Toni28 Napisano 11. februar Prijavi Napisano 11. februar Pozdravljeni! Kupil sem Mazdo 3 , l.2010, bencin 105KM. Treba bo zamenjat olje, pa rabim nasvet kaj naj kupim. Sedaj je notri Liqui Moly Top Tec 4500 5w-30. Ali je to optimalna izbira? Kaj naj kupim? Manjka mi zavesica za prednjim levim kolesom. Kje se take zadeve kupuje,servis ali kje drugje? Sem iz Tolminskega. Naj bi bila kataloška 50-433a. LP Toni 1 Citiraj
svadreb Napisano 15. februar Prijavi Napisano 15. februar (urejeno) Olje Mazda Dexelia 5 W30. Zavesico dobis na ebayu, aliexpressu, amazonu ipd. za male pare, ampak le par. Samo ene ne boš dobil. Imam enak avto isti letnik. Super voz, zelo zadovoljen. Po 15 letih se vozi kot nov. Popravljeno 15. februar od svadreb 1 Citiraj
Z M A J Napisano 15. februar Prijavi Napisano 15. februar To je izjemno nezahtevna in hvaležna Mazdica, ki jo znajo vsi mojstri servisirat, le redne servise delaj, pa bo ljubezen med vama trajala dolga leta 3 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
godlike Napisano nedelja ob 19:43 Prijavi Napisano nedelja ob 19:43 (urejeno) dne 11. 2. 2025 ob 16:37 je Toni28 napisal: Kupil sem Mazdo 3 , l.2010, bencin 105KM. To je isti motor kot v Mazdi 2 2010, 103KM? 1.5 mašina? Sem imel tako M2. Obvezno redna menjava olja, je pela od 40k km - 100k km variabilna jermenica, če ni bilo čisto in redno menjano olje. Original olje Dexalia je delalo probleme. Shell je bilo dosti bolje, Ravenol HCL je rešil zadevo. Drugače je mašina bila super, izredno rada se je vrtela. Vse na temo mojega servisiraja te mašine imaš v moji temi: https://www.mazda-si.net/topic/13605-mazda2-gta-ford-focus-st-line-182-by-godlike/ Popravljeno nedelja ob 19:55 od godlike Citiraj
Toni28 Napisano torek ob 14:30 Avtor Prijavi Napisano torek ob 14:30 Hvala za odgovore. Zavesice sem res dobil na AE. Za olje Dexelia mi je prejšnji lastnik rekel da se ga ne dobi več in je zato dal Liqui Moly. Zdaj pa vidim da to ni res. Verjetno je tole pravo : Dexelia. Mogoče še kakšen nasvet za mehanika,severna Primorska ali Gorenjska? LP Toni Citiraj
Z M A J Napisano torek ob 14:47 Prijavi Napisano torek ob 14:47 Če lahko Medvode že uvrstiš pod Gorenjsko, ti tam priporočam mačka za Mazde, dr. Simona Pelka oz. Avto Pelko d.o.o., Zg. Senica 46; 041 667 335 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
svadreb Napisano včeraj ob 12:02 Prijavi Napisano včeraj ob 12:02 dne 18. 2. 2025 ob 15:30 je Toni28 napisal: Hvala za odgovore. Zavesice sem res dobil na AE. Za olje Dexelia mi je prejšnji lastnik rekel da se ga ne dobi več in je zato dal Liqui Moly. Zdaj pa vidim da to ni res. Verjetno je tole pravo : Dexelia. Mogoče še kakšen nasvet za mehanika,severna Primorska ali Gorenjska? LP Toni Predlagano olje je pravo, ja. Tudi jez ga tu kupujem Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.