Skoči na vsebino

Mazda 3

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zdravo,

Namen imam kupiti mazdo 3 sem pa v dvomih, rabim par informacij.

Kako se obnese motor 2.0 x186 2023 ali 2.5 140

Poraba?

Kaj je boljsa izbira?

Avtomatik ali rocni?

Kaksne posebne tezave, problemi?

Napisano

Živjo, predlagam ti, da pregledaš zadnjih par strani v temi ''Mazda CX-30'', kjer boš sigurno našel vse te podatke, oziroma naše pregovarjanje okoli te primerjave. 😄

Napisano
pred 24 minutami je Boki-koki napisal:

Zdravo,

Namen imam kupiti mazdo 3 sem pa v dvomih, rabim par informacij.

Kako se obnese motor 2.0 x186 2023 ali 2.5 140

Poraba?

Kaj je boljsa izbira?

Avtomatik ali rocni?

Kaksne posebne tezave, problemi?

Ko boš vse strani prelistal, pojdi na testne vožnje z enim in drugim in se na podlagi tega odločiš kaj boš kupil! Tukaj na forumu smo različni vozniki, ki nam je različno všeč! Je pa tudi pri ceni razpon nekaj tisočakov med najcenejšim in najdražjim avtom.....:nevem:

Napisano (urejeno)

Oba Mazdina bencinska motorja naj bi bila zelo zanesljiva. O G140, ki je v osnovi "zablokiran" Mazdin 2.5 G194 atmosferc, je bilo napisanega veliko dobrega. Tudi tehnološko novejši in bolj kompleksen X motor je sedaj v uporabi brez posebnih težav že dobrih 5 let.

Odločitev je zato popolnoma subjektivna, kot pri izbiri žensk (enim so všeč plavolaske, drugim rjavolaske 😃).

Če bi danes kupoval jaz, bi zelo verjetno kupil G140 AT, ... še pred letom sigurno MT, zakaj?

- Mazdin 2.5 motor je preizkušen, vrti se s cca 500 nižjimi obrati kot 2.0 motor - je posledično tišji

- 2.5 motor ima v nizkih obratih (ki jih rabiš najpogosteje pri pospeševanju) precej višji navor od X186

- 2.5 motor je bolj enostaven kot X186 motor, večja poraba se kompenzira z višjimi stroški in ceno avtomobila pri X motorju ... pri 200.000 km si finančno približno na enakem

- radarski tempomat v kombinaciji z MT ni zelo uporaben (če je v opremi)

- če je veliko vožnje v kolonah, po mestu, itd ... AT voznika zelo razbremeni

- Mazdin AT je zelo zanesljiv, neproblematičen (tudi MT je odličen) 

Kljub povedanemu, bi z lahkoto izbral tudi Mazdo 3 X186 MT ali X186 AT ali G140 MT. Vse bencinske Mazde 3 so po mojem mnenju super izbor. :) 

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 11
  • Ljubim 1
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Oba Mazdina bencinska motorja naj bi bila zelo zanesljiva. O G140, ki je v osnovi "zablokiran" Mazdin 2.5 G194 atmosferc, je bilo napisanega veliko dobrega. Tudi tehnološko novejši in bolj kompleksen X motor je sedaj v uporabi brez posebnih težav že dobrih 5 let.

Odločitev je zato popolnoma subjektivna, kot pri izbiri žensk (enim so všeč plavolaske, drugim rjavolaske 😃).

Če bi danes kupoval jaz, bi zelo verjetno kupil G140 AT, ... še pred letom sigurno MT, zakaj?

- Mazdin 2.5 motor je preizkušen, vrti se s cca 500 nižjimi obrati kot 2.0 motor - je posledično tišji

- 2.5 motor ima v nizkih obratih (ki jih rabiš najpogosteje pri pospeševanju) precej višji navor od X186

- 2.5 motor je bolj enostaven kot X186 motor, večja poraba se kompenzira z višjimi stroški in ceno avtomobila pri X motorju ... pri 200.000 km si finančno približno na enakem

Kljub povedanemu, bi z lahkoto izbral tudi Mazdo 3 X186 MT ali X186 AT ali G140 MT. Vse bencinske Mazde 3 so po mojem mnenju super izbor. :) 

Jaz bi tudi izbral vse tri : x186 z ročnim menjalnikom, x186 4x4 z ročnim

menjalnikom in x186 z pomično streho z ročnim menjalnikom. 

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 24 minutami je Tilen5 napisal:

Kupi AT da se boš peljal kot gospod :D

Jaz še že vozim kot gospod. Z AT menjalnikom me pa vozi avto in ne jaz njega. V Ameriki dajo celo bogastvo, da si kupijo avto z ročnim menjalnikom. 

Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Janez hvala ti, vedno vozim mazdo seveda samo bencinarja,sedaj imam mazdo 6 2016 limuzino prevozenih 160.000 in mislim da je cas malo za spremembo, mulca sta ze velika, tako da ne potrbujem velikega avta vec.

zelo dobro si mi opisal oba motorja, tako da mislim da se bom odlocil za 2.5 140

Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

V ameriki, če nočeš, da ti ukradejo avto, ga kupiš z ročnim menjalnikom.😁

V Evropi pa Teslo. Ga ne rabiš niti zaklepat.

Napisano
pred 2 minutama je Boki-koki napisal:

Janez hvala ti, vedno vozim mazdo seveda samo bencinarja,sedaj imam mazdo 6 2016 limuzino prevozenih 160.000 in mislim da je cas malo za spremembo, mulca sta ze velika, tako da ne potrbujem velikega avta vec.

zelo dobro si mi opisal oba motorja, tako da mislim da se bom odlocil za 2.5 140

Karkoli vzameš od mazdinih benzinarjev ne bo optimalno. 

Napisano
pred 3 urami je Boki-koki napisal:

?

Ignoriraj to. Imel si bencinca veš kako se obnaša, z njimi praktično nobenih problemov. Mislim da je 140 2.5 odlična izbira.

image.jpeg

Napisano
pred 6 urami je Boki-koki napisal:

Pojdi na probno vožnjo z obema, da te ne bo kasneje žrlo.... :prstgor:

Napisano
pred 9 urami je Bini napisal:

Pojdi na probno vožnjo z obema, da te ne bo kasneje žrlo.... :prstgor:

imel sem ze testno voznjo z x 186 AT z vso opremo. Mislim iskreno na nebo velike razlike z mojo voznjo.

Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

Karkoli vzameš od mazdinih benzinarjev ne bo optimalno. 

Alex tebe pa res ne razumem. Do sedaj je bil tvoj x186 najboljši motor, kar je možno, zadnje čase pa si bistveno spremenil svoje mnenje. 

Napisano
pred 1 uro je Carot napisal:

Alex tebe pa res ne razumem. Do sedaj je bil tvoj x186 najboljši motor, kar je možno, zadnje čase pa si bistveno spremenil svoje mnenje. 

Nisem. Še naprej trdim, da je x186 znatno boljši motor kot dino, da pa ne en ne drugi niso nek presežek, kar se tiče same vožnje po razgibanem terenu. Obema manjka turbina, da bi bila vožnja v klance bolj tekoča brez menjavanja. Mogoče je to zaradi tega, ker vsakokrat, ko se vsedem iz dizelce v atmosferca, mi manjka navor. 

Napisano
pred 2 urama je Boki-koki napisal:

imel sem ze testno voznjo z x 186 AT z vso opremo. Mislim iskreno na nebo velike razlike z mojo voznjo.

Če je tako potem pa tako ni težka odločitev za Dinota.... 😉

Napisano

Ja, ko sem menjal avto sem prletu v salon z dizelco, se usedem v tega x, pa sem ga poskušal mal priganjat pa skos občutek, da to ne gre nikamor. Šele na AC, ko smo tulil pri 130 v tretji se mi je zdelo, da vseeno gre. Ampak je bil kr mal hladen tuš in sem pač ostal na dizlih.

Verjamem, pa d ače prideš s kakšnim n/a bencinarjem in se vsedeš v X, da imaš nasmeh do ušes. Ja ni enostavno, da bi dal 35k€ pa že na testni vožnji dobiš pomisleke a je to ok al ni. Tega pač ne sme biti. Pa ni v igri samo motor, je tud oblika in je tud notranjost, ergonomija itd.

Jebemu sej tud če ti baba ni všeč na prvi pogled se verjetno ne greš zapletat in jo pecat za vezo, z mislijo, sej mogoče mi bo pa čez kakšen let bolj všeč.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Člevek je najbolj prilagodljivo bitje, s časom se vsega navadiš :)..... in pri avtu lažje kot pa kje drugje :).....in govorim samo za avte.....meni osebno je najbolj noro da bi nekaj kupil, za kar bi dal kar nekaj denarja, pri čemer bi to kupil z nekim grenkim občutkom, da to ni to......za to imamo volitve v SLO :).....pri avtih je kljub vsemu nekaj dobre izbire, dejstvo pa je da avti niso več tako dostopni, kot so bili še pred časom in z EV se je krog in nabor dobrih avtov/znamk z dobrimi mašinami bistveno zoožil....

Popravljeno od sportman333
Napisano (urejeno)

Če ta forum bereš, je idealni avto rdeča mazda 6, 150 konjičev in to karavan... Za ostalo ne vem... 

Popravljeno od Shrek
  • Všeč 1
  • Haha 2
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Če ta forum bereš, je idealni avto rdeča mazda 6, 150 konjičev in to karavan... Za ostalo ne vem... 

Lahko je tud titanium flash metalic brown.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.