih vozil, v katerih se lahko uporablja njihov led.

Vse povsod drugje je isto nelegalen, kot kitajci 😉

Imaš popolnoma prav. Sem videl njihov katalog vozil. Med njimi je tudi TRABANT 603/601(en al drug).

Edino kar pravim je to, da veliko ljudi VERJAME če bo narejeno v Evropi je odlično, če naredi Kitajc je slabo. Mogoče je to veljalo 20 let nazaj.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Mogoče Trabant. Mazda (DE) 1.5 GTA s projekcijskimi žarometi pa dobro leto naj še ni bila.

Kar podpirajte kitajce, boš počasi brez službe, ker bojo še tvoje delo prevzeli 😉

Delajo namenoma dumping za Evropo, da nas uničujejo. Most na Pelješac, je bil ceneje grajen, kot bi bil na Kitajskem. To pa za to, ker so ga Kitajci sumbvencionirali, kot vse gradbene projekte izven Kitajske. Torej namerno uničevanje evropskega gradbenega sektorja.

To se dogaja na vseh področjih. Bo treba kaj prebrat......

Pa se vrnem na Pelješac, že ima prve razpoke. Hmmm kdo ga je gradil?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Zadeva je taka da 3/4 stvari med njimi tudi ledice kupljeni pri nas (EU) je v veliki vecini ravno iz kitajske. Kitajske poceni ledice so za en k... Tiste kvalitetne imajo pa tudi tapravo ceno in je kamot pimerljiva z nasimi cenami. 
Ne gledat samo znamko, ampak tudi kje je narejeno. Đabe kupis osram, ce potem pise made in china. Isto je z baterijami VARTA in nesteto ostalimi znamkami. Pac proizvodnja dol je cenejsa.

Doma imam BOSCH hladilnik, pralni stroj, susulni stroj, udarni vijacnik. Niti en izdelek ni made in germany in niti en ni narejen v isti drzavi.

EDIT: Ko smo ravno na mazda forumu, vedno kupujem vse filtre od MAHLE pa do sedaj se nisem dobil nobenega k bi na njem pisalo made in germany. Vse ostale drzave samo germany ali avstrija ne.

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 12 minutami je godlike napisal:

Mogoče Trabant. Mazda (DE) 1.5 GTA s projekcijskimi žarometi pa dobro leto naj še ni bila.

Kar podpirajte kitajce, boš počasi brez službe, ker bojo še tvoje delo prevzeli 😉

Delajo namenoma dumping za Evropo, da nas uničujejo. Most na Pelješac, je bil ceneje grajen, kot bi bil na Kitajskem. To pa za to, ker so ga Kitajci sumbvencionirali, kot vse gradbene projekte izven Kitajske. Torej namerno uničevanje evropskega gradbenega sektorja.

To se dogaja na vseh področjih. Bo treba kaj prebrat......

Pa se vrnem na Pelješac, že ima prve razpoke. Hmmm kdo ga je gradil?

Nobedn ne podpira kitajce, vsaj delovn razred ne. Mal narobe rezmišljaš. Sam pravim, da pri razvoju smo evropejci malce zaspali. 

In spet....ne boš verjel, tako kot GOSPODARSTVENIKI in VLADA hoče.

Po drugi strani, pa zopet pravim( ker smo pri LED žarnicah, tukaj tudi ostanimo), Osram je HOMOLOGIRAL LED žarnice. Super. Ko jih bo za VSE luči potem je RES nekaj naredil. Do takrat pa kdor upa, Kitajc enako sveti.

In Scr3am je odlično povedal.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 26 minutami je Mr.G. napisal:

Po drugi strani, pa zopet pravim( ker smo pri LED žarnicah, tukaj tudi ostanimo), Osram je HOMOLOGIRAL LED žarnice. Super. Ko jih bo za VSE luči potem je RES nekaj naredil. Do takrat pa kdor upa, Kitajc enako sveti.

