Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Spoštovanje fantje

Jaz sem tukaj novi in od včeraj imam mazdu 6 2.2 175 KS avtomatik 2016.

Do zdej sem imel Mazde bencinarje in tole je moj prvi dizel.

Dost tega sem prebro in res iskreno ne morem vse da upamtim,a mi lahk rečete kaj da pazim na mazdi in kje da je peljem,drugače jaz sem iz Ljubljane.

Moja Mazda ima 170 k prevezenih in servisna je iz nemčije ampak nisem najdo bitne stavke da so zamenjane ,zdaj me zanima kaj da pazim in kaj da zamenjam .

Hvala vam .👋

IMG_20250121_170101.jpg

Napisano (urejeno)

Živjo, vso srečo. Avto je lep. 👍 Je pa običajno obratno, Mazda dizel => Mazda bencin. 🙂

Minimalno ketnico oljne črpalke (in sčistiti sito), če še ni bila, preverit/zamenjat podložke injektorjev, pa olje v nadalje menjat na 10.000 - 15.000 km. 

Popravljeno od Janez007
Napisano
2 hours ago, Freak said:

Mogoče bi bilo fajn najprej zapeljati do mehanika, da ti pregleda avto in ti on svetuje, glede na kilometre in servise.

To itak planiram ,vidim da vsi preporucate tega iz Medvod pa bom tam zapeljo avto da pregleda.

1 hour ago, Janez007 said:

Živjo, vso srečo. Avto je lep. 👍 Je pa običajno obratno, Mazda dizel => Mazda bencin. 🙂

Minimalno ketnico oljne črpalke (in sčistiti sito), če še ni bila, preverit/zamenjat podložke injektorjev, pa olje v nadalje menjat na 10.000 - 15.000 km. 

Hvala ,a glej do zdej sem ime bencin ampak težava je u tem ker nisem mogel najdete bencin a da je u tem moje budzetu ,meni su tud vec ušec Mazde bencin  ker tole je moja četrta Mazda sam pa prva dizel.hvala ulje itak bom menjal Max do 10-12000 tak da na tem ne sparam .res pa nisem najdo da je neki od tega bilo menjano je da so vsak servis pregledali vse.

Napisano
33 minutes ago, Bini said:

Bog ti pomagaj, da bo vse ok. In srečno vožnjo.... :zoom-zoom:

Hvala ,upam da bo.

Napisano

Eno zadevo lahk vam recem,danes sem peljo v Medvode gospod Pelkotu in potem ko sem se usedo v Mazdo se prižgala luč motorja in Pelko je pregledo na diagnostici in ko sem prišel domov še je odspodi ulje kapljal in zdaj je Mazda na poti mehaniku od avto hiše na avtovleki ,tolk o mojoj izkušnji z dizlom ,pa res ne morem verjamet,zdaj moram počakat da vidim a bojo zrihtali avto in potem grem spet v Medvode će Pelko reče da ni dobr zRihtan potem bom vrnil avto hiši nebom sploh uzel nazaj avta,a ve kdo kolk drugače imaš garancije če vzameš v avto hiši ,a je en mesec ?

Napisano

Jaz bi rekel, adijo disel Mazda.... :nevem:

To bi lahko šlo pod skrito napako in ga lepo vrneš! Če je bil kupljen od avto hiše je po zakonu 1. leto. 👍

Napisano (urejeno)

Če si podpisal uradno pogodbo, potem lahko v 14.dneh odstopiš od nje -> Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) -> ampak verjetno boš tukaj rabil kakšno pomoč kakega pravnika/odvetnika, ker dvomim, da bo avtohiša kar na lepe oke to požrla....pa srečno pri urejanju.

potem ti pa predlagam mazda BENCINARJA :)

56. člen

(rok za vračilo plačanega zneska in rok za vračilo blaga)
(1) Če potrošnik v skladu s prvim odstavkom prejšnjega člena zahteva znižanje kupnine ali odstopi od pogodbe ter zahteva vračilo plačanega zneska, podjetje vrne plačani znesek ali del kupnine v 14 dneh od prejema zahtevka.
(2) Če potrošnik v skladu s prvim odstavkom prejšnjega člena odstopi od pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, podjetju vrne blago v 14 dneh od uveljavitve zahtevka.
(3) Potrošniku ni treba plačati za običajno uporabo blaga v obdobju pred vračilom blaga.

