Skoči na vsebino

Hišna popravila

Ustvari kratki URL

Jaka32

Priporočeno sporočilo

Bom kar tu vprasal, ceprav nima veze z avti. Ima pa vezo s servisiranjem.

Je ze kdo probal nekako podlozit laminat, ce je bila podlaga spodaj neravna in je zacel laminat plesati oz. piskati? 

Studiram da naredim luknje s svedrom in notri vbrizgam purpen. Na zivce mi hodi cca 150 x 150 cm na sredi kuhinje. Odstranjeval seveda ne bom, potem bi moral se kuhinjo ven zmetat.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Glavno vprasanje je kaj si dal spodaj za podlago? 

Si laminat na klik sistemih z gumijastim kladivom dobro zatolkel?

Jaz sem ravno polagal, in predpriprava je vse (podlaga), ce pa spodaj nisi nic sal potem ni pomoči

Ja omete smo tud zrihtal pol :) stanovanje letnik 1924....

20241024_124803.jpg

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Spodaj je 3 mm pene, laminat je okej položen.

Imam pa v betonski plati spodaj centralne cevi napeljane in smo zalili potem z betonom in še malo s samorazlivno maso. Je pa to delal oče "ajd, sej bo dobro"... in dokler nisem potem položil laminata in hodil en čas po hiši, nisem opazil da ni čisto ravno. Verjetno ravno tam na centralnem križu, ki je sredi kuhinje, tist dober 1 m2.

Sem gledal malo na YT, pa naletel na tale posnetek. V bistvu rabim samo nekako podložit za par milimetrov...

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

V hišnih električnih kanalih imam v cca dolžini 10 m stlačene 3 UTP kable in 1 koaksialen kabel. Sedaj bi rad koaksialen kabel dobil ven in ga nadomestil s še enim UTP. Kako to sedaj izvesti? Bo šlo bolje, če izvlečem vse skupa, ali posebej? Kaj če se mi strga?

Omarica v garaži

image.png

doza v računalniški sobi

image.png

image.png

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 20 minutami je dvorjan napisal:

Priveži nov UTP na koaksialca in počasi vleči. Saj kabli niso iz papirja ...

Ker pomaga, če na drugi strani nekdo tlači noter, bom verjetno nanj navezal foršpan. Če mi uspe izvleči koaksialca, je potem verjetno najbolje vse UTP najprej izvleči ven in namestiti nove? 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

pred 3 minutami je dvorjan napisal:

Čemu, če delajo brezhibno?

Sem prebral tole "pod svojo streho":

Zlato pravilo: če tri kable uspeš zgolj z roko poriniti naprej v cev vsaj meter, meter in pol, bo zadeva šla, pa še to z mazanjem. Ker se na dolžino toliko in toliko metrov cevi tisti upor vlečenja pošteno nabere, svoje doda še ovinek na cevi in si hitro "tam". Ob tem je te tri kable potrebno pazljivo "zlagati", da so ves čas uvlečenja v cev v isti poziciji trikotnika. Če se ti en od kablov prekriža v cevi z drugima dvema bo že hudir. Če bi poskusil v cev vtakniti vse tri kable drug do drugega (v ravnini) bi videl da ne gredo v cev. Tebi pa se je eden od kablov vrinil med vlečenjem med dva druga (na drugo stran). In rezultat je pač tak kot je. Ste pa heroji, da ste si drznili poskusit uvleč v šestnajstko omenjene tri kable. Tega še jaz ne poskušam, pa imam neprimerno več izkušenj z tem.
Ja, kaj sedaj? Dobro vprašanje. Kable lahko poskusiš izvleč z vzvodom. Se pravi z neko konkretno močno palico (remlnom), cevjo, profilom. Najbolj važno pri tem je, da bo izvlek potekal v smeri izstopa kablov in ne preko roba doze. In druga ravno tako važna stvar je: vse kable hkrati, posamično niti ne poskušajte, ker bo še večja štala, že sedaj je. Vse kable ovij okoli vzvoda, jih fiksiraj in potem navali brez milosti. Če se strga se strga, potem pomaga edino štemarca ali pa da pozabiš na to cev. Se pa dostikrat na opisani način da izvleč kable. Naslednja rešitev je odpreti cev na polovici trase, na kateri so tisti trije kabli. Jasno, štemarca, olfa in enega ali dva malce "neumna". Približna dolžina uvlečenih kablov se verjetno ve. Upam da tudi potek cevi v steni. Če ne bo treba uporabiti oscilator (telefonisti mu pravijo žolna), da se locira natančen potek cevi z kabli. Vendar spet le, če niso vse žile v kratkem stiku, kar se pa pri takih uvlečenjih neredko dogaja.
Nič fouš. Bo pa dobra štromarska šola za prihodnjič. Pa veliko uspeha pri "operaciji" želim.

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Koax kabl skupaj z utpjem povezes in povleces ven. Tako bos koax dobil ven in utp notri in ne rabis vseh utpjev vn vlect. Drgac pa glede na to da v istem prostoru rabis samo dodatni utp ti je lazji zmontirat switch pa je zadeva za 10€ resena. Pa se koax imas za usak slucaj. Ce ti pa uspe kabl strgat pa svaka cast. V kolikor bos vlekel usak kabel posebi zelo pomaga tudi silikon sprej.

Popravljeno od Scr3am
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Sem najprej špricnu noter v cevi silikon sprej. 

Z mojo silo rok sem ga spravil ven cca 10 cm ... sedaj z normalno silo ne gre nikamor več ... imam pa občutek, da je od teh 10 cm pol od nategnjenosti.

S tem switcherjem ne razumem.

1. UTP gre iz T2 modema na moj Router.

2. UTP gre iz Routerja nazaj v omarico, kjer imam Switcher in se razdeli naprej do računalnikov

3. UTP uporabljam za stacionarni telefon (ja, lahko bi 4 žice tega kabla izkoristil ... menda vleče do 100 Mbit/s) 

4. UTP kabel bi potreboval, za port forwarding - direktno iz t2 modema na računalnik, ker preko obeh (modem+router) ne gre. 

Popravljeno od Janez007
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.