jures Napisano ponedeljek ob 10:23 Prijavi Napisano ponedeljek ob 10:23 Takole, meli smo veliko debat, kot kaže pa jaz kljub temu da mam hibrida, se vračam na stara pota. Pred menoj so novi projekti, ki bodo zahtevali mnogo poti v min 1 letu, verjetno več. - v Avstrijo preko Nemčije (sever) - Bratislava - Beograd - Bologna - Atene (tu je avto pod vprašanjem, a vseeno) brez privat poti, prikolce... Po vseh razmišljanih, debatah, 1,5 letni izkušnji s hibridom, sem prišel do 1 ga spoznanja....pojdi nazaj na LPG...strošek manjši, povečan doseg avta skoraj 2x, skorajda neodvisen od planiranja pump, nenazadnje mogoče idealna kombinacija za hibrida...bolje kot menjava za dizla (menjava avta je sedaj nora okoli stroškov) Sem racionalno vzel 25.000km letno - več kot realno - ravno prav za eno letno povrnitev investicije - Petrol dodaja akcijo 15% popusta na prvih 2000L (pri porabi 8 je to ravno 25.000km) - sem vzel dokaj racionalno ceno benza 1,6 (veliko bo Italije....) a stem sistemom lahko vedo tankam v SLO, skoraj 100% - LPG cena je realna, italija, balkan, vzod je 0,7 - 0,8, balkan se cenejsi, Avstrija sicer drazja, ampak mam range izračun kaže, naredi to. Vsak km nad 25.000, pa vleka na kljuki bo pa samo bonus Moj dodatni bonus: računam kilometrino za službene poti.................tega niti ni v izračunu, med drugim pa tudi ni da direkten vbrizg porabi malo več benza, kot na CX-7 nullOpcija je Coupe,je ceneje ker ni direkten, vendar nima smisla, ne bom ga mučil. Rav4 pa avtomatik, pa aktivni tempomat.... Skratka, po vseh zelenih debatah, razmislekih, jaz se vedno bolj vračam nazaj..............res mi je interesantno da LPG ni bolj popularen, je eko, je cenejši...celo Cliote, Dacie, Ople lahko kupiš že s tovarniško napeljavo. Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
jures Napisano ponedeljek ob 11:47 Avtor Prijavi Napisano ponedeljek ob 11:47 @Jest sorri sem mislil da sem v krneki....razen če je zanimivo tudi za kake mazde Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.