Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni,

Sem novopečeni lastnik mazde 6, letnik 2016, CD150, skyactive diesel 2.2. Trenutno ima 235000 prevoženih km.

Težavo imam z vztrajnikom, ki očbutno trese, zato bi ga rad zamenal s sklopko vred.

Obračam se na vas za nasvet, če ima kdo izkušnje s tem, kam ste pljali avto, da so korektno uredili?

Vnaprej hvala za vse nasvete in odgovore.

Napisano

Iz Ljubljane, ampak karkoli v okolici Ljubljane bo super.

Za info - v Kamniku pri Damjanu Burji s.p. sem dobil solidno ponudbo s fer ceno, če ima kdo izkušnje z njim prosim delite. 

Ker še vedno čakam na termin so dobrodošli predlogi tudi za druge mehanike.

Napisano

Koliko je predračun, če ni skrivnost in katera roba?

N7rRRL1.jpg

Napisano

Zaenkrat se gre za okvirne cene, ampak delo je tam med 300-400€, odvisno od tega koliko bo nepričakovanih komplikacij. Sklopka je glih tko okoli 400€, vztrajnik pa je najdražji, ki je lahko tudi do 900€. Svetoval je, da se sklopko in vztrajnik vzame od iste firme, da bo zagotovo vse pasal skupaj tko kot more. Omenjal je LUK kot najpogostejšo opcijo. Mi je pa dal opcijo, da tudi sam priskrbim dele, če mi rata najti cenejše, ampak potem se zakomplicira pri reklamaciji v kolikor gre kaj narobe po menjavi.

Za referenco - pri Avtotehni VIS, kot pooblaščen mazdin servis, so mi dali ponudbo 1500€ vztrajnik, 560€ sklopka in 1000€ delo.

Napisano

Sklopka + potisni ležaj. Delo pri Marjanu (ki dela na Ferku) 120€ (4 ure).

Vztrajnik in sklopko se da dobiti tudi v kompletu.

Meni je takrat potnik omenjal, da je bila pri meni prva vgradnja Aisin. Priporočal tudi Valeo ali LUK. Aisin je bil žal nedobavljiv.

Če ni bilo nikoli menjano olje v menjalniku, bi še to priporočal.

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Tonček26 napisal:

Iz Ljubljane, ampak karkoli v okolici Ljubljane bo super.

Za info - v Kamniku pri Damjanu Burji s.p. sem dobil solidno ponudbo s fer ceno, če ima kdo izkušnje z njim prosim delite. 

Ker še vedno čakam na termin so dobrodošli predlogi tudi za druge mehanike.

Si mogoče preveril pri Pelkotu, mislim da Medvode. Glede materiala Schaefler Luk, Sachs in pa Aisin so vsaj meni top znamke. Glede cen materiala so pa kar tukaj nekje kot si napisal, nevem ce se ti splaca sam nabavit ker potem ce pride do reklamacije imas red vec sivih las kot je razlika v ceni (ni pa to nwm kakšna razlika v ceni). Po normativu je predvideno 7,3 ure za menjavo sklopke in vztrajnika.

IMG_20240715_165230.jpg

Popravljeno od scania
  • Všeč 3
  • Začuden 1
Napisano (urejeno)

Huh. Torej je na M2 dosti bolj simpl.

Me je kr presenetlo. 👍

Popravljeno od godlike
  • 4 meseci kasneje...
Napisano

UPDATE:

Končno sem vztrajnik in sklopko zamenjal. Na koncu sem vselej zamenjal pri Burji v Kamniku. Čakal sem dobra dva do tri mesece da sploh dobi vztrajnik, ki enostavno ni bil dobavljiv. Ko je bil na voljo smo šli takoj v akcijo.

Nekaj težav je bilo pri razstavljanju (trmasti vijaki), po sestavi je bilo potreno narediti optiko, saj je bilo potrebno podreti most. Na koncu me je vse skupaj stalo 1900€ (vztrajnik, set sklopke, potrošni material, optika in delo). Novi vstrajnik nič ne trese, avto se pelje bistveno bolj udobno.

