Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni,
Sem novi lastnik Mazde6 2.2 175 KM. 215.000 km Avto je bil do sedaj servisiran le na pooblaščenih servisih na Štajerskem koncu. Ker se iz Primorske me zanima mnenje lastnikov Mazd na podlagi vaših izkušenj z servisiranjem kateri pooblaščen Mazdin servis priporočate. Za enkrat se nagibam k Avtotehni VIS ali pa Interclass v LJ. Slednji ponuja za rabljena vozila stara nad 9 let 30 % popusta na delo in 15% popusta na rezervne dele. Kako je z tem drugje ne vem. Hvala tudi za vse sugestije.

Matej

Napisano

Glede na starost vozila in pretečeno garancijsko obdobje, dvomim da je smiselno z njim hoditi na pooblaščen servis. Stroškovno vsekakor ne, kar se pa strokovnosti tiče, sem pa tudi nekoliko v dvomih, saj na večjih servisih lahko kakšni vajenci "trenirajo" na vašem vozilu, medtem ko če najdeš ustreznega "popoldanca" bo zadeva bistveno drugačna. Verjetno je na Primorskem kak dober serviser tudi za mazde in da ni oderuh, k takšnemu bi šel jaz. Če te zanimajo izključno pooblaščeni servisi, bodo pa drugi svetovali, ki imajo izkušnje z njimi.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Lp..obstaja tudi na obali mojster za Mazde .

Je delal prej na Mazda servis kp. če rabiš imam kontakt lp

Napisano
pred 2 urama je Gelipter napisal:

Lp..obstaja tudi na obali mojster za Mazde .

Je delal prej na Mazda servis kp. če rabiš imam kontakt lp

Res je.Bil je mehanik na pooblaščenem servisu za Mazde (avto plus) Hvala bogu, da je šel na svoje v najmodernejšo delavnico s tremi dvižnimi mizami. Drugače je pa tudi  dirkač. Vozi Mitsubishi Evo z

560 KM,katerega si šraufa sam. 

Napisano

Dokler so redni servisi, torej filtri in olje, to lahko naredi vsak. Ko pa bo kaj večjega, boš pa iskal izkušenega serviserja ... Pa glede na to, da si čez 200.000 km, si naredi uslugo in skrajšaj servisni interval na 10.000 km pa na olju ne šparat.

Napisano
pred 2 minutama je Mazda6 Top Revolution napisal:

Hvala za informacije. Se zelo priporočam, če mi lahko posredujete njegov kontakt.

Ok..sem ti poslal na ZS kontakt mojstra😉😁😁

• 1 mesec kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Torej kot je že nekdo napisal, za redne servise kdorkoli. Priporočam Jernej Samec, Ajdovščina.

Nazadnje mi je računal 20€ za menjavo olja in filtrov (material sem sam kupil).

Za kaj večjega pa imaš v Biljah sledečega mojstra Avtomehanične storitve Miran Bizjak s.p.

Za zelo velike stvari pa priporočam vožnjo na dolenjsko k našemu soforumašu miha20 :)

Napisano (urejeno)

Uradni servis pomeni samo to, da delajo po alinejah, tako kot piše v uradnih manualih. Uradni manuali pa so napisani za servisiranje avtomobila znotraj njegove življenjske dobe - kar je za proizvajalca nekje 6 let ali 150.000 km.  Zato so (po mojih izkušnjah) na uradnih servisih lahko precej "bumbarji", ki še olja ne znajo do konca ven spustit ko menjajo, potem ga pa nalijejo not (kot piše v alineji za menjavo olja) in imaš pol centi čez MAX olja (bencin motor) - (Pooblaščeni servis Mazda v BTC).

V uradnem manualu, sigurno ne piše, da je hiba D2.2 odmična gred, ki crkne vsakih 200k + par kosov se še zamenja ko je ravno odprt (vakumska...). Pripravi 1,5K€... pri nepooblaščenem 😉. Kaka turbina lahko tudi že gre pri takih km.

Upam da je bilo to vračunano v ceni vozila.

Popravljeno od jumii
  • 2 tedna kasneje...
Napisano
dne 2. 9. 2024 ob 21:01 je Mazda6 Top Revolution napisal:

Hvala za informacije. Se zelo priporočam, če mi lahko posredujete njegov kontakt.

Pozdravljen, lahko še meni kontakt tega Mazda serviserja prosim? Hvala v naprej. Lena

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Si preveril ali si prepričan da bo tale solar polnilec zadostoval za kamero, če je stream (oz. nastavil boš itak samo na motion detection) verjetno kar nekaj energije porabi, ker verjetno pa nimaš opcije da bo to vedno na soncu, sploh pa v LJ nimate ravno sonca na pretek..... (p.s. na psa se ne smeš zanašati, sploh ker če ni delovna (linija) pasma z IGP (IPO) 3 izpitom....je pa res da razni đžankiji verjetno že samo da se nekdo na 4 nogah ki ima vsaj 30kg dere ko opica  že zadostuje.....za profije pa itak ni ovir....). Jaz osebno, če bi se odločal za tak video security bi vzel na kabel (res je pa kot si napisal, razkoplješ celo bajto za to in je zopet vprašanje dodane vrednosti tega.....).
    • Par let nazaj sem kupil v akciji Proxxon 3/8 komplet. Pa mislim da Proxxon ni slaba firma. Cena je bila 1/3 Uniorja. Sicer sem rabil samo ene 2x, ker imam 1/2 ene češke stare 30 let  
    • Če koga zanima zakaj,naj pogleda v temo orodje... Naročil videonadzorni sistem. Že od tistega "dogodka" sem imel namen investirati v kaj takega,ker zadnje čase se res čudne pojave sprehajajo mimo bajte... Takrat sem nameraval kupiti komplet Dahua,a bi bilo cca slabih 1700€,kabelski sistem na bnc,veliko vrtanja in napeljave... A ker je bil spet pri hiši pes,je šla stvar malce v pozabo.... In me je tisti članek malce spomnil,kaj je še potrebno urediti. In že pred časom,ker sem naročen na ta kanal (me je "ujel" na video o 3x360° laserju-,super video👍)...in je predstavil nadzorne kamere Eufi (Anker).     In se spet spomnim...pogledam še druge teste in predstavitve...kogar zanima,naj sam izbrska-ne bom vsega tukaj limal....,in ugotovim,da zadeva "ni od muh". Pobrskam po online trgovinah...imajo tudi na Anker.si itd...a ena kamera je 200€....rabim minimalno dve...bolje tri...in če je možno še centralno bazno postajo. Brskam in brskam....in ugotovim,da so cene na naši Anker strani že čist normalne v primerjavi z tujino... In za foro pogledam še na Aliexpress...in glej glej...črni petek-popust,dodatni popust na količino,+dobrih 8€ na nabrane kovančke, in je prišlo 418,18€ za tri kamere in eno bazno postajo😯😃👍    I just found this on AliExpress:  €301.98 | eufy SoloCam S340 Solar Security Camera Wireless Outdoor Camera 360° Surveillance No Blind Spots 2.4 GHz Wi-Fi No Monthly Fee https://a.aliexpress.com/_Ex8SmUH     I just found this on AliExpress:  €226.57 | eufy Security S380 HomeBase 3 Edge Security Center Local Expandable Storage up to 16TB eufy Security Product Compatibility https://a.aliexpress.com/_EIx1b01   Lepo nas "molzejo"...vse original z Eufi store-a...   Me zanima,kako bo izpadlo...mogoče še kaj objavim,kakšni bodo vtisi itd.,če bo koga zanimalo...
    • Ja, znamka gum... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.