Skoči na vsebino

Zdaj pa jaz rabim va?o po mo? !

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
  je komar napisal:

Chewrolet Aveo

Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stali??a varnosti totalen polom! :whatever: Tak?ne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu ?e vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pa? nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo tak?en avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).

Ampak ne zavijajmo spet offtopic.

@Kaalman: Saj ve?, da ho?e? za ?enkico tudi varen avto. ;)

• Odgovori 63
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano
  je Symon napisal:

Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stali??a varnosti totalen polom! :whatever: Tak?ne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu ?e vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pa? nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo tak?en avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).

Ampak ne zavijajmo spet offtopic.

@Kaalman: Saj ve?, da ho?e? za ?enkico tudi varen avto. ;)

Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!

Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic :wacko: meni osebno ni? jasno!

No, kakorkoli, jaz imam pa? mo?nost vozit ta avtek ?e 3 tedne in ob?utki so za tak denar kar OK, edino malo POWER mu manjka!

Nikakor pa to ni moj traummobil, ampak v primerjavi z Loganom je lepotec zunaj in znotraj!!! :P

Pa pri nas prodajani Aveo-ti imajo vsaj 2 airbaga!!!

Papa, Tomi
Napisano
  je komar napisal:

Evo Seba-samo za tebe po izredni promocijski ceni - in to ?e pred uradnim pri?etkom prodaje v SLO:

Chewrolet Aveo limuzina 1,2 72KM:

- klima

- elektri?na stekla

- centralno zaklepanje

- audio sistem z cd-mp3 predvajalnikom

- metalic ?rne barve

- 3 leta ali 100000km full garancije

- 6 let na barvo

.

.

.

Cena 1.950.000,00 SIT

ve? info na PM! :bravo:

Slikica je samo ta, ker sem na hitro iz okna slikal!

Ve? tehni?nih info pa na:

http://www.reimpex.si/novosti.html

Ni? nimam proti Daewooju/Chevyu samo kar se je zgodilo pa na EuroNCAP testih pa je ena velika sramota za tega proizvajalca. Ve? o tem na tem

linku. ***

Veliko bolj?a (varnej?a) varjanta in tudi cenej?a je Getz s klimo za 1,8 Msit..

?e smo ?e pri novih avtih pa ?e mogo?e KIA Picanto s klimo za 1,8 Msit al pa moj izbor nov KIA Rio (1,99 brez klime :( )

?e se bo? "kojim slu?ajem" odlo?al za nov avto bo? imel vsaj tri leta mir zaradi garancij kar prepre?i marsikateri glavobol ;)

*** -edit- sem bil prehiten :D

33112_1.png

Napisano
  je Boss napisal:

?e se bo? "kojim slu?ajem" odlo?al za nov avto bo? imel vsaj tri leta mir zaradi garancij kar prepre?i marsikateri glavobol ;)

Tukaj se strinjam 100%!

Kar pa se ti?e EURO NCAP-a pa pogled navzgor - hehe :P

Pa tudi po velikosti ne more? Avea in Getz-a primerjat Getz ni uporaben kot dru?inski avto!

Sicer pa je vsak upravi?en do svojega mnenja in prepri?an sem, da bo KAALman izbral dober voz! :D

?e slikica rezultatov USA NCAP in link do njih!

http://www.safercar.gov/

post-198-1141755641_thumb.jpg

Papa, Tomi
Napisano
  je komar napisal:

Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!

Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic :wacko: meni osebno ni? jasno!

Sicer se popolnoma strinjam. Ravno zadnji? sva z kolegom debatirala, da so v neki nem?ki reviji testirali svoje ?ase Almero, Bravota, Megana. In dobili ?isto druga?ne rezultate... :blink: Ampak nek pokazatelj je. Kar se ameri?anov ti?e: Hmm oni imajo ?udne standarde in imam ob?utek, da so bolj ohlapni.

Over & Out! :cheers:

Napisano

hvala za napotke in ideje... vendar zajahamo temo :)

namre?... pogoj je bil 5 vrat, pa velikost pa tako naprej... pa cena 1.5 MIO z zavarovanjem in tehni?nim skup ! ... pa ?e to je preve? :P

bomo videli ;)

upajmo da bo vsaj v nedeljo lepo vreme.. bom ?el malo v MB po sejmu u? vre? :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Kar se ti?e pa EuroNCAP testov se ti delajo na avtomobilih, ki imajo ve?jo vgrajeno varnost (ve? airbagov) kot v tistih, ki jih na koncu kupujemo (vsaj v SLO) kot "good bargin" modele. Prodajalci v dobrobit nizke cene "pozabijo" predvsem na zra?ne zavese in tudi marsikateri airbag zgine iz popisa serijske opreme. ?e bi ta test izvedli na Aveotu, ki bo pri nas najbolj prodajan model ne bi dobil niti tiste pre?rtane zvezdice ampak bi padel na nivo avtomobilov, ki so bili predstavljeni desetletje lai desetletje in pol nazaj. Tako, da sorry, ampak Aveo, ne hvala.

Zakaj pa je razlika med Evro in American NCAP je pa v sistemu testiranja in proizvajalec, ki mu je bolj v interesu ameri?ko tr?i??e bo "prilagodil" varnost tem testom in seveda tisti, ki jim je evropsko tr?i??e primarno bodo pa? varnost prilagodili temu tr?i??u.