In Scr3am je odlično povedal.

Ostanimo torej na žarnicah.

Zakaj jih kitajci ne homologirajo?

Ker imajo preveč nekonsistetno robo, da bi skozi homologacijo prišli.

Ko pridejo do kvalitetne robe, težko ceno držijo, ker kolko so cenejši pa prevoz znese.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 33 minutami je Scr3am napisal:

Zadeva je taka da 3/4 stvari med njimi tudi ledice kupljeni pri nas (EU) je v veliki vecini ravno iz kitajske. Kitajske poceni ledice so za en k... Tiste kvalitetne imajo pa tudi tapravo ceno in je kamot pimerljiva z nasimi cenami. 
Ne gledat samo znamko, ampak tudi kje je narejeno. Đabe kupis osram, ce potem pise made in china. Isto je z baterijami VARTA in nesteto ostalimi znamkami. Pac proizvodnja dol je cenejsa.

Doma imam BOSCH hladilnik, pralni stroj, susulni stroj, udarni vijacnik. Niti en izdelek ni made in germany in niti en ni narejen v isti drzavi.

EDIT: Ko smo ravno na mazda forumu, vedno kupujem vse filtre od MAHLE pa do sedaj se nisem dobil nobenega k bi na njem pisalo made in germany. Vse ostale drzave samo germany ali avstrija ne.

Varta AA/AAA dobim made in Germany, včasih so bile USA.

Button cell težko dobim non china. Pogosto jemljem muRata, Panasonic. Te so Japan ali Indonezija.

Mahle oljni  filter za Mazdo 2 je bili avstrijski, odkar sem dobil kitajca, kupujem Mann.

Konec koncev če dela kitajc iz AliXpressa ali Temu-ja ni iste kvalitete, kot iz Osramove fabrike na Kitajskem.

Me pa osebno ful moti. Da kišne led, sem včasih dobil made in EU za Panasonic in Osram. Zdaj pa je še to vse kitajsko.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 54 minutami je Scr3am napisal:

Mal offtopic, ampak ravno včeraj sem prvič dal MAHLE oljni filter pa sem šel prov na embalažo pogledat: Made in germany.

Podpis.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Mal offtopic, ampak ravno včeraj sem prvič dal MAHLE oljni filter pa sem šel prov na embalažo pogledat: Made in germany.
    • Zelo lepa bočna linija, do perfekcije ji po mojem mnenju manjka le še kakšen manjši spojler oz. lip na pokrovu prtljage.
    • Full ima in motorasa,   Ovo leto sam malo putovao in razlog:    Ukrali su mi in poskodovali motor, bremzu, odsekli instalaciju, nov compjuter, instalacija, korman in 2 meseca bez motorja     Motor pronasao uz pomoc Apple AirTaga    Popravljen in voza se dalje
    • Varta AA/AAA dobim made in Germany, včasih so bile USA. Button cell težko dobim non china. Pogosto jemljem muRata, Panasonic. Te so Japan ali Indonezija.   Mahle oljni  filter za Mazdo 2 je bili avstrijski, odkar sem dobil kitajca, kupujem Mann.   Konec koncev če dela kitajc iz AliXpressa ali Temu-ja ni iste kvalitete, kot iz Osramove fabrike na Kitajskem.   Me pa osebno ful moti. Da kišne led, sem včasih dobil made in EU za Panasonic in Osram. Zdaj pa je še to vse kitajsko.
    • Prodajam zimski set alu platišč z gumami za Mazdo CX-5, letnik 2018. Gume: Goodyear UltraGrip Performance SUV 225x65 R17, 2x DOT 2617, 2x DOT 4416. Vse gume imajo 6,5 mm globine profila. Platišča: original Mazda 17” s senzorji ( 5x114.3 ET46), v odličnem stanju.   https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20211328   Lahko tudi ločeno.   Cena za člane foruma: 500    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.