Skoči na vsebino

Prijavi

  • Zadnja sporočila

    • Hvala za info.   Potem takem lahko z mojo vožnjo naredim skoraj še enkrat toliko? 180k z prvovgradnimi - lol   Imam pa še eno vprašanje, to je pa malo bolj tricky in izvira iz slabih izkušenj na BMW E39. Po menjavi diskov in zavornih ploščic je čeljust štekala. Ker je čeljust štekala, je tudi nove diske uničila (pregrela in zvila). Delal je Sašo Malbaša, ki je menjavo naredil kot je treba (pozamenjal gumice, ščistil...). Takratna interpretacija je bila, da se zaradi debeline novih ploščic bat vrne v pozicijo, kjer ni bil že leta. Ker je ta del cilindra nekaj degradiral (oksidiral, deformiral - ne vem) se bat pač ni lepo odmikal nazaj v prvotno pozicijo. Po kar nekaj stroških bi bilo potrebno zamenjati ponovno vse diske, vse ploščice in vse čeljusti zamenjati z novimi OEM, ali pa celo upgrade naredit. Kakorkoli že, teh zavor sem imel dost, in sem se odločil za menjavo za nekaj novega, da imam mir.   Torej, so kakšne podobne slabe izkušnje na Mazdah in je mogoče čisto zaradi starosti smiselno pozamenjat ploščice?   Na enem avtu pred BMW, ki je imel zadaj bobnaste zavore, smo tekom servisiranja zavor, ker je začelo nekaj ritmično se oglašat zadaj ugotovili, da so se zavorne obloge odlepile od tiste kovine, ki jo stisne na boben. Ubistvu kar nevarna situacija, ker jo lahko zagrabi. Avto je pa sicer takrat imel nekje 13 let.  
    • Žalostna realnost. Sem tudi jaz tako mislil včasih, potem pa vidiš, da za večino nekih firm, ki pridejo v stanje za prodajo, ni drugega kupca kot tujec. Enostavno jih pri nas ni. Lahko bi za kaj poizkusili vztrajati, samo za večino zgodb ni kapitala in trga, ki pa s tujino pride, če je ta interes. Par takšnih zgodb poznam. 
    • Lando ša reskira še en +5 sec penalty za track limit
    • wtf, kar zmagal smo 😀 Sej ne, da se pritožujem 😅
    • max ga je dolgo šolal
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.