Skoči na vsebino

Mazdina prihodnost

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
  dne 8. 11. 2024 ob 17:34 je Tilen5 napisal:

se pravi tudi skyactive-x bo postal dinozaver ?😬

Razširi  

Izgleda. 😊

Če bo boljši ga bomo pač nabavili. 

Popravljeno od Alex

Napisano
  dne 8. 11. 2024 ob 19:32 je Slivka napisal:

Kam potem spada motor iz moje BTjke? Odmev velikega poka?

Razširi  

To pa je dejansko fosil, ker se ne proizvaja več.

Jaz bi ga vrn vzel, lepo zapakiral in čakal, da cena zraste 😉

dne 8. 11. 2024 ob 17:50 je Tilen5 napisal:

Se pravi moj spada že pod fosile :D

Razširi  

Če ga še delajo, je potem lahko samo endemit.

Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 19:13 je Janez007 napisal:

@miha20, in kaj ti praviš? Bo to korak naprej ali nazaj?

Razširi  

To je zaradi emisij bomo vidl kko se bo obnesel, ta izklop valjev ni glih fajn za motor, većje vibracije motorja pa dročnike zjebev nekaterih primerih. Je pa saj soliden navor zdj bodo ga tud kšnu turbodizel fanu prodal 😁

• Všeč 1
  • Haha 1

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 19:17 je miha20 napisal:

To je zaradi emisij bomo vidl kko se bo obnesel, ta izklop valjev ni glih fajn za motor, većje vibracije motorja pa dročnike zjebev nekaterih primerih. Je pa saj soliden navor zdj bodo ga tud kšnu turbodizel fanu prodal 😁

Razširi  

A to resno glede vibracij, dročnikov? Si že sam izkusil kakšen primer pri G194?

Napisano (urejeno)
  dne 11. 11. 2024 ob 19:19 je Janez007 napisal:

A to resno glede vibracij, dročnikov? Si že sam izkusil kakšen primer pri G194?

Razširi  

nisem ga popravljal k je mev še garancijo, sem mu pa pomagal d je so mu pod garancijo jih zamenal. Je pol servis direkt na mazdo pisal in mazda je odobrila zamenjavo je pa blo nekaj prerekanja. Ob hladnem zagonu ropotajo.

Popravljeno od miha20
  • Zmeden 1
  • Hvala 1

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano (urejeno)

Pri katerih km se je to začelo, 200, 300.000? Koliko pa pride tak poseg menjave dročnikov, če ni garancije?

Kaj bi potem ti Miha vzel za CX-30? G122, G150, G140 ali X186?

Popravljeno od Janez007
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 19:26 je Janez007 napisal:

Pri katerih km se je to začelo, 200, 300.000? Koliko pa pride tak poseg menjave dročnikov, če ni garancije?

Razširi  

Se ve.... :nevem:

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 19:26 je Janez007 napisal:

Razširi  

Dročniki niti niso dragi, cca. 8 eur na kos. Jih je pa 16x in se nahajajo pod odmično gredjo, tako da predvidevam da zna biti konkretni strošek. 

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 20:54 je vzupan3 napisal:

Dročniki niti niso dragi, cca. 8 eur na kos. Jih je pa 16x in se nahajajo pod odmično gredjo, tako da predvidevam da zna biti konkretni strošek. 

Razširi  

Se pravi, še slabši motor kot dinozaver. 

Sem mislil, da bo šla Mazda naprej a gre v konta smer s tem nepostečenim motorjem. 😉

Napisano (urejeno)
  dne 11. 11. 2024 ob 20:54 je vzupan3 napisal:

Razširi  

To so posebni dročniki ki izgubijo olje ob izklopu valjev mislim da je okol 200€ eden, 8 jih je.

Navadni so pa res 8€ so pa isti k pr BMW. 

Popravljeno od miha20
  • Všeč 1
  • Začuden 2

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 9:25 je miha20 napisal:

To so posebni dročniki ki izgubijo olje ob izklopu valjev mislim da je okol 200€ eden, 8 jih je.

Navadni so pa res 8€ so pa isti k pr BMW. 

Razširi  

Se pravi, da se bo veliko bolj splačalo kupit dizla, kot ta motor. Vsaj manj stroškov bo z njim. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 11:38 je Alex napisal:

Se pravi, da se bo veliko bolj splačalo kupit dizla, kot ta motor. Vsaj manj stroškov bo z njim. 

