Skoči na vsebino

Nakup CX5 165 manual

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni soforumaši.

Sem nov član tukaj.

Pridružil sem se ker že več kot pol leta gledam za Mazdami, enostavno mi ne dajo spati😃🙃

Sem zaprisezen "japonec", vozim jih ze vec kot 10let.

Vozil oz sprobal sem testno CX30, G122, manual. Vse top ampak mi je prostorsko malo majhen.

Ze en cas pa mi ne da spati CX5 2.0 165Km, manual.

Ne sprasujte me zakaj ne vec konjev, zakaj ne avtomatik, zakaj ne AWD...

Konjickov za mojo lagano voznjo je dovolj, obožujem prestavljanje, AWD po ravnini ne rabim.

Za sluzbeno pot naredim dnevno 154km, od tega 130km, torej vecino casa avtocesta.

Zanima me realna poraba po nasi pomurski "avtocesti" na tempomatu 110kmh-120kmh...

Ter strosek zavarovanja osnova, toča, svetlobna telesa, ogledala.

Hvala vsem novim prijateljem😃

Lp

Napisano

Za CX5 ne vem, imam pa mazdo 6 s takim motorjem. Meni je super, poraba na lokalnih cestah malo čez 6 litrov z vožnjo po predpisih. Na AC tempomat na 110 bi imel pod 6 porabe. 

Vse ostale informacije ti bojo dali lastniki dizlov 🤣

Napisano
Pred eno uro je m1983 napisal:

Pozdravljeni soforumaši.

Sem nov član tukaj.

Pridružil sem se ker že več kot pol leta gledam za Mazdami, enostavno mi ne dajo spati😃🙃

Sem zaprisezen "japonec", vozim jih ze vec kot 10let.

Vozil oz sprobal sem testno CX30, G122, manual. Vse top ampak mi je prostorsko malo majhen.

Ze en cas pa mi ne da spati CX5 2.0 165Km, manual.

Ne sprasujte me zakaj ne vec konjev, zakaj ne avtomatik, zakaj ne AWD...

Konjickov za mojo lagano voznjo je dovolj, obožujem prestavljanje, AWD po ravnini ne rabim.

Za sluzbeno pot naredim dnevno 154km, od tega 130km, torej vecino casa avtocesta.

Zanima me realna poraba po nasi pomurski "avtocesti" na tempomatu 110kmh-120kmh...

Ter strosek zavarovanja osnova, toča, svetlobna telesa, ogledala.

Hvala vsem novim prijateljem😃

Lp

Oba sta dobra motorja, G165 ročni ali G194 AT, je pa pri G194 razlika v nizkih obratih zaradi večje kubiture, pa tudi AT veliko pripomore k ugodnejši vožnji, ker ti včasih šalta 2 brzini dol ko ti po svoji logiki ne bi.

Če gledaš rabljeno in nimaš izbire potem kupi kar kupuješ, če gledaš novo vzami G194.

Kaj pa sedaj voziš?

Edit: Avensis 2.0, dizel ali benz?

Napisano

Hvala obema za info.

Sedaj vozim avensisa karavan 11/2010 motor 2.0d...

Poraba 5,5-6.8...

Ampak ima realnih , slovenskih, vzdrzevanih 245jurckov km..

Saj ni dosti, ampak rad bi menjal🤭🙃

Napisano (urejeno)

Sem zavaroval pred kratkim Mazdo 6 2.5 G194 in plačal s 50% bonusom za obvezno, AO+, točo, stakla, svetlobna telesa-ogledala, promet, poškodbe (vihar, požar,..) 570€.

Sem vozil tako Mazdo CX-5 G165 MT ... povprečna poraba bo pri neagresivni relacijski vožnji med 6 in 7 l/100 km ... Ti Mazdini bencinarji v teh mrzlih dneh mrzli goltajo bencin, segreti pa so ob lepi vožnji šparovčki. Na avtocesti MB-LJ pri 150 km/h bo okoli 7,5 l/100 km.

Ne vem kako, ampak meni recimo avti vedno žrejo pol litra manj kot ženi ... :) 

Popravljeno od Janez007
Napisano

Takšno cx5 je imel Gelipter, dokler ni kupil boljše Mazde. Tako, da bo on pravi naslov, koliko realno pije pri normalnih brzinah(ne 90,ne 110 in ne 120/uro po avtocesti. Ko sva se vsedla iz moje 6-ke dizelce v njegovo cx5 sva odprla vrata in pogledala ven, ali se sploh premikava, takšna razlika je v moči. 

Drugače pa dobrodošel - (letnik 1983 predvidevam) med mazdaši.

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Alex napisal:

Takšno cx5 je imel Gelipter, dokler ni kupil boljše Mazde. Tako, da bo on pravi naslov, koliko realno pije pri normalnih brzinah(ne 90,ne 110 in ne 120/uro po avtocesti. Ko sva se vsedla iz moje 6-ke dizelce v njegovo cx5 sva odprla vrata in pogledala ven, ali se sploh premikava, takšna razlika je v moči

Drugače pa dobrodošel - (letnik 1983 predvidevam) med mazdaši.

Razlika v moči med tvojo Mazdo 6 dizelco CD150  in CX-5 G165 je 15 KM, v prid bencinske CX-5. 165-150 ...

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 22 minutami je Janez007 napisal:

Razlika v moči med tvojo Mazdo 6 dizelco CD150  in CX-5 G165 je 15 KM, v prid bencinske CX-5. 165-150 ...

Še vedno vam nekaterim niso jasni nekateri  pojmi. Ni vse v konjih, ampak tudi v navoru. In tukaj ga dizelca enostavno poje, saj ima dvakrat več navora pri nizkih obratih  (od 1800 obratov navzgor) , medtem ko je benzinar brez turbine pri teh nizkih obratih mrtva priroda. 

Napisano
pred 41 minutami je Alex napisal:

Še vedno vam nekaterim niso jasni nekateri  pojmi. Ni vse v konjih, ampak tudi v navoru. In tukaj ga dizelca enostavno poje, saj ima dvakrat več navora pri nizkih obratih  (od 1800 obratov navzgor) , medtem ko je benzinar brez turbine pri teh nizkih obratih mrtva priroda. 

Moč je v konjih (KM) ali kilovatih (kW). Navor je v Newton metrih (Nm).

@Alex, te citiram:"Ko sva se vsedla iz moje 6-ke dizelce v njegovo cx5 sva odprla vrata in pogledala ven, ali se sploh premikava, takšna razlika je v moči"

Zdaj pa naj si vsak sam ustvari mnenje, komu od naju z Alexom so pojmi jasni in komu niso. :) 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.