Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni. Všeč mi je Mazdin blagi hibrid cx-60. Zanima me glede motorja ki ga vsi hvalijo; Diesel 3.3. Imam vsakodnevno pretežno vožnjo po mestu oz. krajše relacije, vikendi daljše. V preteklosti so vsi odsvetovali dizle za kratke vožnje, za tale motor pa pravijo da je čisto nekaj drugega. Preverim še tukaj, predno grem v nakup. 
Prosim za mnenje.

Hvala

Napisano

Motor je nov na tržišču, zato z gotovostjo ne more nihče nič povedat. 

Je pa dejstvo, da dizel mora imeti pravo delovno temperaturo, da vse deluje, kot je prav. In velik motor potrebuje veliko časa, da se segreje. Zato bi ti za zmerno do pretežno kratke vožnje tudi jaz odsvetoval dizla, sploh tako velikega... 

Kaj pa je zate 'krajša vožnja'? Za mene je 'krajša vožnja' kakšnih 25 do 30 km v eno smer. Pa zate?

• Všeč 6
  • Ljubim 1
Napisano

Hvala za odgovor. Ja vsak dan povprečno 30-40km max, v obe smeri skup. Mestne vožnje 🙈 Ali bo dovolj, če ga potem 1x/teden peljem po avtocesti 150-170? Moram se naučiti, kako "pazit" na zadeve pod pokrovom. Ker vem, kolk lahko glava boli zaradi popravil..

Napisano

150-170km/h enkrat na teden nebo dovolj, bolje 280-320km/h. Halooo opravičujete nakup vozila s takšnimi brezveznimi. Kupite si avto, ki ga potrebujete in je primeren relacijam ki jih imate. To je smrt za dizla in ja 3,3 motorji so imeli ali še imajo težave, s hladilno tekočino, menjavali so komplet motorje. Dizel je namenjen za dolge vožnje, ne za 40km v obe smeri, to je 20km v eno stran, kaj je to za dizla niti zagreje se nene prav. @mazdaman ima prave relacije za dizla in zato ima mir z njim. Mazda dizel ni slab motor samo kaj ko folk uporablja nove dizle za 5km v eno stran in potem se smilijo sami sebi, pa mazda dela slabe motorje in mazda je slaba znamka, ma mazda ni nič kriva, kriv je kupec ki nima pojma kaj kupuje in kaj sploh rabi.  Dizel je za relacije Maribor - Ljubljana vsak dan, ne pa za razkazovanje kamiona po mestu.

• Všeč 14
Napisano
4 hours ago, scania said:

150-170km/h enkrat na teden nebo dovolj, bolje 280-320km/h. Halooo opravičujete nakup vozila s takšnimi brezveznimi. Kupite si avto, ki ga potrebujete in je primeren relacijam ki jih imate. To je smrt za dizla in ja 3,3 motorji so imeli ali še imajo težave, s hladilno tekočino, menjavali so komplet motorje. Dizel je namenjen za dolge vožnje, ne za 40km v obe smeri, to je 20km v eno stran, kaj je to za dizla niti zagreje se nene prav. @mazdaman ima prave relacije za dizla in zato ima mir z njim. Mazda dizel ni slab motor samo kaj ko folk uporablja nove dizle za 5km v eno stran in potem se smilijo sami sebi, pa mazda dela slabe motorje in mazda je slaba znamka, ma mazda ni nič kriva, kriv je kupec ki nima pojma kaj kupuje in kaj sploh rabi.  Dizel je za relacije Maribor - Ljubljana vsak dan, ne pa za razkazovanje kamiona po mestu.

Pa no ne vem, zdaj sem imela Dizla 7 let za take relacije in mi je super služil. Tudi Mazda. Zanima me glede tega novega motorja, ki naj bi bil drugačen, saj ima 6v. Zato pa sprašujem tukaj. In takega avta ne kupujem za razkazovanje, sicer bi vzela Porscha. 

Napisano
pred 10 urami je scania napisal:

Sem tudi jaz takega mnenja. Dizel je stroj in dela dobro, če ga uporabljaš tako, kot se dizla uporablja.

In, @Anit, če ti jaz, zapriseženi "dizelaševec", predlagam kaj drugega, potem res razmisli, kaj boš kupil...

Mimogrede, Mazda dela tudi šestvaljnega ne-dizla...

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 19 minutami je Slivka napisal:

Mimogrede, Mazda dela tudi šestvaljnega ne-dizla...

Samo ga pri nas ne prodajajo … ;)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja, nič, potem pa šest valjnega dizla pa naj se vozi preko Krškega, da bo dovolj kilometrov, da bo dizelaš upravičen...

• Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano
pred 6 urami je Anit napisal:

Pa no ne vem, zdaj sem imela Dizla 7 let za take relacije in mi je super služil. Tudi Mazda. Zanima me glede tega novega motorja, ki naj bi bil drugačen, saj ima 6v. Zato pa sprašujem tukaj. In takega avta ne kupujem za razkazovanje, sicer bi vzela Porscha. 

Idealka za tvoje relacije če želiš cx60 je priključni hibrid, domet cca 50km, kar pomeni da imaš za vsak dan dovolj dometa na štrom, ce imaš polnilnico se ti čez noč lepo napolni, če je nimaš in imas možnost da jo narediš si jo omisliš. Enkrat tedensko na daljše relacije pa imaš motor in si zmagal. S prve roke ti lahko pove @Jest kako idealno je za kratke relacije.

Napisano

Jaz ti za tvoje relacije tudi priporočam PHEV

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.