etcho Napisano 16. december Prijavi Napisano 16. december (urejeno) pred 28 minutami je Alex napisal: V glavnem-dol s holobom. Mogoče se ti želja uresniči. 😁 Popravljeno 16. december od etcho 4 Citiraj
AmpeR Napisano 16. december Prijavi Napisano 16. december Pri meni pa iz 11€ na 45€. V službi sem prejel zanimivo reklamacijo glede nove omrežnine. Pritožil se je stanovalec v bloku, ker ne more spati. Pravi, da zdaj je prekomeren hrup saj vsi sosedje ponoči vrtijo pralne stroje, sušilce, pomivalce, voda se pretaka po otokih .... Sem ga naslovil na agencijo za energijo😁 Baje po novem letu (2.četrtljetju), ko dobavitelji sprostijo regulacijo cene energije, se bo račun povečal za energijo x 2. Še dobro, da holob pri omrežnini blokira plačilo spte in ove. Pol bomo še jokali. 3 1 Citiraj
Bini Napisano 16. december Prijavi Napisano 16. december Za mojih 5€ več se ne splača jokat.... 😂😉 1 Citiraj
etcho Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami (urejeno) Lepo obrazloženo, kako se obračunava omrežnina po novem (🤣😞 Popravljeno pred 5 urami od etcho 1 Citiraj
jures Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Procentualno je velik porast tistim s sončnimi celicami, to je sedaj očitno.... Na to temo, a se še komu zdi logično, da bi moral biti najcenejši tok od 11:00-15.:00 poleti posledično veliko dlje čez dan, ko je energije več kakor pa ponoči v temi? Zgolj moje laično logično razmišljanje Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Janez007 Napisano pred 4 urami Avtor Prijavi Napisano pred 4 urami (urejeno) Morda tok, ne pa omrežnina. Zato pa je netmetering zelo nepošten - SE proizvajajo (oddajajo v omrežje) poleti elektriko vredno recimo 50€/MWh, komprenzira pa se ta elektrika z zimsko elektriko po ceni cca 200 €/MWh, in sicer 1:1. Torej 4 x toliko finančne škode, kot je koristi. Mah, verjetno zadaj je neka logika, ugibam, ... : - jedrska mora ves čas delati na polno (tudi poleti čez dan jo zelo drago zmanjševati njihovo proizvodnjo) - hidroelektrarne delajo odvisno od vodnatosti rek - 100% ne moreš nanje računati nikoli - poleti čez dan se sicer res nabere nekaj elektrike iz SE - pozimi čez dan elektrike iz SE ni in jo je treba nadomestiti s proizvodnjo v dragih elektrarnah ali uvažati (ko je praviloma zelo draga) Popravljeno pred 3 urami od Janez007 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.