Recimo če bi rad shell-a, imaš ustrezno specifikacijo "Professional AF 5w30"
5 litrov na avtodoc pride 49,05 eur na desktopu, če odpreš mobilno aplikacijo je cena 43,48
na amazonu ga recimo dobiš za 36,55 eur, kar je bomba cena
https://www.amazon.de/-/en/Royal-Lubricants-1280005-Professional-Litres/dp/B00BTFDF66
Jaz sem probal Castrol A5 na G192, pa ga ne bom več, ker se mi zdi da ga bolj pije kot originalnega - imam prevoženih 9k od servisa, pa sem že pod polovico.
Za vse skyactiv-g motorje, je potrebno vzel olje po ameriški specifikaciji API SL (ali SM ali SN) ali po evropski specifikaciji ACEA A5... sepravi če ima olje katerega koli od teh 2 oznak, si good to go.
Original mazdino olje 5w30 Ultra ima tudi tako specifikacijo.
Prilagam še screenshot iz manuala.
null
Drugi nasvet, ki ti ga dam, je pa da vedno vzami 5 litrov. Zakaj? Natočiš ga notr 4 pa še malo, ostalo pa imaš za dolit - včasih ga zna mal spit, pa se nimaš kej sekirat da bi mogu vmes v trgovino skakat.
Zdej tretji nasvet? Jaz bom verjetno vzel motul ali mobil, da stestiram.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.