Skoči na vsebino

Prenosni ali namizni računalnik?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 31 minutami je jures napisal:

statusni simbol :)

jaz pričakujem da vleče prikolce...:)

mogoče tud... mal me spominja na to, da je recimo pri nas trend, da bi vsi radi imeli prenosnike za službene namene. Pa al jih rabijo al pa ne. Postali so status neke lažne pomembnosti. 3/4 jih nikoli ne zapusti delovnega mesta in tako sfukajo baterije v slabih dveh letih, ker so skos na napajanju. Namesto, da bi uporabljali tisti tip računalnikov, ki je namenjen za določena opravila. Dobesedno vsaka stacionarka je boljša in dela manj težav, ampak ne prenosnik mora bit.

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

mogoče tud... mal me spominja na to, da je recimo pri nas trend, da bi vsi radi imeli prenosnike za službene namene. Pa al jih rabijo al pa ne. Postali so status neke lažne pomembnosti. 3/4 jih nikoli ne zapusti delovnega mesta in tako sfukajo baterije v slabih dveh letih, ker so skos na napajanju. Namesto, da bi uporabljali tisti tip računalnikov, ki je namenjen za določena opravila. Dobesedno vsaka stacionarka je boljša in dela manj težav, ampak ne prenosnik mora bit.

Pa nimate kakega kmeta kje v bližini, da bi jim po kmečko razložil: z lopato se ne pospravlja sena in z vilami se ne kida sneg...

• Všeč 2
  • Ljubim 2
Napisano
pred 16 urami je Boss napisal:

Ne sekiraj se, tudi pri nas in na mnogih drugih firmah je enako. Prenosnik večini pomeni nek statusni simbol, da je nekaj več oziroma bolj pomemben ;) Saj smo mi v IT-ju bili na začetku isti :P 

Pa naši uporabniki so ugotovili (po koroni), da sploh ne rabijo kupovati prenosnikov za otroke, samo v službi se z nadrejenimi nekaj kvazi dogovorijo, da bodo mogoče pa kdaj kaj naredili še popoldan za službo, pa že prileti zahtevek za izposojo prenosnika. Smo pa z novim letom začeli malo pregledovati VPN poročila, kdo in kdaj se sploh povezuje na firmo. Lahko povem, da smo več kot polovico "trajno" izposojenih prenosnikov (cca 25-30) že dobili nazaj...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

OK, sem mal pomirjen, ker sem že dobival občutek, da je samo pri nas taka hohštaplarija.

33112_1.png

Napisano

Precej firm od korone dalje prakticira to, da za pisarniško uporabo nabavlja prenosnike... Da je lažje urediti za delo od doma, če se kdaj pride do taksnega lockdowna, kot je bil med korono ... :D 

Jaz imam raje na mizi Mac minija, ker je praktično neslišen... pri prenosniku pa se še vseeno občasno slišijo ventilatorji,... sploh, ko je bolj obremenjen ko ga recimo priključiš na tavelik eksterni monitor ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ko sem bil 14.dni nazaj v Munchen na službenem obisku pri DE firmi imajo v pisarni vse mize opremljene z monitorji in Microsoft dockingi za MS Surface tablice.....folk večinoma dela od doma, ko pridejo v pisarno si rezervirajo mizo za katero bodo delali....zelo zanimiv koncept in težko primerljiv z konceptom dojemljivosti večine SLO firm....

Napisano

Še malce offtopica

Delo od doma je krasna stvar. Močno zmanjšuje gostoto prometa v petkih in je bistveno lažje z avtom priti v službo, ker jih takrat "vsi" delajo od doma. Zanimivo, da ravno v petek  in ne, recimo, v sredo.

Slaba stvar dela od doma je ta, da v trgovskem centru Arkadija na Viru v petek dopoldne ne dobiš parkplaca, da se pa tam dobiti parkplac v petek popoldne, ko ljudje nehajo delat od doma.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 3 urami je sportman333 napisal:

Ko sem bil 14.dni nazaj v Munchen na službenem obisku pri DE firmi imajo v pisarni vse mize opremljene z monitorji in Microsoft dockingi za MS Surface tablice.....folk večinoma dela od doma, ko pridejo v pisarno si rezervirajo mizo za katero bodo delali....zelo zanimiv koncept in težko primerljiv z konceptom dojemljivosti večine SLO firm....

Tole se trudim promovirat že od takrat, ko imamo delo od doma. Na približno tretjini lokaciji imamo že tak sistem, da imajo oddelki z 20 "domačimi" delavci urejeno cca 5 vročih delovnih mest, da samo pridejo in se priklopijo in lahko delajo. Seveda ne vsi naenkrat, ampak si morajo rezervirat spot za tisti dan, ko pridejo na delo. Ker imamo 4+1 sistem, ki pomeni, da imaš 4 dni obvezno od doma, en dan pa lahko prideš na delovno mesto, če seveda sploh hočeš oziroma, če vodja to zahteva. Tko da nismo čist za luno kot se mogoče komu zdi.

33112_1.png

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Tole se trudim promovirat že od takrat, ko imamo delo od doma. Na približno tretjini lokaciji imamo že tak sistem, da imajo oddelki z 20 "domačimi" delavci urejeno cca 5 vročih delovnih mest, da samo pridejo in se priklopijo in lahko delajo. Seveda ne vsi naenkrat, ampak si morajo rezervirat spot za tisti dan, ko pridejo na delo. Ker imamo 4+1 sistem, ki pomeni, da imaš 4 dni obvezno od doma, en dan pa lahko prideš na delovno mesto, če seveda sploh hočeš oziroma, če vodja to zahteva. Tko da nismo čist za luno kot se mogoče komu zdi.

Pa pozabil si napisat, da imajo ta 4+1 sistem samo določena delovna mesta...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Največja slovenska banka.

Ravno sem hotel napisat, da imate tako urejeno.

Kolega je tvoj sodelavec 😉

Napisano
pred 5 urami je godlike napisal:

Kolega je tvoj sodelavec 😉

Res, kateri pa? Če ni skrivnost ;)

pred 7 urami je x-layer napisal:

Pa pozabil si napisat, da imajo ta 4+1 sistem samo določena delovna mesta...

Drži... zato pa pravim, da se trudimo v tej smeri, da bi s tem zmanjšali prostore, ker če so ljudje doma ne rabi vsak svoje delovno mesto tudi v firmi, ampak naj si jih delijo. Zaenkart imamo prostorov še dovolj, da to ni glih splošno urejeno vsepovsod. Zato pravim, da je cca tretjina že ustreznih ostalo pa bomo tudi še nekoč uredili. Ampak gre se v tej smeri.

33112_1.png

Napisano
pred 37 minutami je Boss napisal:

Res, kateri pa? Če ni skrivnost ;)

Imaš PM z NDA 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.