Skoči na vsebino

Vzajemna; vzeti denar ALI delnice?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ne moreš... sploh ni opcije, da bi vzel 120€. Vse kar je nad 120€ je samo v delnicah kot sem zastopil.

• Všeč 5
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Ne moreš... sploh ni opcije, da bi vzel 120€. Vse kar je nad 120€ je samo v delnicah kot sem zastopil.

Tako je.

Podpis.png

Napisano

ja in če nimaš trgovalnega računa te to pride še cca.30-50€ do leta 2026 ko bo na voljo odkup....(kdor ima pod 120€ je še dobro, ker bo večina vzela denar, veliko jih verjetno sploh ne bo par tistih € in je spet nateg folka in na koncu jim bo iz tega naslova spet ostalo kak miljon, dva....). Če bi izračunal koliko si/smo vplačali preko obveznega zavarovanja v vzajemno in kaj si od tega imel.....hud minus :)

Napisano
pred 5 urami je sportman333 napisal:

Če bi izračunal koliko si/smo vplačali preko obveznega zavarovanja v vzajemno in kaj si od tega imel.....hud minus :)

@Alex bi rekel, samo plus. Ker nas je vzajemna reševala, da zdravstvo ni propadlo .... 😏

Napisano
pred 21 urami je Boss napisal:

Tole zgleda kot neke vrsta prisile.... :nevem:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Pomojem je to zrelo za skupinsko tožbo oz. ustavno presojo, ker ni možnosti vračila na trr. 

Ampak za teh 142€ se ne bo nihče ubadal....

Napisano (urejeno)

Normalno. To je današnji poslovni model veliko podjetij. Boš popušil pri sodnih in odvetniških stroških, da se ti bo bliskalo. Ko te enkrat za par jurjev nategujejo, se pa že lahko počasi splača. Skupinska tožba bi nekako še šla, samo se morajo ljudje zbrati skupaj.

Popravljeno od Agerg
Napisano
dne 2. 2. 2025 ob 21:11 je Bini napisal:

Tole zgleda kot neke vrsta prisile.... :nevem:

To je namensko, ker vedo, da večina se s tem ne bo ukvarjala, če bi bil pa samo denar bi pa vsi vzeli.

33112_1.png

Napisano

Imaš pravico se do konca 2026 odločit, če vzameš.

Prodaja pa bo od začetka 2026 mogoča. Torej ko se zmeniš odpreš, prevzameš, prodaš, zapreš.

Verjetno bo katera borznoposredniška hiša ponujala enodnevne račune, da bojo stranke privabli.

Napisano

Zame ste vsi pičke, ker jamrate, da ni fer da ste dobili delnice

Če pa niti delnic ne bi dali bi blo pa spet narobe, češ da so vse v žepe pobasali :lol:

Nikoli vam ne bo prav, čist po slovensko spet :) 

• Haha 1
  • Zmeden 3
Napisano

Dragec moj, tole je pač gnilo jabolko in ne vem če se ljudje res rabijo zahvaljevat na kolenih zanj. Tolk slabo jim pa verjetno ni, da morajo požret vsak umotvor nekoga, ki mu ni želja, da to uredi na nezapleten način brez dodatnih stroškov za upravičence. Zadeva zgleda kot pisma nigerijskega princa, kjer ti obljubljajo marsikaj.... ampak le v predpogoju, da nekaj stvari prej plačaš. Vsak pameten bo potegnil ročno in preveril možnosti a se sploh splača s tem ukvarjat. V tem trenutku je stroškov in zajebancije preveč, da boš na koncu dobu mogoče nekaj 10€ od vsega tega.

Sicer meni je vseeno, ker vsaj 20 let nisem bil na vzajemni, ne bi pa rad mojih staršev gonil po raznih bankah in odpiral trgovalne račune pa pol prodajal delnice pa spet zapiral te račune. Vmes pa plačal odprtje računa, vodenje, transakcijo, ki bo nastala ob prodaji pa potem še zapiranje. Nato pa bi vsak od mojih imel nekaj desetakov več v žepu, če? ko bodo takrat vsi naenkrat prodajali bo vrednost tehle delnic strahovito padla in verjetno tako ali tako ne bodo vredne nič.

Spomnimo se na tole pa se bomo čez dobro leto slišali, da vidimo kolk je kdo profitiral.

33112_1.png

Napisano

Če pa bi rastle, boš pa še naredil telovadbo s starši za 100+€.

Imaš čas.

Spremenili ne bomo nič. Če se bo dalo, bomo kaj ven vzeli.

Pa magari 20€ čistega. Ne za dnar, ampak za to, da se ne piše nazaj na državo 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm glih čist usega. Ma kolkr zastopm, je EV odlično za čist use ljudi razen za tistih 90%, za katere je bujši ICE...   Sm jest to prou zastopu?
    • Meni pa to po OCD-ju (OKM slovensko) ni všeč, da ne polnilm do polnega.   Bencin vedno butnem do roba. Čeprav ni ok, telefon filam do 100%, pa kljub temu drži 3-4 leta.
    • Kaj se negiram?! Spet si nekaj izmišljujete.   Dajmo biti konkretni: upoštevati povprečno ceno elektrike 0,44€/kWh pri EV je neumnost, če je vsem jasno, da se EV-ji večinoma (80-90 %) polnijo doma - na gospodinjski tarifi elektrike. Tako ceno so pač izbrali, da se je izšlo sporočilo, ki so ga želeli dati "raji". Pač, še naprej kupujte izpuharje, sicer nam gospodarstvo klecne.   @Slivka: Ti si kar določil, da rabiš 11 kW polnilnico doma. Čemu? Da boš v petih urah nafilal baterijo? Saj ne delaš vsak dan 400-500 km. Pri nas doma, nekaj deset kilometrov severneje od tebe, smo še do nedavnega imeli priključek 1x 25A. Pa sta se doma brez problema polnila dva EV-ja (ne pa istočasno). Čez noč je več kot dovolj časa, da se dotoči več kot polovica energije v baterijo.   Tako da se ponoči polni s 16A (cca. 3,5 kW efektivno), kar pomeni, da dobiš 28 kWh v baterijo. Pri ZOE je to 54 %, idealno za polnjenja 20-70+% za optimalno kondicijo baterije. ČE rabim več, pustim dlje. Zelo redko, edino pred kako daljšo potjo.   In še enkrat vam bom dejal: nimate praktičnih izkušenj, pametujete pa kot da desetletja vozite EV-je.
    • Prejsnji teden si nas s 1000km potjo prepriceval ravno obratno s hitrimi polnilnicami in danes negiras samega sebe...  Se pravi danes je argiment filanje doma in ne vec iti na morje, daljse poti...ok Velikokrat obrnes plosco samo da mas ok situacijo. Jaz ne prepricujem nikogar samo dejstva dajem.  Normalno da doma ne damo toliko za kwh - ampak doma zato dalj traja....fizika Drugace pa 0.44 je poceni!!! Izredno poceni   Cenik polnjenja na javnih električnih polnilnicah | Petrol WWW.PETROL.SI Oglejte si cenik polnjenja na javnih električnih polnilnicah znotraj Petrolove infrastrukture...   Se pravi ce mam 100% el avto pa gledam 'ta pocen' bencin moram gledat da pripuzam dam al pa da grem na 'pocasno' pplnilnico   Res, ne hvala  
    • Stare hiše majo trofazni strom, ampak problem je napeljava delana se s sistemom nicenja in starimi trdimi kabli. Pri starših marlesova 1980 je to no1 problem ki kriče po obnovi
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.