Mogoče te pa za to VAG jezi, ker delaš z njim kot z Mazdo 🤔
Brez heca. Mazda 2010 so bili sprednji zviti po 35k km. Torej ob nakupu. Vozla jo je deklica, ki je bila doma na strmi cesti ene 300-500m od odcepa glavne ceste.
Tak da so se zavore uporabljale.
Verjetno je težava v nihanju kvalitete jekla. In je čisto možno, da si na M5 imel pač srečo.
Podobno zgodbo lahko zaslediš pri Alfi, ker je z njo postala kraljica odstavnih pasov. Se pa verjetno tu gori noben ni vprašal zakaj.
Imeli so 2 dobavitelja ojničnih ležajev. En je kvaliteto tak spustil, da mašine trgale okoli 170-190k km. Na forumu je veljalo, ali kupiš nad 200k, ali pa menjaš ležaje.
Alfa je izdala servisno nalogo, kjer se je nekje nad 100k menjalo te ležaje. Samo žal večina ni več servisirala na uradnem servisu.
Torej da povzamem, če bi Mazda montirala kaj drugega, škatljive kvalitete, kot pa diske, bi tudi ona bila kraljica odstavnih pasov. Pa nikoli niso izdali servisne naloge za diske.
Še tako daleč lahko grem, da sem imel ABS/ESP enoto, za katero je Mazda vedela, da je zanič. Menjali so jo, če si opazil. Ker je avto pod garancijo vozila deklica, seveda ni opazila.
In ker sem opazil pol leta čez garancijo, je preprosto rekel Ferk: žal....
Hvala bogu za Autodoc, 280€ namesto na uradnem servisu 2300€.
-------
Spet sem se preveč razpisal 🫣
Avtomatsko ugašanje avtomobilskega motorja med čakanjem na semaforju se mi ne zdi ravno velik tehnološki dosežek.
Moja stoenka je to počela že pred 40 leti.
Ko so pred mnogimi leti snemali Tarzana so mi ponudili vlogo, ker sem bil mlad, lep in športnik. Skoraj bi podpisal pogodbo, potem pa je en cigan pripeljal pravo opico...
- "Dragi, ta obleka me naredi, tako nekako, debelo..."
- "Draga, mene ta srajca naredi, tako nekako, plešastega."
- "Dragi, ampak ti si plešast!"
- "Draga, o tem jaz govorim..."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.