Razširi  

Ja pa ja, pa kaj še. ROTFL

Dročniki bodo ropotali samo največjim varčnežem. Kdor se normalno vozi in predvsem po avtocesti, bo deaktivacijo cilindrov doživel le redko. Si pa predstavljam, da je bolj problematično daljše delovanje na 2 valja kot pa zgolj občasen izklop. Ergo, avta in njegovega motorja se naj ne špara. Ta slednji nasvet velja tudi za dizelske ropotulje. 😃

Napisano

Za nekoga, ki pravi, da je to dinozaver in ima polna usta tega, kako zanič je ta motor... je seveda vsaka malenost dobrodošla, da bo lahko kaj napisal proti... Upam, da @miha20 napise še kakšno pomanjkljivost SkyActive-X motorjev... in kaj tam drago, ce sliučajno crkne... Potem imam pa občutek, da bo vse tiho :P ... ali pa bo kaksen izgovor s stilu... saj to pa se ne more zgoditi :D ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
  dne 12. 11. 2024 ob 11:43 je dvorjan napisal:

Ja pa ja, pa kaj še. ROTFL

Dročniki bodo ropotali samo največjim varčnežem. Kdor se normalno vozi in predvsem po avtocesti, bo deaktivacijo cilindrov doživel le redko. Si pa predstavljam, da je bolj problematično daljše delovanje na 2 valja kot pa zgolj občasen izklop. Ergo, avta in njegovega motorja se naj ne špara. Ta slednji nasvet velja tudi za dizelske ropotulje. 😃

Razširi  

Že tako je dinozaver požrešen, sedaj pa ti svetuješ, da se ga vozi skozi na obratih. 

Potem raje kupiš kak star V8 motor. Bo bolj varčen pa še užitek bo neprimerno večji. 

Je bilo za pričakovati, da bodo iz tega motorja, ki ni bil bog ve kaj že prej, naredili totalno abemičen in neuporaben motor. Pa še kupci bodo stalno poslušali, kdaj bo kaj zaropotalo spredaj pri motorju. 😉

Popravljeno od Alex

Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 12:11 je Alex napisal:

Že tako je dinozaver požrešen, sedaj pa ti svetuješ, da se ga vozi skozi na obratih.

Razširi  

A to ti nekaj prebereš, kar jaz sploh ne napišem?!

Pri 110 km/h+, kolikor se - bolj ali manj konstantno - voziš po avtocesti, se deaktivacija valjev ne dogaja. 2500-3500 rpm pa zame ni vožnja na obratih, če še do polovice vrednosti na obratomeru ne prideš ...

"Požrešnost" pa je samo konstrukt v tvojih očeh - nam, ki vozimo SkyActiv-G 2.5, se motor ne zdi požrešen. Če bi se moral z G122 ali G150 peljati enako hitro (vključno s pospeševanji, ki jih omenjena motorja nista zmožna), bi bila razlika v porabi zelo majhna. Ampak to komu dopovedati ...

Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 12:20 je dvorjan napisal:

A to ti nekaj prebereš, kar jaz sploh ne napišem?!

Pri 110 km/h+, kolikor se - bolj ali manj konstantno - voziš po avtocesti, se deaktivacija valjev ne dogaja. 2500-3500 rpm pa zame ni vožnja na obratih, če še do polovice vrednosti na obratomeru ne prideš ...

"Požrešnost" pa je samo konstrukt v tvojih očeh - nam, ki vozimo SkyActiv-G 2.5, se motor ne zdi požrešen. Če bi se moral z G122 ali G150 peljati enako hitro (vključno s pospeševanji, ki jih omenjena motorja nista zmožna), bi bila razlika v porabi zelo majhna. Ampak to komu dopovedati ...

Razširi  

110 km na uro po avtocesti?? 😊😊 A to so priporočene hitrosti  za dinozavra? 

Še Tesle gredo hitreje. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Moje mnenje je, da mora imeti gospa vedno prav, tudi če nima. Vsaj pri nas je tako. 😄   Sicer pa se podobne G120 revolution letnik 2018 trenutno prodajo za 11-12.000 €.   Sodelavec ima tako Mazdo 3 G100 letnik 2018, se dnevno vozi MB-LJ-MB, trenutno že okoli 300.000 km, še brez večjih popravil (enkrat zadnji diski pri 140.000 ... klasika za te Mazde).   Pri tej Mazdi, ki je všeč tvoji gospe, bi me zanimalo, ali je bila kdaj poškodovana in kaj ... ker sumljivo nič ne piše, da ni bila, s čemer se trgovci sicer radi pohvalijo.   Takratne cene novih:
    • Bomo pa videli...al pač ne...samo počakati moramo. Jaz mojo Mazdo mislim sfurati do konca,torej zna biti,da me boste še dolgo morali tukaj prenašati😄 Torej -še bo zanimivo😉
    • Bo ... na elektriko.   403 Forbidden WWW.MOTOR1.COM   https://www.avtomobilizem.com/novice/mazda-ez-60-rival-tesle-y-na-osnovi-tehnologije-podjetja-changan/10-04-2025/   Zelo fejst zgleda ...
    • Samo Golobček pa ima kratke noge in vedno bolj dolg nos. Le zakaj? 🤔
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.