Skoči na vsebino

Mazda 6 - 2.2D - kadi, pije olje, etc.

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zna bit tud turbina hin, in tesnilo glave ali počena glava. Piš zs pa greva še enkat čez use, da ne smetim foruma.

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je miha20 napisal:

Zna bit tud turbina hin, in tesnilo glave ali počena glava. Piš zs pa greva še enkat čez use, da ne smetim foruma.

Miha, ti kar veselo smeti forum ... smo tukaj tudi primerki, ki nas zanima tehnika. Če boš uspešno smetil, bomo dobili še enega spoštovanega mehanika Mazd na drugo stran Ljubljane ...  :)  A odprem novo temo "dr. Miha odgovarja" ?

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 7
  • Haha 1
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Upam, da sta danes z dr. Pelkom našla rešitev za težave?

P.S. sem se osebno potrudil in izdal nujno napotnico za avtomobilskega doktorja, hehe

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 17 urami je Z M A J napisal:

Upam, da sta danes z dr. Pelkom našla rešitev za težave?

P.S. sem se osebno potrudil in izdal nujno napotnico za avtomobilskega doktorja, hehe

Sem se na hitro ustavil na poti v službo. Hladilne je manjkalo samo cca 1dl. Ampak je možno, da se jo je po malo dolivalo med menjavami olja (cca 1x na 7-8 mesecev). Bomo diagnosticirali naprej. Avto naj bi bil po mnenju dr. Pelka v solidnem stanju:)

Mi je pa KONČNO uspelo dokumentirati te težave. Če imate dobre 3 minute, si poglejte spodnji video. Vsak komentar dobrodošel. Za slabšo kvaliteto se opravičujem, mobitel je videl že boljše dni. 

WWW.VEED.IO

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano

Tole zgleda kot, da bi nepravilno mešanico goriva in zraka doziral. Zato tudi poskok igle obratomera. Zgleda kot bi bilo preveč goriva v trenutku, ko zakadi.

33112_1.png

Napisano

Na posnetkih se tudi vidi, da se ikona motorja zatemni (ikona baterije in ikona AC ostane osvetljena) na infotainmentu (zato tudi skoči i-stop iz ready v not ready). To naj bi nakazovalo, da motor še ni dovolj ogret (vendar je, snemano je bilo po cca 1 h vožnje) ali pa da gre v regeneracijo dpf-ja. Na tujih forumih sem zasledil, da bi lahko bili injektorji fuč? 

Citat

"They don't suffer from DPF failure but Injector failure, mine went at 80k kms ( about 50,000 miles).
The effect is frequent DPF regens, the cause is worn injectors due to cavitation erosion of nozzle tips as the material or heat treatmant isn't man enough for the job."
https://www.mazda6club.com/threads/2015-mazda-6-2-2-diesel-constant-dpf-regen.451153/

"What you have to look at is what is causing the DPF to regen frequently ( every 52 miles, which is a problem). There is nothing wrong with the DPF, its doing its job.
The main cause is faulty injectors usually, I have been through this myself. Mine is a 2014 and it started to be noticeable mid 40k miles, 51k Kms +/- ."

"Option 1 is leaky injector seals, meaning engine oil gets into the combustion and fouling the DPF leading to 80-90km intervalls inbetween regens (~8.5L/100km so extreme highway fuel consumption)"
https://www.mazda6club.com/threads/dpf-regens-all-the-time.447367/

AMPAK: ne dviguje mi nivoja olja + porabo imam nizko (see ne spreminja že odkar sem kupil avto, - 3 leta) - 5.3l/100km

🤔🤷‍♂️

Napisano

A ti je kdo spreminjal nastavitve računalnika (v primeru EGR odklopa)? Če je kdo posegal v racunalnik (spreminjal tovarniško nastavljene programe delovanja motorja), je tako kot je napisal Boss, v danem trenutku imaš nepravilno mešanico zraka in goriva in ti zakadi. 

Napisano
Pravkar je vzupan3 napisal:

A ti je kdo spreminjal nastavitve računalnika (v primeru EGR odklopa)? Če je kdo posegal v racunalnik (spreminjal tovarniško nastavljene programe delovanja motorja), je tako kot je napisal Boss, v danem trenutku imaš nepravilno mešanico zraka in goriva in ti zakadi. 

Da, nastavitve so bile spremenjene prvič po posegu v egrja in dpf. Še vedno je dajalo kodo napake za egr-je, zato se je poizkusilo z drugačnimi nastavitvami. Potem je bil par mesecev mir in nato se je začelo pa dogajati kar je prikazano na videotu.

