Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Eurotax da ven “nabavno” ceno za preprodajalce… taki, ki pac se nekaj morajo zasluzit, da se jim splaca delati posel… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Za mojo mi da ceno 5.300, ko sem se v makomi zanimal če bi vzel novo mazdo pri njih so mi rekli da bi mi jo vzeli v račun za cca. 5.000 eur, prodal sem pa za cca. 20% več od zgoraj izračunane cene. 

Popravljeno od stonauro
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je stonauro napisal:

Za mojo mi da ceno 5.300, ko sem se v makomi zanimal če bi vzel novo mazdo pri njih so mi rekli da bi mi jo vzeli v račun za cca. 5.000 eur, prodal sem pa za cca. 20% več od zgoraj izračunane cene. 

Izgleda da so prodajane cene cca 20% višje, torej za avto iz tele teme 11.300 x 1,2 = 13.560 oziroma nekje med 13.000 in 14.000, odvisno od kakovosti avta in sreče. Če prodaja firma-avtosalon, lahko verjetno dobi še kakšnih 5-10% več, krediti, garancije, ... Neposredno od fizičnih oseb se marsikdo boji kupit.

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Teli procenti od Eurotaxa so zelo relativni. Jaz sem mojo prodal za 60% več od Eurotax izračuna. Šla je za 7.300 €.

Izračun:

image.png

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 49 minutami je etcho napisal:

Teli procenti od Eurotaxa so zelo relativni. Jaz sem mojo prodal za 60% več od Eurotax izračuna. Šla je za 7.300 €.

Izračun:

image.png

Tole je verjetno aktualna vrednost, ti pa si jo prodajal nekaj mesecev nazaj? 

Napisano

To si še za las ujel kupovalno histerijo. Takih nerezonskih kupcev je pa počasi zmanjkalo in zdaj kupujejo tisti, ki jih prodajalci težje nategnejo oziroma se sami ne pustijo nategnit. In edina stvar, ki bo to ponovno spravila v normalo, da se bodo prodajalci počase zavedali, da imajo "samo" rabljen avto in ne vreče zlata za prodajo.

Pa ne mi zamert, ker sem direkten in zapisano ni letelo na nikogar osebno. Če mi ne verjamete pa si poglejte cene novih in cene rabljenih pred korona histerijo. No tisto so bili normalni časi in pravilna razmerja novo/rabljeno... tole zadnjih nekaj let je pa samo :whatever:

33112_1.png

Napisano
pred 43 minutami je Boss napisal:

To si še za las ujel kupovalno histerijo.

Kot sem slišal od marsikoga, sem prodal za realno ceno, s čimer se strinjam. "Nakupovalne histerije" nisem zaznal, v enem mesecu sta me poklicala 2 preprodajalca in ena fizična oseba, katera je tudi kupila avto.

• Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano
pred 1 minuto je etcho napisal:

Kot sem slišal od marsikoga, sem prodal za realno ceno, s čimer se strinjam. "Nakupovalne histerije" nisem zaznal, v enem mesecu sta me poklicala 2 preprodajalca in ena fizična oseba, katera je tudi kupila avto.

In to sam pri sebi mislim da je tudi realno stanje trga :punk:

Napisano

Kot mi je razlagal eden od obeh preprodajalcev, se rabljeni avti od 5.000 navzgor prodajajo večinoma na leasing. Tega, da pride nekdo z debelo kuverto ni več.

Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Jp, ni povprasevanja, ko pride zainteresiran kupec kuj prodat. Mene je tud poklical max 1 na mesec.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• No to pa prvič slišim. Jaz bi spucal EGR in speskal sesalni kolektor. Menjal ta senzor. Vozil avto do naslednje lučke.   A si kupil uvožen avto iz tujine, servisiran na 20kkm?
    • Malenkost, hvala enako.... 🤗😉
    • Pozdrav, zaradi dobrih izkušenj z Mazdo 6 2009 diesel 140KM sem pred 3 meseci kupil CX-5 2.2. diesel 184KM automatik, 120000 prevoženih. Par dni nazaj se mi je prižgala lučka motorja. Po priklopu na računalnik je ugotovljena napaka P24C6 in P24AE. Pravijo, da bom moral zamenjati senzor na izpuhu art.no. SHYG-18-7EOA. Cena senzorja 700,00 EUR :(Ali ima kdo kakšen predlog za ugodnejšo rešitev problema?
    • Tablete. Tablete so edina rešitev za to vojno, če pride. Ali pa takojšnja upepelitev, ki je še najboljši rezultat brez kasnejšega mučenja. Vse ostalo ne pomaga.   Drugače so pa Američani imeli pilote tudi v RAF-u v VB še preden se je Pearl Harbour zgodil.
    • Ameriški piloti in letala so prišli na Kitajsko eno leto prej preden se je Amerika pridružila vojni.   Samo res: "svetovna vojna" se je začela šele leta 1942, ko Amerika vstopi v vojno. Na, pa je spet Amerika tista...   Kakorkoli, a se že kaj pripravljate na tretjo svetovno vojno? Rusi bi radi Ukrajino, ne bi se pa branili tudi katere druge države. Kitajci bi radi svoje brate na Tajvanu z raketami prepričali, da se vrnejo v njihov objem. Tudi na bližnjem vzhodu nekaj rožljajo z orožjem pa rakete streljajo, ... ... ... ... Konec koncev, tudi meni bi prav prišla vsebina trezorja kakšne banke v Gorici...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.