123. člen

(roki in načini povračila)
(1) V primeru potrošnikovega uveljavljanja zahtevka za sorazmerno znižanje kupnine ali za odstop od pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve v skladu s 120. ali 122. členom tega zakona podjetje vrne potrošniku prejeta plačila brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v 14 dneh od dneva, ko je bilo podjetje obveščeno o odločitvi potrošnika, da uveljavlja zahtevek do sorazmernega znižanja kupnine ali do odstopa od pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve.
(2) Podjetje vrne prejeta plačila z uporabo istega plačilnega sredstva, kot ga je uporabil potrošnik za plačilo digitalne vsebine ali digitalne storitve, razen če potrošnik izrecno soglaša z drugim plačilnim sredstvom in potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
(3) Podjetje potrošniku ne zaračuna nobenih stroškov za povrnitev prejetih plačil.
217. člen

(pravica do odstopa)
(1) Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od sklenitve pogodbe ali predpogodbe podjetje pisno na papirju ali na drugem trajnem nosilcu podatkov obvesti, da odstopa od pogodbe ali predpogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik obvestilo poslal pravočasno, če ga pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.
(2) Potrošnik, ki uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe, lahko uporabi odstopni obrazec, ki je sestavni del vsake pogodbe in ga potrošniku v skladu s četrtim odstavkom 212. člena tega zakona zagotovi podjetje.
Popravljeno od sportman333
Napisano
26 minutes ago, Bini said:

Jaz bi rekel, adijo disel Mazda.... :nevem:

To bi lahko šlo pod skrito napako in ga lepo vrneš! Če je bil kupljen od avto hiše je po zakonu 1. leto. 👍

Ja verojatno je,jutri grem brez klica mojstoru da vidim kva je ugotovil će je sploh pogledo mazdo.verjami da nikoli v mojem življenju na Mazda bencinarje mi se ni prižgala lučka motorja,tak da res sem full jezan.

6 minutes ago, sportman333 said:

Če si podpisal uradno pogodbo, potem lahko v 14.dneh odstopiš od nje -> Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) -> ampak verjetno boš tukaj rabil kakšno pomoč kakega pravnika/odvetnika, ker dvomim, da bo avtohiša kar na lepe oke to požrla....pa srečno pri urejanju.

potem ti pa predlagam mazda BENCINARJA :)

56. člen

(rok za vračilo plačanega zneska in rok za vračilo blaga)
(1) Če potrošnik v skladu s prvim odstavkom prejšnjega člena zahteva znižanje kupnine ali odstopi od pogodbe ter zahteva vračilo plačanega zneska, podjetje vrne plačani znesek ali del kupnine v 14 dneh od prejema zahtevka.
(2) Če potrošnik v skladu s prvim odstavkom prejšnjega člena odstopi od pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, podjetju vrne blago v 14 dneh od uveljavitve zahtevka.
(3) Potrošniku ni treba plačati za običajno uporabo blaga v obdobju pred vračilom blaga.

123. člen

(roki in načini povračila)
(1) V primeru potrošnikovega uveljavljanja zahtevka za sorazmerno znižanje kupnine ali za odstop od pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve v skladu s 120. ali 122. členom tega zakona podjetje vrne potrošniku prejeta plačila brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v 14 dneh od dneva, ko je bilo podjetje obveščeno o odločitvi potrošnika, da uveljavlja zahtevek do sorazmernega znižanja kupnine ali do odstopa od pogodbe o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve.
(2) Podjetje vrne prejeta plačila z uporabo istega plačilnega sredstva, kot ga je uporabil potrošnik za plačilo digitalne vsebine ali digitalne storitve, razen če potrošnik izrecno soglaša z drugim plačilnim sredstvom in potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
(3) Podjetje potrošniku ne zaračuna nobenih stroškov za povrnitev prejetih plačil.
217. člen

(pravica do odstopa)
(1) Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od sklenitve pogodbe ali predpogodbe podjetje pisno na papirju ali na drugem trajnem nosilcu podatkov obvesti, da odstopa od pogodbe ali predpogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik obvestilo poslal pravočasno, če ga pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.
(2) Potrošnik, ki uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe, lahko uporabi odstopni obrazec, ki je sestavni del vsake pogodbe in ga potrošniku v skladu s četrtim odstavkom 212. člena tega zakona zagotovi podjetje.

Hvala ti ,to pa res rabim. Nimaš Mazde brez Benzinca,zdele pa res sem tole ugotovil,moj cx-7 2.3 pa vsi itak vemo te motorje pa spet nikoli težave 

Napisano
5 hours ago, Bini said:

Bog ti pomagaj, da bo vse ok. In srečno vožnjo.... :zoom-zoom:

Ni dolg Bog pomago sem 4 dni 😂

Napisano
20 minutes ago, ignacij said:

Ne pišem jaz džabe v vsakem drugem postu, da se mazdo kupuje samo bencinarja.

