Robert Š. Napisano 2. marec, 2024 Prijavi Napisano 2. marec, 2024 Pozdravljeni .... Pred dobrim mesecem sem kupil rabljeno Mazdo 6, 2.2D, 140.000km, skyactive, letnik 2017. Občasno, cca vsak oz. vsak drugi dan, ne glede na zunanjo temperaturo (-5 ali + 15), se motor ob zagonu zavrti s cca 1800/min. Po dobrih desetih sekundah padejo na normalnih 900. Zanima me ali je to normalno, ali gre za okvaro katerega izmed merilno - regulacijskih elementov obratovalnega sistem? Zanima me kakšne so vaše izkušnje? Hvala, Robert Citiraj
dvorjan Napisano 2. marec, 2024 Prijavi Napisano 2. marec, 2024 Da, to je tovarniški način delovanja v hladnejšem delu leta, da se čim prej ogreje katalizator. Predlagam, da počakaš tistih 10-30 sekund in šele potem daš v prestavo in odpelješ. 3 1 Citiraj
Bini Napisano 2. marec, 2024 Prijavi Napisano 2. marec, 2024 Tako je tudi pri bencinarjih, bodi brez skrbi glede tega. Poglej pa si "nujno" kako se vzdržuje ta D2.2 motor, da ne boš imel kasneje težave. Na tem forumu dosti piše o tem. 👍😉 4 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.