Skoči na vsebino

Nivo olja

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Ker imajo z visokim nivojem olja težave dizli, sklepam da je ta Mazda 6 dizel. Vzrok zelo verjetno v olje primešana nafta, zaradi pogosto prekinjenih regeneracij ... to je bil pogost vzrok pri starejših Mazdinih 2.2 dizlih 2013-2015 (dostikrat, če se ne motim, težava tudi v odmični gredi), nekoliko manj pri 2015-2018. 

 

Pri težavah veliko pomaga dober opis lastnosti avta, stanja, režima vožnje, ...., recimo podatek kdaj (pred koliko km) je bila zadnja menjava olja, kakšno olje, servisna in lastniška zgodovina (avto od Rent a car iz Italije, kjer so se servisi delali na 30.000 km?), popravila, morda samo mestna vožnja ali po avtocestah, hribih, s prikolico, ......  

 

 

 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Mazda 6 dizel 2.2 150 konjski l2020 uvozen iz Nemčije, servisi vsi zapisani,..

Servis narejen pred 8000km olje 5-30, med tem bilo nekaj kratkih relacij drugace cca usak drugi dan 70 km(sluzba in nazaj).in med tem opravil se nekaj relacij tudi brez posebnosti. 

Pred 7 dni sli na morje voznja super, avto bil parkiran 7 dni, vceraj startali nazaj avtocesta cca 300 km voznja od 120-160, se ustavili na kratki pauzi in me opozorilo na visok nivo olja

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

verjetno regeneracije, prekinjena regeneracija, ti je nabilo nafto v olje, poglej šipko pri hladnem autu kje je, če je malo čez max ni panike, če je krepko čez max kot piše v knjižnici pejdi vn stočit olje in na novo notr

 

 

KAKO IMAŠ PA PORABO, več kot 8 litrov/100?

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Odvisno je od tega kako pogosto ti dela regeneracije in če jih opravi do konca. Pogostost regeneracij je pa odvisna od marsičesa. Fino je če ni prej kot na vsakih 200km, ponavadi so od 200 pa tja do 350 km. 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.