Overall izkušnja je kar dobra, se da vse zmeniti in normalno pogovarjati, edino lahko bi bili bolj odzivni na telefon in bolj dosledni s poročanjem novosti pri iskanu delov in tekom menjave, ampak glede na naval in gužve, ki so jo imeli jim ne zamerim.

Napisano

Pojavila se mi je nova težava... Ko sem avto kupil je imel kar precej iztrošene zavore, tako diske kot ploščice, pa še treslo je ob zaviranju. Komplet diske in ploščice sem zamenjal na vseh štirih koncih. Kupil sem brembo robo. Vse je bilo super približno 3 mesece oz 2500km, potem pa je začelo spet tresti, tokrat še huje kot prej. Ugotovil sem, da je sprednji levi disk skrivljen. Vsa pesta in podvozje so v dobrem stanju, tako da je dejansko samo en sprednji disk kriv. Po pogovoru z kar nekaj mehaniki ter dobavitelji delov so vsi rekli, da je brembo zadnja leta kar slaba roba. 

Katere znamke diskov ter ploščic priporočate? S katerimi imate dobre izkušnje?

Hvaprej hvala vsem!

Napisano

"Ate" so baje ok, vsaj večina, ki ima tu probleme je po menjavi zadovoljna z njimi..... 😉

Napisano

Vsem kvaliteta niha. Brembo osnovni je kitajc. Če so vrtani ali slotted so boljši.

Zimmerman al pa Textar.

Napisano

Tonček, biti 2 meseca brez avta se mi zdi pa preeecej dolga doba. Si vmes kupil kaj drugega, za to vmesno obdobje?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Nove Mazde nimajo več takih.... 😂🤣😉
    • Za bremze vem samo to, da so od Mazde za en k....
    • Ga pa pihneš. Krimski odcepitveni referendum ni bil mednarodno priznan, kaj šele proruske regije.   Upam, da si se za katalonce isto postavljal, ki se jim ne dovoli odcepiti, na uradnem referendomu?   V jugi smo meli srečo, ker je v ustavi pisalo, da je vsaka republika avtonomna. Te napake ne bo noben več ponovil.
    • VIš, če bi prebral vse.... 😜   So razlike a govorimo o manjšinah, ki so od nekdaj na nekem področju in so ostale izzven matične domovine. Za te manjšine se morajo demokratične države potruditi, da so manjšine enakopravne, da imajo možnost uporabe svojega jezika v primerih, da je manjšina dovolj velika in da ima ustrezen status manjšine. Tako je omogočeno sobivanje in nikoli ni občutka, da nekdo prevladuje nad drugim. Če je tako, zadeva funkcionira.   Če pa večinski narod oziroma oblast manjšni nagaja, ji krati pravice, grozi, izkorišče, maltretira potem pa pač zgodba ne pelje nikamor. V Jugi smo imeli dobro razdelano, da so bili posamezni narodi v svojih republikah pa smo spet na nivoju federacije začeli ugotavlajt, da si predvsem ena republika jemlje čisto preveč moči in da se v tem talilnem loncu ne počutimo dobro in da je "ogrožena" naša narodna identiteta. Zato smo se odločili, da z referendumom poiščemo svojo pot.   Če naredimo primerjavo Juge in Ukrajine. Smo bili mi v Jugi tako kot Rusi v Ukrajini. Želeli smo odditi pa nas je napadla JNA, kot je Ukrajinske Ruse napadla Ukrajinska armada v obeh primerih, da se prepreči odhod. Tako, da v kolikor osporavamo Ukrajinskim Rusom možnost samoodločbe in samostojnosti, osporavamo tudi celotno našo osamosvojitev. Drži, mi smo imeli ustavo, ki je to omogočala pa smo vseeno imeli 10 dnevno vojno, Rusi v Ukrajini pa tega nimajo, ampak vseeno, demokracija naj bi omogočala narodom možnost svobodne volje oziroma samoodločbe kako bi radi živeli. Sploh v primerih, kje na določenem ozemlju lahko govorimo za veliko homogenost določene manjšine, kot Ruska v Ukrajini definitivno je.  
    • Če bi ga opral bi bil, kot švicarski sir že...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.