Skoči na vsebino

Operacija OČI; dioptrija; vaše izkušnje?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Helou mojstri različnih obrti in veščin ter poznavalci skoraj vseh področij!

Včeraj sem nesrečno zlomil naočnike in zdaj razmišljam ali grem v nakup novih ali pa bi bilo bolj smiselno kar odpravit dioptrijo z laserskim posegom.

Verjetno vas je nekaj že šlo pod "nož" in me zanimajo vaše izkušnje glede tega posega ter katerega izvajalca priporočate ter kakšen okvirni strošek, obenem je tudi pomemben podatek, koliko časa je potreben "bolniški status".

Hvala za info in lep pozdrav;

Borut

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Letos bo minilo 22 let od moje laserske operacije oči. Močno priporočam. Še celo tako bom zapisal: najboljša naložba v življenju.

• Všeč 4
  • Hvala 1
Napisano (urejeno)

Mislim da je "pocivanje" cca.3-4 tedne (brez ekrana), s tem da ti delajo najprej eno oko, nato drugo...sam sem o tem nekaj razmišljal pred leti, a nato od tega odstopil, ker sem povsem zadovoljen z lečami in tudi "investicija" v primerjavi s stroškom leč in tekočine kar nekaj časa traja da se povrne (je pa res da nimam nikakršnih težav z lečami in je to tudi razlog da sem to opustil). Je pa bojda zdaj to že čista rutina...(sam sem preverjal pri irman žalec).

Popravljeno od sportman333
  • Všeč 3
  • Hvala 1
Napisano
pred 28 minutami je Z M A J napisal:

Včeraj sem nesrečno zlomil naočnike in zdaj razmišljam ali grem v nakup novih ali pa bi bilo bolj smiselno kar odpravit dioptrijo z laserskim posegom.

Verjetno vas je nekaj že šlo pod "nož" in me zanimajo vaše izkušnje glede tega posega ter katerega izvajalca priporočate ter kakšen okvirni strošek, obenem je tudi pomemben podatek, koliko časa je potreben "bolniški status".

Borut

Bolj je pomembno da te stestirajo če si primeren in da se ti je dioptrija že leta umirila. Jaz zaradi zadnjega ne morem na poseg

• Všeč 1
  • Hvala 1

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Seveda to je primarni pogoj, da imaš že nekaj časa konstantno dioptrijo in da si sploh primeren za to (testiranje; moji mami niso mogli, ker ni mogla imeti pri miru očesa in so ji poseg odsvetovali)

Napisano

Zanimiva in uporabna tema. Sam že 24 let nosim leče (poltrde večino časa, mehke za aktivnosti), dipotrijo imam pa od leta 1995, torej letos 30 let. Leče sem dobil po nasvetu dobrega optika, da mi bodo pomagale pri stabilizaciji dioptrije. Sem pa včasih lahko leče nosil od 6ih zjutraj do 10ih zvečer, zdaj pa imam probleme s suhimi očmi in težko nosim leče dalj časa. Poltrde sem skoraj opustil, mehke dam v oči za aktivnosti. Vse skupaj gre še na slabše, ker se mi oči odvadijo leč (še posebej poltrdih) in bi se jih moral navaditi nazaj z več uporabe. Zdaj večino uporabljam očala, dioptrija je pa konstantna, zato vedno bolj razmišljam o operaciji, da bo za naslednjih 20 let mir, recimo.

Operacij je zdaj več vrst. Irman tule iz naših koncev je nek začetnik tega vsega, ampak so tudi druge tehnologije še. Seveda se razlikje vse v ceni. Za kaj ste se pa kaj odločili in zakaj?

Napisano
dne 4. 2. 2025 ob 15:10 je Z M A J napisal:

Borut

Od Pavloviča boljša polovica je šla lani na operacijo, pa ga malo kontaktiraj :)

Podpis.png

Napisano

Jaz mam očesne leče celo zamenjane. Ampak to je zadeva, ki se dela pri večjih dioptrijah. Torej @Z M A J kakšno dioptrijo imaš?

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Jaz mam očesne leče celo zamenjane. Ampak to je zadeva, ki se dela pri večjih dioptrijah. Torej @Z M A J kakšno dioptrijo imaš?

Na taslabši uč 1,5 medtem ko na boljšega pa 1, težava je na daleč, npr. vožnja avtomobila, itd., pa še malenkost cilindra, heh

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano (urejeno)

Operacije dioptrije se na veliko delajo v Zagrebu, cela industrija, delajo kot po tekočem traku. Celo zastonj slo vinjeto lahko dobiš če plačaš operacijo. Na začetku so talali vinjeto že na prvem pregledu ki je stal nekaj 10€, pa so vrli slovenski Janezi hodili tja samo na prvi pregled, na operacijo jih pa ni bilo. Potem si dobil vinjeto šele ko si plačal operacijo.

Uglavnem, kar nekaj sodelavcev je šlo tja. Eden od njih ima sedaj precejšnje težave. Mislil je, da bo po operaciji na komot, brez očal, posledica operacije je pa ta, da ima sedaj še več težav + očala mora še vedno nosit. 

Popravljeno od Mraušk Mčk
  • Všeč 1
  • Začuden 1

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Slaba stran operacije je, da je velika verjetnost da boš imel na stara leta zopet očala (verjetno manjšo dioptrijo kot brez) zaradi starostne dioptrije, torej moraš računati da operacija ni rešitev za stalno... @Z M A J za tako dioptrijo nima smisla....nabaviš mesečne mehke leče in je to to....(leče cca 40eur na kvartal, torej 160eur leto in se ene 4 tekočine po 15 eur, pa še kje se da dobiti ceneje, torej 200eur/leto....operacija pa cca.3k sigurno....torej 15.let in uč ostane nedotaknjen).

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano

To je res. Jaz sem računal skupne stroške očal in leč in pregledov pa sem nekje na 10 do 15 let povratne dobe. Mi je pa zaradi aktivnosti vedno težje uporabljati očala in leče. Vedno je nekaj kar moraš upoštevati in po uspešni operaciji si sigurno bolj kamot.

Če veliko začneš brskati po spletu ne bo nič dobrega iz tega. Kot vsaka ostala operacija je to tveganje in so primeri, ki se niso v redu izšli. Da bi pa neke najcenejše variante iskal po svetu, tudi pri sosedih, huh. Ne se zajebavati, niste resni. Za oči se gre.

Jaz nekako po bratovih izkušnjah in po pogovoru z optikom planiram, da bi šel na dve kliniki se testirati oz. bi naredil prvi pregled, dobil mnenja in s tem k optiku, ki mu zaupam, ker mi že skoraj 25 let lepo ureja te stvari. Potem je pa odločitev moja.

Glede starostne dioptrije je pa tako, da ti lahko zdaj minimalno minusa pustijo in bo potem še malo dlje trajalo da se "zgliha".

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.