Skoči na vsebino

Mazda 3 G122 2019

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zdravo,

pred kratkim sem postal lastnik 2019 trojke (90k Km). Zanima me, kako vam kaj ostalim z istim letnikom služijo in na kaj naj bom kaj pozoren? Sem že ogromno prečital na forumu, da načeloma ni nekih težav dokler se avto redno servisira.

Avto mi je super, me pa edino moti to izklapljanje cilindrov. Kako ostali to prenašate oz. ali se to da izklopiti? Ko sem vozil testnega sicer G150 sploh nisem opazil je pa res da sem ga bolj tiščal, da sem videl kaj da od sebe.

Hvala in Lp :)

Napisano
pred 36 minutami je BuboBubo napisal:

Zdravo,

pred kratkim sem postal lastnik 2019 trojke (90k Km). Zanima me, kako vam kaj ostalim z istim letnikom služijo in na kaj naj bom kaj pozoren? Sem že ogromno prečital na forumu, da načeloma ni nekih težav dokler se avto redno servisira.

Avto mi je super, me pa edino moti to izklapljanje cilindrov. Kako ostali to prenašate oz. ali se to da izklopiti? Ko sem vozil testnega sicer G150 sploh nisem opazil je pa res da sem ga bolj tiščal, da sem videl kaj da od sebe.

Ne da se izklopit, ti samo vozi, uživaj in naj te čimmanj moti.... :nevem:

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Ne da se izklopit, ti samo vozi, uživaj in naj te čimmanj moti.... :nevem:

Hočeš reči, ti samo vozi, uživaj in trpi. 😊

Napisano

Jaz imam G120 2017 limuzino.

Poglej si mojo temo o vzdrzevanju in pa sticky na forumu kjer so servisni intervali.

Moja je pravkar dopolnila 200.000 km, zaenkrat nobenih problemov.

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Hočeš reči, ti samo vozi, uživaj in trpi. 😊

Če jo je ravno kupil naj fant samo uživa... :nevem:

Popravljeno od Bini
Napisano

Hvala za odgovore. Saj zelo uživam samo kdaj pa res ko lavfa po dveh cilindrih ropota bolj kot pa moja stara yariska 3V. Še posebej na AC me moti ko želiš umiriti vožnjo in potem preklopi na 2 valja. 

• Začuden 1
  • Zmeden 2
Napisano
dne 30. 11. 2024 ob 17:10 je BuboBubo napisal:

Zdravo,

Sam gas pa ne bo izklaplal. A maš AT? Tam se še posebej pozna, sem imel testno in je bila kot traktor če si bil nežen.

Na 15k delaj servise olja in to je to, kupil si super avto :) 

Varno vožnjo!

Napisano
pred 1 uro je BuboBubo napisal:

Hvala za odgovore. Saj zelo uživam samo kdaj pa res ko lavfa po dveh cilindrih ropota bolj kot pa moja stara yariska 3V. Še posebej na AC me moti ko želiš umiriti vožnjo in potem preklopi na 2 valja. 

Čudno je, da se tako zelo sliši, ko sem jaz vozil takšno cx-30 sem komaj kaj opazil.... 🤔Jaz bi jo dal malo pregledat sploh, če je še v garanciji... 😉

Napisano (urejeno)

A ni Miha nekaj razlagal v eni temi o drončnikih....?

Sem našel. Preberi ta post in naslednje. Al pa @miha20 pocukaj.

dne 11. 11. 2024 ob 20:17 je miha20 napisal:

To je zaradi emisij bomo vidl kko se bo obnesel, ta izklop valjev ni glih fajn za motor, većje vibracije motorja pa dročnike zjebev nekaterih primerih. Je pa saj soliden navor zdj bodo ga tud kšnu turbodizel fanu prodal 😁

Popravljeno od godlike
Napisano

Bom še malo spremljal zadevo. Če je pa kdo iz osrednje Slo z enakim motorjem in si je pripravljen vzeti nekaj časa, da bi primerjal vožnjo se mi naj pa javi v zs :) 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.