Skoči na vsebino

Mazda 6 - 2.2D - kadi, pije olje, etc.

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

A ta dim ima kakšen vonj? Jaz še vedno menim, da računalnik ne zna pravilno določit kakšno mešanico zraka in goriva mora nastavit in da preveč goriva takrat, ko zakadi. Zato tudi poskok obratov. To pomeni, da kakšen snzor ne opravlja svojega dela.

če bi mogu rečt, bi reku, da nima posebnega vonja. Dizl 🙂 Se pravi senzor je fuč in računalnik tega ne zazna? Sicer senzor da signal, vendar je njegovo dinamično območje fuč? Ker med kajenjem senzorji niso pokazali nič nenavadnega...

Napisano

Si ga zapeljal tudi k @miha20

Pri današnjih kompleksnih motorjih tudi diagnostika ne da vedno pravega odgovora, pogosto tudi zavaja. 3 dni nazaj mi je to povedal mehanik pooblaščenega servisa Mercedes. Kakšno je njegovo mnenje o Mazdinih dizlih pa bom obdržal zase.

• Všeč 2
  • Žalosten 1
Napisano

S statusom modro obarvane lučke za motor se jaz na tvojem mestu ne bi preveč obremenjeval, ker na to vplivajo številni dejavniki. Npr, če je turbina preveč vroča, bo status lučke off. Če imaš EGR off, pa se ti tudi turbina bolj segreva. Pa tukaj so verjetno še drugi dejavniki.

Napisano
Pravkar je vzupan3 napisal:

S statusom modro obarvane lučke za motor se jaz na tvojem mestu ne bi preveč obremenjeval, ker na to vplivajo številni dejavniki. Npr, če je turbina preveč vroča, bo status lučke off. Če imaš EGR off, pa se ti tudi turbina bolj segreva. Pa tukaj so verjetno še drugi dejavniki.

ta ikona mi je 100% indikator, kdaj bo motor zakadil, kdaj ne (tako da vsaj vem, kdaj uporabljati start-stop). Saj bi izklopil start-stop permanentno, ampak tudi če ga, to ne odpravi težave kajenja.

pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Nisem še, ker je 3h stran in trenutno nimam (še) časa za take izlete in logistiko. 😐 Imam pa v mislih tudi njega, ja.

Napisano (urejeno)

3 ure stran? Misliš peš? Samo da ne bo tako, kot se je zgodilo meni, ko sem M6 CD175 peljal k Pelkotu, da bi prihranil 100€, potem me je pa na obvoznici ujel radar, ko sem peljal 128 km/h namesto 80.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

3 ure stran? Misliš peš? Samo da ne bo tako, kot se je zgodilo meni, ko sem M6 CD175 peljal k Pelkotu, da bi prihranil 100€, potem me je pa na obvoznici ujel radar, ko sem peljal 128 km/h namesto 80.

2h40min po prazni cesti, za vikend... v eno stran 🙂

Sej mogoče se pa tuki oglasi @miha20, če pozna morebitno rešitev  🤔

Napisano

Mazdaši, kaj pa če bi kdo še g. Majesu pisal glede te težave oz. ga kontaktiral, ko vem da ste nekateri tule dobri frendi z njim in da pomagamo kolegu glede te težave?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Pri današnjih kompleksnih motorjih tudi diagnostika ne da vedno pravega odgovora, pogosto tudi zavaja. 3 dni nazaj mi je to povedal mehanik pooblaščenega servisa Mercedes. Kakšno je njegovo mnenje o Mazdinih dizlih pa bom obdržal zase.

Bolj kot ne že skoraj vsi vejo, samo priznajo si še ne.... :whatever:

Napisano
pred 10 urami je Mjurie napisal:

če bi mogu rečt, bi reku, da nima posebnega vonja. Dizl 🙂

Segret dizel motor nima vonja v izpuhu oziroma ga ne bi smel imeti. Hladen ga ima, segret ne. Torej je dimljenje zelo verjetno zgolj zaradi nepravilnega delovanja računalnike, ker dobiva napačne podatke s strani senzorjev. Pa še to verjetno zgolj in samo v prostem teku, kar pomeni, da tud kej dosti ne vpliva na povečanje porabe.