Napisano
pred 5 urami je Mjurie napisal:

Sem se na hitro ustavil na poti v službo. Hladilne je manjkalo samo cca 1dl. Ampak je možno, da se jo je po malo dolivalo med menjavami olja (cca 1x na 7-8 mesecev). Bomo diagnosticirali naprej. Avto naj bi bil po mnenju dr. Pelka v solidnem stanju:)

Mi je pa KONČNO uspelo dokumentirati te težave. Če imate dobre 3 minute, si poglejte spodnji video. Vsak komentar dobrodošel. Za slabšo kvaliteto se opravičujem, mobitel je videl že boljše dni. 

WWW.VEED.IO

👍sistematičen pristop. 

Mene spominja na začetek regeneracij (žganja saj v dpf filtru)- ikona motorja takrat postane siva, obrati se nekoliko dvignejo ...??? 

Napisano
pred 6 minutami je Mjurie napisal:

Da, nastavitve so bile spremenjene prvič po posegu v egrja in dpf. Še vedno je dajalo kodo napake za egr-je, zato se je poizkusilo z drugačnimi nastavitvami. Potem je bil par mesecev mir in nato se je začelo pa dogajati kar je prikazano na videotu.

Predlagam da pelješ avto k https://www.tunerc.si/ ali komu podobnemu, da ti optimizirajo nastavitve programa. Ko odklopiš EGR, dobiš več zraka v motor in posledično imaš lahko neoptimalno mešanico. Zato je v principu bolje pustit računalnik v originalnem stanju ali pa prepustiti zadeve ljudem ki so profi na tem področju. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• https://youtube.com/shorts/FQD-UlLPF9M?si=CuWFaY08d7KGQXFm
    • 45.000€ za ... ... ... Tole?   Me zanima, kakšna bo prodaja? Res me zanima, kdo pri zdravi pameti bo dal 45.000€ za tole...
    • Ne...domača uporaba🙄...nisem pa "čist normalen"😂🤣-priznam😄   16-bay verzija je bila oz. še vedno je dražja...torej..."od viška ne boli glava"😉   ISDT N16 36W 1,5A 16 Steckplätze LCD AA/AAA Batterie Schnellladegerät für LiIon LiHv Life NiMh Nicd Nizn Sale - Banggood Deutschland WWW.BANGGOOD.COM Nur US$137.99. Holen Sie sich das ISDT N16 36W 1,5A 16 Slots LCD AAAAA Akku-Schnellladegerät für LiIon, LiHv, Life, NiMh, Nicd, Nizn...   Za bolj normalne uporabnike   ISDT N8 18W 1,5A 8 Slots LCD AA / AAA Batterie Schnellladegerät für LiIon LiHv Life NiMh Nicd Nizn Sale - Banggood Deutschland WWW.BANGGOOD.COM Nur US$74.74. Holen Sie sich das ISDT N8 18W 1,5A 8 Slots LCD AA oder AAA Akku-Schnellladegerät für LiIon, LiHv, Life, NiMh, Nicd, Nizn...   N8 na Amazonu je cenejši!!! ISDT N8 8-slot Schnellladegerät, 18W Smart LCD Farbbildschirm Ladegerät, AA/AAA Ladegerät mit Ladezyklus, Entladung, Analyse, Ladegerät für Li-lon LiHv NI-MH NI-Cd LiFePO4 Recycelbare Batterien: Amazon.de: Elektronik & Foto WWW.AMAZON.DE ISDT N8 8-slot Schnellladegerät, 18W Smart LCD Farbbildschirm Ladegerät, AA/AAA Ladegerät mit Ladezyklus, Entladung, Analyse...   Za N24 je pa druga pesem😕 ISDT N24 Batterieladegerät Akku Ladegerät Universal LCD-Display Schnellladegerät Ladegerät für 24 Akkus NI-MH NI-Cd AA AAA Li-lon LiHv NI-MH NI-Cd LiFePO4 Eneloop: Amazon.de: Elektronik & Foto WWW.AMAZON.DE ISDT N24 Batterieladegerät Akku Ladegerät Universal LCD-Display Schnellladegerät Ladegerät für 24 Akkus NI-MH NI-Cd AA AAA Li-lon...  
    • Ta je bil še malo več, čeprav v akciji.  Kupil sem ga pri Tesma sport. Mi je svetoval prodajalec za to stojalo, saj ga tudi sami uporabljajo za servisiranje Emtb. Res je tako trdno, da se lahko še sam dvigneš in te drži. No, mene pri 75 kg drži. 😊
    • Takrat je. Ko je "big sale" treba kupovat😁
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.