Re smo mal za?li... ampak postavlja? ?edalje bolj visoke zahteve... 1,5 milje z zavarovanjem pa ?e avto naj bo novej?i letnik in s klimo... hmmm... Fabia 1.4 16v letnik 2001

?kodilak

33112_1.png

Napisano
  je Boss napisal:

Re smo mal za?li... ampak postavlja? ?edalje bolj visoke zahteve... 1,5 milje z zavarovanjem pa ?e avto naj bo novej?i letnik in s klimo... hmmm... Fabia 1.4 16v letnik 2001

?kodilak

Ja saj jaz sem mu tut to predlagal. Mi imo karavanko in dela BP. Pa jo imamo ?e 4 dni! :danzoman:

Ali pa Almero. Ta dva sta moja favorita. :ne vem:

Napisano

OK, Avea nih?e no?e - hehehe

Kaj pa ta Mondeo:

post-198-1141761909_thumb.jpg

post-198-1141761928.jpg

Papa, Tomi
Napisano
  je Symon napisal:

Prevelik zanjo. Morda za Kaalmana, ?e bi na?rtovala nara??aj? :hohoho:

Izpolnjuje pa vse pogoje, ki jih je navedel, vklju?no z ceno !!! :bravo::P

je Mazda323 napisal:

?e malo pa bote doktorat naredli! :P:whatever:

Saj, meni bi prav pri?el - ko sn bil v ?olskih ?asih bol len... sramezljiv

Papa, Tomi
Napisano

Ja mislim da je Mondeo kul izbira.... no Seba kot sem ti ?e na za?etku reku.... Kupi forda.... :bravo:

Feel free....

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• Pravijo da, če ti preveč piska voznik ne zna vozit....😂 😇😉
    • Na prevoženih 26.9 km.... 🫣😉
    • Evo, takole... en teden se že vozim z Hyundai Lipicancem (Kona). Prvi vtisi so zmerni - tipičen EV SUV. Je seveda boljši od vseh teh malih jajčkov tipa, Smart, Twingo, Pugi 208 in 2008, Zoe, edino Cupra Born EV mi je bila še nekoliko boljša.   V mestni vožnji je suveren, lepo pospešuje z mesta in če je treba skočit kar gre, kar seveda se pričakuje od 220KM. Tukaj pa pridejo tud težave, saj je masa dokaj velika, čeprav 1850kg ni neki ekstremnega in dokler gre naravnost je super, k pa je treba it v ovinke pa se hec zelo hitro neha. Še prečne delitacije na AC mu delajo probleme, boh ne dej kaka neravnina v ovinku. Tako čudno se zvali čez, k pijanc čez klopco v travo. Mazda 6 je dirkalnik proti temu in svetlobna leta bolje leži na cesti. Tako da kljub precej nižji konjaži se pelje fenomenalno in sploh v ovinkih bolj suvereno.   Ok, sem mal eksperimetiral in ga dal v racing program in je po eni strani precej otrdel volan, kar je bilo odlično, ampak pol nastanejo pa drugi problemi. Odzivnost pedala je hitrejša, meja med pospeševanjem in rekuperacijo tako ozka, da zgleda kot, da ne znaš vozit. Sem moral dat rekuperacijo na 0 ali pa 1, da je bilo relativno OK, ampak pol je za pozabit vožnjo z enim pedalom, kar je odlika EV-jev. Nastavitve 2 sploh pa trojka te pa nalima na šipo, ker tolk zavira na rekuperaciji. Mogoče teoretično uporabno pri kakem hudem spustu. So pa vsaj lepo to nastavitev vkomponirali v uhlja, ki sta pri drugih avtih namenjena za prestavljanje. Priročno ni kaj.   Sedi se solidno dobro, placa je veliko, ne pa tudi v prtljažniku, ampak 4 konkretni dedci smo se peljali udobno.   Poraba pri okoli 100km/h zglednih 15kWh, kolikor pa se pelješ normalno kot se šika za AC pa seveda gre proti 22kWh. Z malo igranja in nekaj pospeški pa med 140 in 150 in smo pa pri 30kWh.   Elektronike in raznoraznih nastavitev je sicer miljavžent, ampak to so vse stvari, ki jih enkrat nastaviš ali pa nikoli in pustiš. 3/4 stvari sploh ne veš kaj so in čemu so namenjene, neka pol samodejna vožnja je čist brez veze, ker skos zahteva obe roki na volanu. Piska kot zmešan, da ti gre na špure in po vožnji mal več kot 50km sem ga mel poln kurac od tega piskanja in sem se počutil utrujeno, kot bi naredil 200km. Kater vol kronan si je spomnil to piskarijo. Po iskanju v menijih nisem našel kje se izklopi - bom probal, ko bom imel čas, ampak kakor vem se vedno nazaj vklopi. V glavnem beda od bede.   Aja praktično takoj je hotel updejte SW-ja delat in ker sem se bal ga nisem sprožil med vožnjo, ampak je v 10 minutah vse oddalel in uspešno zaključil. App na telefonu s katerim ga povežeš mi je v neki fazi se deaktiviral in bom moral spet nares uparjanje.   Ma kaj pa vem, občutek je na eni strani Ok in dober, na drugi pa precej meeeh, do celo bruh. Teli avti so ratali čist preveč vsiljivi in nekako nimaš več občutka, da si ti njegov lastnik, ampak da je on tvoj. Čist preveč je vmešan v uporabniško izkušnjo. Pa ne zato, ker je EV, ampak zato, ker ima cel kup stvari, ki se vidijo, da so dodane na silo, tako kot recimo povezava pomivalnega in pralnega stroja na internet. Brez veze in nepotrebno.
    • Jaz sem na precej manjši kolikor toliko okrogli cifri.       ps: cifra ni tolk pomembna, bolj se hvalim z nizko porabo. 😜
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.