Najhujše je da jaz to vem in sem sam sebe prepričal 🤦🤦🤦🤦🤦

Napisano (urejeno)

A ni odstop od pogodbe možen za trgovino po pošti?

Sicer pa ali neskladnost (stvarna napaka) oz. garancija ...

Pokliči ali se oglasi na Tržno inšpekcijo, bodo povedali kako in kaj - če imaš srečo in boš naletel na normalnega inšpektorja, ki imajo dežurstvo za take primere. Ali preberi in razumi Zakon o varstvu potrošnikov ...

Stvarna napska:

78. člen

(5) Če je predmet prodajne pogodbe rabljeno blago, se lahko prodajalec in potrošnik dogovorita za krajši rok odgovornosti prodajalca, kot je določen v prvem do četrtem odstavku tega člena, vendar ta rok ne sme biti krajši kot eno leto.

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je ignacij napisal:

Ne pišem jaz džabe v vsakem drugem postu, da se mazdo kupuje samo bencinarja.

Dizel je še vedno zakon.👍

Ne kupujejo Švabi zopet novih dizlov. Je pa res, da si ga moraš malo priredit in ga lepo vzdrževati. In ni nobenih problemov z njimi.

Tako hitro, l lahkotno in z majhno porabo se mu ne približa noben. Mazdin benzinar. Cx30 mogoče, a nima dovolj navora. Atmosfercem pač manjka navor in tukaj nimamo kaj. Če bi imeli naši benzinarjih turbino, bi bili super. Ali še bolje dve. Tako pa je dizel, vsaj zame, še vedno pojem moči in suverene vožnje. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 35 minutami je Alex napisal:

Dizel je še vedno zakon.👍

Ne kupujejo Švabi zopet novih dizlov. Je pa res, da si ga moraš malo priredit in ga lepo vzdrževati. In ni nobenih problemov z njimi.

Tako hitro, l lahkotno in z majhno porabo se mu ne približa noben. Mazdin benzinar. Cx30 mogoče, a nima dovolj navora. Atmosfercem pač manjka navor in tukaj nimamo kaj. Če bi imeli naši benzinarjih turbino, bi bili super. Ali še bolje dve. Tako pa je dizel, vsaj zame, še vedno pojem moči in suverene vožnje. 

Dokler dela. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Danes po rahlem do zmernem dežju odpeljal nekih 30km z MTB in pa tudi nekaj višincev. Sem šel prav iz principa na kolo, ko se številni pritožujejo nad vremenom, a itak ne počnejo NIČ, hehe.
    • Cx 5  prej ni bila nek biser oblikovanja, sedaj bo vseeno malo lepša. Ampak škoda, izgleda, da bo zopet nek dino 3. 1 .1 noter. Namesto, da bi dali končnon kak normalen, dober, turbo motor v njo. 
    • Dizel je še vedno zakon.👍 Ne kupujejo Švabi zopet novih dizlov. Je pa res, da si ga moraš malo priredit in ga lepo vzdrževati. In ni nobenih problemov z njimi. Tako hitro, l lahkotno in z majhno porabo se mu ne približa noben. Mazdin benzinar. Cx30 mogoče, a nima dovolj navora. Atmosfercem pač manjka navor in tukaj nimamo kaj. Če bi imeli naši benzinarjih turbino, bi bili super. Ali še bolje dve. Tako pa je dizel, vsaj zame, še vedno pojem moči in suverene vožnje. 
    • A ni odstop od pogodbe možen za trgovino po pošti?   Sicer pa ali neskladnost (stvarna napaka) oz. garancija ... Pokliči ali se oglasi na Tržno inšpekcijo, bodo povedali kako in kaj - če imaš srečo in boš naletel na normalnega inšpektorja, ki imajo dežurstvo za take primere. Ali preberi in razumi Zakon o varstvu potrošnikov ...   Stvarna napska:  78. člen (5) Če je predmet prodajne pogodbe rabljeno blago, se lahko prodajalec in potrošnik dogovorita za krajši rok odgovornosti prodajalca, kot je določen v prvem do četrtem odstavku tega člena, vendar ta rok ne sme biti krajši kot eno leto.    
    • Netopir po obisku ličarja ponovno v domači garaži, tokrat rahlo spremenjen; brez zvezde, s temno 3.zavorno; LEP
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.