Skoči na vsebino

Omrežnina 2024 po novem

Ustvari kratki URL

Janez007

Priporočeno sporočilo

Pred eno uro je ignacij napisal:

Kokr za koga, jaz bom na suho placeval 250eur več.

Kako si pa to izračunal? Jaz po pravici povem, pojma nimam, kako se bo to zaračunavalo… zato raje pocakam, kaj bo prinesel čas… Eni pravijo tako, drugi drugace, imam pa obcutek, da noben tocno ne ve, kako se bo to sprovedlo…

Verjamem pa, da bo za vse drazje, ker vsi stalno ponavljajo, da se za vecino ne bo kaj dosti spremenilo… nekateri pa naj bi celo plačevali manj… Zakaj potem sploh nočejo to spremenit, če se za vecino ne bo kaj dosti spremenilo? ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Jest napisal:

Kako si pa to izračunal? Jaz po pravici povem, pojma nimam, kako se bo to zaračunavalo… zato raje pocakam, kaj bo prinesel čas… Eni pravijo tako, drugi drugace, imam pa obcutek, da noben tocno ne ve, kako se bo to sprovedlo…

Verjamem pa, da bo za vse drazje, ker vsi stalno ponavljajo, da se za vecino ne bo kaj dosti spremenilo… nekateri pa naj bi celo plačevali manj… Zakaj potem sploh nočejo to spremenit, če se za vecino ne bo kaj dosti spremenilo? ;) 

Namen je, da se obremenitev v omrežju bolj časovno razmaže. Kot če bi na avtocestah cestnino zaračunavali glede na čas vožnje, prometne konice bi bile potem manjše, zastojev manj. Pri elektriki pa ni zastojev, ampak prej vrže ven varovalko na izvodu transformatorja. Teh situacij pa je vedno več in niso prijetne. Zato se želi to reševat s korenčkom (da uporabljaš čim več elektrike, takrat ko jo drugi ne - bo to ceneje) in palico (če jo rabiš takrat, ko jo rabi največ ljudi, boš plačal nekaj več).

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 15 minutami je Janez007 napisal:

Pri elektriki pa ni zastojev, ampak prej vrže ven varovalko na izvodu transformatorja. Teh situacij pa je vedno več in niso prijetne

in če so že zdaj težave... silijo pa z EV-ji. Resno, kdo je tu nor?

Če gremo vsi al pa vsaj polovica na EV-je ne bo zdržalo po tej logiki, če je zdaj že problem.

• Všeč 1
  • Ljubim 2

33112_1.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 11 minutami je ignacij napisal:

S tem kalkulatorjem 

Če je tocno pa ne vem.

Pomoje je brezveze zganjati paniko ze vnaprej, ko sploh se ne vemo, kaj nas caka ;) Kot sem napisal, imam obcutek, da nihce ne ve, kako bo to realizirano… Konec koncev precej merilnih mest se sploh nima moznosti meriti tega, kar bi radi zaračunavali ;) 

lp

Thomas

image.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sej so ti že odmerili dogovorjeno moč, zdej te pa čaka položnica, potem se pa naj vsak sam ukvarja ali so mu pravilno obračunali ali ga bodo nategovali. V mojem primeru sem trenutno mnenja, da so mi moč preveč visoko določili in to so verjetno naredili vsem uporabnikom. Preden bo posameznik ugotovil koliko točno moči rabi bodo oni že kar nekaj viška pobasali v pokvarjene žepe.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 10 minutami je ignacij napisal:

Sej so ti že odmerili dogovorjeno moč, zdej te pa čaka položnica, potem se pa naj vsak sam ukvarja ali so mu pravilno obračunali ali ga bodo nategovali. V mojem primeru sem trenutno mnenja, da so mi moč preveč visoko določili in to so verjetno naredili vsem uporabnikom. Preden bo posameznik ugotovil koliko točno moči rabi bodo oni že kar nekaj viška pobasali v pokvarjene žepe.

Kolikor sem jaz razumel, je sedaj od 1.10. dalje neko dvoletno prehodno obdobje, ko se ne bo zgodilo nic kaj pretresljivega... edino racun bo se bolj kompliciran, kot je ze sedaj bil... :D ... Razen, ce si bos prej sam spremenil moc ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Ja, pa meritve na moj elektro poglejte. Tam je vse izmerjeno, vsaj pri meni je, pa brez neke raketne znanosti. Edino na špice pazite, ker malo jih včasih *ebe osnova numeričnega odvajanja, ko hočejo iz porabe moč odvajati in sproducirajo neke špice, ki niso realne.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 47 minutami je Jest napisal:

Kolikor sem jaz razumel, je sedaj od 1.10. dalje neko dvoletno prehodno obdobje, ko se ne bo zgodilo nic kaj pretresljivega

Ni čist tako, 2 leti ne boš plačal presežkov dogovorjene moči, boš pa po mojem mnenju placeval previsoko doloceno moč in to vsak mesec. Jaz bom počakal do konca zime, preveril na čem smo in potem spremenil. Če ne boš spremenil boš pač plačeval kot so si oni zamislili.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

@Bini zakaj si zmeden? Ta teden sem sedel s tremi, ki so preverjali svojo pprabo in dogovorjeno obračunsko moč. No pri vseh treh bi bilo bolje dogovorjeno moč znižati in mogoce 2 x na leto plačati penale za presežek. Sej obogatel od tega ne bo noben, samo stran denarja pa tud ni za metati.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 20 urami je Janez007 napisal:

... ... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ...

... ... ... ... ... ...ato se želi to reševat s korenčkom (da uporabljaš čim več elektrike, takrat ko jo drugi ne - bo to ceneje) in palico (če jo rabiš takrat, ko jo rabi največ ljudi, boš plačal nekaj več).

Jaz imam bolj občutek, da gre za palico in gorjačo ne pa za palico in korenjček...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.