Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Pozdravljeni vsi,

danes zjutraj sem doživel pravo avtomobilsko avanturo s svojo Mazdo 6 G165 bencinarjem. Ko sem zagnal avto, je začel iz motorja prihajal zvok, poleg tega je iz auspuha začel prihajati dim.

Je kdo že imel podobno izkušnjo? Kaj bi to lahko bilo? Sem že poklical na pooblaščeni servis in pravijo, da je to vse OK. Rad bi slišal tudi vaše mnenje, naj pokličem dr. Pelkota?

Popravljeno od Janez007
  • Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Shrek napisal:

Lambda. Pa lonce spodaj prevrtaj, da voda odteče. 

Bom, hvala za dobro idejo.

Zanimivo se mi še zdi, da če najprej odklopim akumulator, tega zvoka potem ni in tudi iz auspuha se ne kadi. Je povezano z akumulatorjem?

Popravljeno od Janez007
Napisano

Verjetno ti manjka tekočine za mazanje v smernih kazalcih oz. žmigavcih :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 21 minutami je Janez007 napisal:

Pozdravljeni vsi,

danes zjutraj sem doživel pravo avtomobilsko avanturo s svojo Mazdo 6 G165 bencinarjem. Ko sem zagnal avto, je začel iz motorja prihajal zvok, poleg tega je iz auspuha začel prihajati dim.

Je kdo že imel podobno izkušnjo? Kaj bi to lahko bilo? Sem že poklical na pooblaščeni servis in pravijo, da je to vse OK. Rad bi slišal tudi vaše mnenje, naj pokličem dr. Pelkota?

Nič bat.. 

to je tipično za ta švohnega, podhranjenega dinota. 😉

• Haha 1
  • Jezen 1

Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Bravo 👍 😃 

Sej če ne bi bila mazda bencinc, bi še mogoče vrjel 😛

• Všeč 2
  • Haha 1

image.jpeg

Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Verjetno ti manjka tekočine za mazanje v smernih kazalcih oz. žmigavcih :)

Njegova Mazda še nima fensi šmensi “tekočih” smernikov ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jaz sem pa opazil, da vsakič, ko prižgem žmigavce, kot da bi preobremenili napajanje, se počasi ugasnejo in potem vedno znova. 🤔

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Jaz sem opazil danes, ko sem šel z 6-ko v Kozino, da ne gre nikamor v kanec. Sem se ustrašil in pogledal pod sprednjo havbo. Noter je bil Dino. 😬

Napisano
pred 12 minutami je etcho napisal:

To si sanjal, ali...? 😄

Nisem sanjal. 😉

Napisano
pred 58 minutami je Alex napisal:

Jaz sem opazil danes, ko sem šel z 6-ko v Kozino, da ne gre nikamor v kanec. Sem se ustrašil in pogledal pod sprednjo havbo. Noter je bil Dino. 😬

Prava mora. 🙂 Zate bi bil spodnji levi. 

image.jpeg

Napisano
pred 41 minutami je Janez007 napisal:

Prava mora. 🙂 Zate bi bil spodnji levi. 

image.jpeg

Ta rdeč? Lahko. 😉

Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Ta rdeč? Lahko. 😉

Če bi @Slivka toliko govoril o avtih in njihovi povezavi s problematiko klancev, bi še razumel. 😃 Tam ob obali pa je bolj ravnina.

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Če bi @Slivka toliko govoril o avtih in njihovi povezavi s problematiko klancev, bi še razumel. 😃 Tam ob obali pa je bolj ravnina.

Za nevednega Janeza 007.

Takoj, ko hočemo z avtom iz obale bilo kam v Slovenijo, se v kratkem, v dolžini 26,2 km povzpnemo iz 0 nadmorske višine na 495 m, kolikor je visoka Kozina. Tako, da si sam izračunaj, zakaj ni dobro kmet dinota na obali. 🙄

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano (urejeno)

OK, pa smo spet na začetku.😫

Ker je 1. april, je zaradi mene tudi CD150 močnjeǰši od G194. 😃

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 2 minutama je Slivka napisal:

No, še vedno pa to niso 12% vzponi...

Za dinota so že 5% problem.

@Alex you can thank me later :hudicek:

• Haha 1
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

Ker je 1. april, je zaradi mene tudi CD150 močnjeǰši od G194. 😃

To sploh ni prvoaprilska, ker dejansko je do 4000 obratov. Šele, ko začne tulit in razgrajat je pa dino močnejši. 😜

image.png

• Všeč 1
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

No, še vedno pa to niso 12% vzponi...

12% gor ali dol, za dinota je vsak klanec nočna mora.😉

Pravkar je Boss napisal:

To sploh ni prvoaprilska, ker dejansko je do 4000 obratov. Šele, ko začne tulit in razgrajat je pa dino močnejši. 😜

image.png

Pa saj to stalno pravim. Dizelca poje za maredo ta klanec, hitrost mnogo prevelika, medtem ko v dinotu voznik ne pusti lepši polovici, da ga drži za koleno, ker je osredotočen na obrate. 

Radio pa samo vedno glasneje pribija ti. Koga briga nad 4000 obratov, takrat je poraba pri dinotu 10 litrčkov in več. 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.