Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 12 urami je Boss napisal:

Ne vem, no. Jaz sem imel težave samo na prvi M6, potem na drugi sem sam zamenjal za ATE pa je bil do skoraj 300kkm mir. Na tejle tretji pa ni sledu od tresenja in upam, da tako tud ostane.

Enako. Le na prvi seriji. Pri tej zadnji 6-ki pa je bilo ugotovljeno, da so brembo tresli zaradi napačne vgradnje. 

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Pozdravljeni,

Imam mazdo CX5 letnik 2018. Kupil sem rabljeno z 115k prevoženih, sedaj 193k prevoženih. Imam veliko težavo z zavorami po menjavi in nimam več ideje kaj storit. Namreč pred pol leta sem menjal zadnje zavore in diske na pooblaščenem servisu Mazda v Lj BTC. Zavore so po cca 14 dneh začele cviliti, zato sem peljal nazaj kjer je bil odgovor, da je težava pač v paknah, ker sedaj delajo pakne z manj plastičnih delcev zato se pojavljajo cviljenje. Pred dvema mesecema sem zaradi pojava še vibracij menjal še prednje diske in zavorne ploščice na nepooblaščenem servisu, ki je sicer pooblaščen za Škode, citroene in Vv. Enako po cca 3 tednih se je pričelo cviljenje in je sedaj že tako glasno, da se mi kar stemni od jeze ko zaviram.

Peljal sem avto nazaj je bil odgovor, da so vgrajeni kakovostni materiali itd, nato so še 1x vzeli vse dol namazali  in zadeva je 2 dni bila ok, nato ponovno cviljenje zavor, predvsem ko avto peljem vzvratno je cviljenje res grozno.

Na Mazdinem servisu niso imeli posluha, tako kot ne na nepooblaščenem sevisu zato sem po dogovoru peljal na AMZS servis, ker so ponovno vzeli dol diske in pakne vse zbrusili, namazali in cviljenje po dveh dneh se je vrnilo.

Ali mi lahko pove kdo kakšne pakne montirate na zavore(ORIGINAL CVILIJO-alternativa tudi), saj sem našel  mehanika, kateri  mi ponuja pakne atw, ki naj ne bi povzročale cviljenja.....in sem pripravljam praktično nove pakne zamenjati z predlaganimi....če bo le odpravilo težave?

Prav tako me zanima če se komu pojavlja pokanje v kabini, ko prevoziš npr ležeč policaj ali pa greš v večji zavoj, ko se kabina "nagne"---sumim, da je kaj narobe z amortizerji, vendar je težko locirat lokacijo pokanja.?

p.s...avto ni zadel ob robnik ali bil udeležen v kaki prometni....tako, da res obupujem nad avtom, ki ga imam sicer v lasti 4 leta.

Hvala za odgovor/predlog

lep pozdrav

Napisano

Jaz imam izkušnje z ate, zimmerman in textar. In je bili ok glede cviljenja. Z brembo sem imel tezave glede cviljenja.

Glede pokanja pa preveri stabilizator stangico, mogoce ima zracnost.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Brez zamere...moram te popraviti,da ne bo kdo mislil,da x nima turbo-ja. Ima vgrajen turbo,ampak ne klasičnega,ampak kompresor...zelo podoben kot Rootsovo puhalo. To puhalo pa ni primarno vgrajeno za povečanje moči (čene bi vgradili drugačnega),ampak z ciljem,da ima motor v valjih zmeraj na voljo količinsko več zraka,kot pa ga potrebuje za popolno izgorevanje v kompresijskem modusu vžiga...skratka,da gorivu nikoli ne zmanjka zraka pri ekstremno redki mešanici goriva...gre za to,ker nikoli ne moreš doseči perfektno-homogeno mešanje goriva in zraka,in posledično se lahko zgodi,da se pojavijo "žepi" z ostanki goriva,kiateri zaradi premalo zraka neučinkovito-nepopolno izgorijo,in tako višajo stopnjo drobnih delcev itd...   Komplicirano,a na kratko razloženo-kompresijski vžig za čisto izgorevanje potrebuje zelo veliko zraka,in za to je vgrajen ta kompresor....ker pa je "kompresor", pa nima "turbo luknje" itd...
    • Evo, nisem zastonj govoril, da moramo bit na obali pripravljeni na sneg. Danes zjutraj, ko sem šel v službo je snežilo.  Dobro, da sem imel zimske gume. 😊😊 JUTRANJE PRESENEČENJE NA OBALI: Poglejte, kje vse je snežilo (FOTO) WWW.REGIONALOBALA.SI Vremenoslovci so včeraj zaradi okrepljenega severnega vetra, ki je ohladil ozračje, napovedovali,...  
    • Sem se pred nekaj dnevi zvečer vozil iz ljubljanske južne obvoznice proti šentviškem predoru in je bil prav tako en kombi brez luči (niti spredaj ni imel nič prižgano). Sem videl, da mju je blendal že en drug, ki je bil direktno za njim... Jaz sem ga prehiteval in mu ravno tako blendal... pa nič... Pomoje sploh ni vedel, da mu kdo blenda  in da se vozi ponoči okoli brez luči ...
    • Totalni nesmisel, ker že ločujemo plastiko.
    • Isti k***c kot tisto, k srečaš pacienta z dolgimi lučmi sredi belega dneva. Mu blendaš, trobiš... Nič. 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.