Skoči na vsebino

Iščem uvoznika motorja

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kot naslov pove, iščem nekoga, ki bi mi uvozil rabljen (>6000 km, >6 mesecev) motor iz Nemčije ali Italije.
Iščem komplet storitev - prevoz, papirji, komunikacija s prodajalcem, pregled motorja, homologacija...

Napisano

motor kot prevozno sredstvo ali motor od mazde?

če prvo potem priporočam:

UVOZ-MOTORJA.EU

UVOZ MOTORJA Potrebujete uvoz motorja? Naša storitev uvoz motorja vam omogoča popolnoma brezskrben nakup na daljavo. Naš cilj je stranki ponuditi transparenten nakup motorja in poskrbeti za celovito...

Osebno imam super izkušnjo in zelo priporočam!

Napisano
dne 14. 11. 2024 ob 14:37 je Jaka32 napisal:

Kot naslov pove, iščem nekoga, ki bi mi uvozil rabljen (>6000 km, >6 mesecev) motor iz Nemčije ali Italije.
Iščem komplet storitev - prevoz, papirji, komunikacija s prodajalcem, pregled motorja, homologacija...

Obrni se na narociavto.si 🙂

• Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano

Jaz sem sam uvozil 3 zase in 2 za kolega. To je tako enostavno da ne rabis nikogar, lahko ti pomagam.

Ce si napisal vec kot 6000km in vec kot 6 mesecev zato, da se ne smatra kot nov in da ne placas ddv je prav, imas pa tudi moznost da kupis popolnoma novega brez ddv v eu in potem placas ddv pri nas (mora biti nov od zastopnika)

Motor ni tezko pripeljat (mam tud prikolo) ti bi pa priporocal Italijo.

Kateri motor si pa gledal?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

@jures kolikor sem bral neke stare objave po forumih, imajo ljudje precej težav in nikjer ni bilo enoznačnega odgovora. Če je tako enostavno kot praviš, bi seveda sam uvozil motor - imam čas. Ker pa se zaradi teh objav bojim da bi kaj zaštrikal, iščem zdaj uvoznika. Če me vodiš kako in kaj, potem ga bom uvozil sam.

Nov motor pa mislim da se ne izplača uvozit, ker je cena enaka kot pri nas. Ali je kakšna druga finta tu?

Je pa cel kup motorjev, ki so stari 1-2 leti in nimajo 6000 km prevoženih. Ti očitno tudi odpadejo za uvoz, ali kako se smatrajo?

Gledam Ducati Supersport 950 in pa Aprilio RS 660. Če bi Ducatija dobil kje ugodnejše, potem je prva opcija. Drugače pa Aprilio.

Napisano (urejeno)

Pogoja sta oba do 6000km in pol leta - ali ali in se smatra kot 'nov' in moras placat se ddv na ceno.

Neumno je to, na primer mas motor ali avto letnik 2019 pa ma 5.800km = se smatra kot nov zaradi kilometrov.

Lahko te vodim zlahka, prvi korak je:

Kupoprodajna ali racun (fizicna ali firma)

Original prometna vozila

Odjava v italiji za izvoz v slovenijo - tako imenovan derogazione oz neki takega - cca 100€ to uredi prodajalec oz salon

Potem pa samo se v slo

Homologacija - pregled cca 50€

Vloga in Placilo Dmv

In registriras.....

Ce imas e davke lahko popolnoma vse elektronsko davcne nikoli ne obisces...samo bolje da kak krajevni furs izberes, jaz sem vedno kranj. Najhitereje od dneva ko sem pripeljal je bilo 4 dni do registracije, najdlje pa 12 dni.

Prvi dan v slo pa lahko das ze preizkusnjo in se vozis po slo (mislim da 10 dni), to je misljeno da lahko pripeljes motor na homologacijo, ampak lahko se na poti domov s prikolco tam ustavis, ker oni samo rabijo sliko motorja, sliko vin stevilke, slike gum in st km, nikoli ga niti ne zalavfajo

Autoscout 24 je dobra stran za to, italija pa zaradi blizine in izbire.

Jaz sem leta 2022 yamaho MT125 po koroni nasel letnik 2020 s 430km ..... 

Popravljeno od jures

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Zase v zadnjih 6h letih:

Yamaha MT125 za mulca

Triumph Tiger 1200 XCA

Triumph Tiger 1160 GT explorer - ta je bil nov iz salona v Bergamu

Triumph Tiger 1160 Rally explorer

Fiat Coupe 1995

Plus se 2 za kolege

Za rabljene v SLO dejansko sploh ne gledam vec, zacelo pa se je s tem da v SLO je slaba mreza/ponudba za Triumphe (od letos je drugace)

Popravljeno od jures

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.