33112_1.png

Napisano
pred 16 minutami je Boss napisal:

Segret dizel motor nima vonja v izpuhu oziroma ga ne bi smel imeti. Hladen ga ima, segret ne. Torej je dimljenje zelo verjetno zgolj zaradi nepravilnega delovanja računalnike, ker dobiva napačne podatke s strani senzorjev. Pa še to verjetno zgolj in samo v prostem teku, kar pomeni, da tud kej dosti ne vpliva na povečanje porabe.

Kot že omenjeno, ECU je bil resetiran na tovarniške nastavitve (je še vedno zakadilo), potem je dr Pelko dal svoje nastavitve in še vedno zakadi. Na testerju tudi ni opazil sumljivih sprememb parametrov med pojavlanjem kajenja. Mogoče je res eden senzor fuč, ampak ne do te mere fuč, da bi ga ECU prepoznal kot nedelujočega? Spremembe v porabi ni. Je enaka kot leto nazaj, ko je še vse teklo bp (pred odstranitvijo dpf-ja, itd)

+ neka povezava mora biti z obremenjevanjem motorja (če se jajcam po cesti, nikoli ne zakadi)
+ neka povezava mora biti s start-stop sistemom  (če držim sklopko pritisnjeno, nikoli ne zakadi)
+ očitno računalnik ob ugašanju avta nekatere nastavitve resetira
+ očitno se po 1-2 minutah mirne vožnje sistem "umiri" in start stop ponovno dela.

Sem malo brskal po internetu in tudi "nafotral" chatGPT z nekaterimi vprašanji in podatki. Prilagam datoteko, če koga zanimajo odgovori 🙂 Mogoče pa se v njih skriva kaj uporabnega

Razglabljanja.pdf

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če naredi mojster zastojn, pa naj. 😎   Sem mu dost dnarja na projektih pustil, pa me kdaj "pocarta".
    • Idilična slovenska vasica diha umazan zrak. Ni edina | 24ur.com WWW.24UR.COM Idilična zasnežena pokrajina na Notranjskem v zimskem času za belim snegom skriva umazano skrivnost. To je odkrivala dr. Kristina Glojek...  
    • Točo tako, enostavno kot pasulj.  Lahko pa snameš modri pokrovček in malo sprostiš vzmet(odvisno kak ventil imaš), da sprostiš pritisk, ker včasih ventil zašreka zaradi smeti v vodi! Poskusi, nimaš kaj zgubit.... 👍
    • Kot že omenjeno, ECU je bil resetiran na tovarniške nastavitve (je še vedno zakadilo), potem je dr Pelko dal svoje nastavitve in še vedno zakadi. Na testerju tudi ni opazil sumljivih sprememb parametrov med pojavlanjem kajenja. Mogoče je res eden senzor fuč, ampak ne do te mere fuč, da bi ga ECU prepoznal kot nedelujočega? Spremembe v porabi ni. Je enaka kot leto nazaj, ko je še vse teklo bp (pred odstranitvijo dpf-ja, itd) + neka povezava mora biti z obremenjevanjem motorja (če se jajcam po cesti, nikoli ne zakadi) + neka povezava mora biti s start-stop sistemom  (če držim sklopko pritisnjeno, nikoli ne zakadi) + očitno računalnik ob ugašanju avta nekatere nastavitve resetira + očitno se po 1-2 minutah mirne vožnje sistem "umiri" in start stop ponovno dela. Sem malo brskal po internetu in tudi "nafotral" chatGPT z nekaterimi vprašanji in podatki. Prilagam datoteko, če koga zanimajo odgovori 🙂 Mogoče pa se v njih skriva kaj uporabnega Razglabljanja.pdf
    • Tudi meni se je že zgodilo. Ekspanzijska posoda mora doneti votlo, ko potrkaš, so pa različne izvedbe duše ... na različnih mestih doni. Meni je nekoč dušo tako nabilo v ventilček, da sem se kakšno uro matral, da sem jo sploh lahko začel napihovati ...   1. zapreš ventil - dotok hladne vode preden gre v ekspanzijo in bojler 2. v stanovanju odpreš toplo vodo - pipo, ki ima najnižje lego in pustiš odprto 3. napumpaš ekspanzijsko posodo preko avtomobilskega ventilčka na vrhu posode, in sicer na delovni tlak mrzle vode - pri meni je to 2,3 bara ... dokler ne odteče vsa topla voda iz pipe ...  4. zapreš pipo in nazaj odpreš ventil mrzle vode   Ponavadi so navodila na ekspanzijski posodi.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.