Skoči na vsebino

Nakup CX5 165 manual

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Glavni razlog, da doma zadnja leta kupujemo Mazde bencinarke (rabljene) in ne kakšne druge znamke:

- japonska izdelava (pojem kakovosti ostaja v glavi še izpred nekaj 10 let, vendar po mojem ne drži več ... ) 

- zunanja oblika in enostavna notranjost, še vedno gumbi za najbolj uporabljene funkcije

- enostaven neproblematičen motor velike kubature (doda piko na i dobremu občutku vožnje - nižji obrati, nižji nivo hrupa)

Druga racionalna izbira-znamka bi bila Škoda, vendar ne izpolnjuje zgornjih atributov. Pa cenovno je preblizu VW, čeprav kakovostno ne zaostaja.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
pred 13 urami je samSimon napisal:

Po levem pasu torej 9L, tko k moj dinozaver 😅

Jaz imam 8,1 avg za zadnjih 13kkm, pa sem dosti po levem pasu :D 

Napisano

Danes mi je pa starejsi gospod na pocivaliscu Povir polepsal dan s svojo skoraj novo, belo CX5ko Lj registracij😃😍

Sva rekla 3,5 besed...takoj sem boljse volje in dan je lep😃

Hvala prijazen gospod kdorkoli ze si😃

Bo, bo, se malo...🥰

Napisano

Jaz imam zadnje leto tako cx-5, kot jo ti želiš (G165,manual, FWD). Povprečna poraba 7,3. Dnevno relacija 2X50km večina po avtocesti 130-135km/h. Pri tvoji hitrosti bo pomoje pod 7.

• Všeč 4
  • Ljubim 2
Napisano
pred 18 urami je stonauro napisal:

Jaz imam zadnje leto tako cx-5, kot jo ti želiš (G165,manual, FWD). Povprečna poraba 7,3. Dnevno relacija 2X50km večina po avtocesti 130-135km/h. Pri tvoji hitrosti bo pomoje pod 7.

To je pa lepa poraba☺️

Koliko pa imas zavarovanja ce ni skrivnost?

Hvala

pred 18 urami je stonauro napisal:

Napisano

Kako je pa kej s pospeški s tem G165? Meni osebno je pomembno, da se da prehiteti šleparja recimo, ko je potrebno.

Napisano (urejeno)
pred 23 minutami je MazdaBoy napisal:

da se da prehiteti šleparja ...

Prehitiš ga z vsakim avtom (recimo), bolj je pomembno, ali rabiš zalet in dolgo ravnino, ali "dok si rekao keks". 😄

Popravljeno od etcho
  • Všeč 3
  • Haha 2
Napisano (urejeno)

Če sklepam po Mazdi 6 z enakim motorjem in nižjo težo in uporom, bolj slabi. Vendar se da, ko se navadiš pa je OK (prestaviš 2 prestavi nižje, da se zavrti v obrate 4.000 in več).

Popravljeno od Janez007
Napisano

Jaz ne vem, kaj je narobe s 165 motorjem. 5 let se vozim z njem, pa lahko prehitevam, če se kdo vozi POD omejitvami. Drugače pa, saj je brez veze prehitevat, ker je vedno kdo pred tabo. Kako bi se vozili, če bi imeli na 90 blokado, al pa na 100, kot jo imam jaz na tovornjaku oziroma avtobusu. 

Napisano
pred 32 minutami je ignacij napisal:

Kupi 2.5l motor če se hočeš normalno vozit in prehitevat, 2.0l je bolj len.

Imaš možnost tudi več kot 2.5l motor, stvar domišljije. 😁

image.jpeg

• Všeč 2
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Jaz ne vem, kaj je narobe s 165 motorjem. 5 let se vozim z njem, pa lahko prehitevam, če se kdo vozi POD omejitvami.

Nič ni narobe, razen to da je len, oz. drugace povedano nima dovolj navora v nizkih obratih.

Napisano

A nima visokih obratov, če se že rabi moč? Pač, treba se vozit motorju primerno. Voznik vozi avto. Drugače pa, tak brez veze prehitevat. Probaj se na svoji relaciji vozit enkrat na polno, da prehitevaš vse pred sabo, drugič pa v koloni z varnostno razdaljo. Če je pa prazna cesta je pa isto vozit en in drug motor. 

Napisano
pred 57 minutami je Shrek napisal:

A nima visokih obratov, če se že rabi moč? Pač, treba se vozit motorju primerno. Voznik vozi avto. Drugače pa, tak brez veze prehitevat. Probaj se na svoji relaciji vozit enkrat na polno, da prehitevaš vse pred sabo, drugič pa v koloni z varnostno razdaljo. Če je pa prazna cesta je pa isto vozit en in drug motor. 

V bistvu imaš prav. Recimo ko sem bil mulc in sem vozil 101-ko nisem nikoli pomislil, da imam samo 55 konjičkov  in da jih potrebujem več. In glih tako sem z njo prišel v Dubrovnik, pa na Sardegno, Avstrijo... 

Nato sem imel prvega Peugeota 306, motor 1.4 , 75 konjičkov, s katero sem prevozil pol Evrope do Amsterdama. 

Res je. Avtomobili so bili lažji, a tudi hitrosti na cestah in avtocestah prav tako manjše. Da se z vsakim avtom dan danes voziti hitro in varno. 

Napisano
pred 5 urami je MazdaBoy napisal:

Kako je pa kej s pospeški s tem G165? Meni osebno je pomembno, da se da prehiteti šleparja recimo, ko je potrebno.

Zadeva te s svojo poskočnostjo ne bo pretirano FASCINIRALA, to si lahko prepričan, se pa da prehiteti vseeno :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

m1983 ti samo kupi in uživaj, na pomurki do Maribora sploh ne rabiš take moči. Tovornjaki so tak na svoje pasu na levem pa 110 ni nobena hitrost, če pa te kdo zjebe pač dol menjaš.

Jaz vem da če grem z mojo do Lendave ali na Madžarsko je poraba na Pomurki stalo zelo nizka

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

Kako bi se vozili, če bi imeli na 90 blokado, al pa na 100, kot jo imam jaz na tovornjaku oziroma avtobusu.

Tak kot tovornjakarji. Zasedli bi dve špuri, en bi puzal mimo, zadaj bi bilo 15 avtov vrste......

Napisano

In to po lokalnih cestah po levi vozijo, da ne moreš prehitevat. 

Poglej raje, koliko osebnih avtov kampira na levem pasu AC. 

Pridi z mano na kako furo, da vidiš kaki pacienti so vozniki. 

Sam sem govoril o vožnji z avtom po LOKALNIH cestah. Za prehitevanje na AC pa ne rabiš takega navora, da tovornjaka prehitiš. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.