Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Moja premium ne dinozaverska Mazda CX30 X186 je zacela spuscat nek cuden zvok.

Zdaj kot prvo probam nekako posnet ta zvok pa mi nikako ne uspe najbol ker je vseh ostalih drugih zvokov prevec :)

Zvok se pojavi zjutraj ko grem v zluzbo nekje prvih cca 20km. Se pa to pojavi v nizkih obratih ko mora dat "malo" moci od sebe da pospesi (recmo tam 2k obratov).

Zgleda pa nekako tako, da recimo spustis gas obrati lepo pocas padajo, potem pa das malenkost gas in se slis nek "IIIK". Zdaj lokacijo bi rekel nekje levo spodaj.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=XsfJwCImYcQ (kuj na zacetku pri 1 sec in potem pri cca 11 sec) - je pa treba kar precej na glas imet in se slis tko IIIK :)

Servis imam cez cca 4k km (kar je dober mesec) pa bom takrat omenil, samo mogoce ce lahko bolj natancno dolocim iz kje bi to bilo bi verjetno lazje vse skup se resilo.

• Zmeden 1
  • Žalosten 1
Napisano

Sliši se kot bi imel odprta okna! Snemaj pri ušesih, da mikrofon posname to kar slišijo tvoja ušesa. Drugače bi pa jaz šel na tvojem mestu malo na servis pogledat. 😉

Koliko km pa imaš? 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

To se sliši kot supercharger... ampak ta napaka je bla pri prvi seriji 180 konjskih, če se ne motim.

33112_1.png

Napisano

Sem šel pogledal... a se sliši v živo takole? Če ja, pol je verjetno supercharger.

33112_1.png

Napisano

A si doplačal za blow off ventil pa si pozabil?

Sliši se nič....slabše ko črna skrinjica

Glede na to da je zjutraj pa ko das gas ni izkljucen tud jermen alternatorja. Ko je hladen pa ga na hitro zavrtis z obrati.

To se da testirat da z necim varno mal pritisnes nanj na primernem mestu da ga rahlo nasponas.

Ce je pa napokan pa itak

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

To se sliši kot supercharger... ampak ta napaka je bla pri prvi seriji 180 konjskih, če se ne motim.

A ni x186 'naturally aspired' brez turbine? Turbo je 250hp

Popravljeno od jures

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 2 minutama je jures napisal:

A ni x186 'naturally aspired' brez turbine? Turbo je 250hp

Ne ne to ni turbo, to je supercharger in Skyactiv X ga ima, ampak je precej majhen in bolj za premoščanje padca moči v nizkih obratih.

33112_1.png

Napisano

Sliš se ko dodatek za rally

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Sem šel pogledal... a se sliši v živo takole? Če ja, pol je verjetno supercharger.

Jebote, da se res tocno tkole slisi 😱  Avto je star 4 leta in 3 dni, garancija je 5 let ... ali tole se spada pod garancijo? 🤔

@Bini dobrih 93k km mam, servis je cez 4,5k planiram, ne vem a bi cakal do takrat al bi prej pela pa naj pogledajo to.

Napisano
pred 16 minutami je Bossek napisal:

Jebote, da se res tocno tkole slisi 😱  Avto je star 4 leta in 3 dni, garancija je 5 let ... ali tole se spada pod garancijo? 🤔

A maš ti X186 al X180 - namreč ravno 2021 so menjali za posodobljen motor. In če me spomin še ni zapustil se je to na X180 redno dogajalo, medtem, ko na X186 pa naj bi bila odpravljena težava z jokajočim superchargerjem.

Moj predlog je, da kar pejt na servis uveljavljat garancijo. Preveri pa prej, če je bil mogoče kakšen vpoklic za tole.

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

A maš ti X186 al X180 - namreč ravno 2021 so menjali za posodobljen motor. In če me spomin še ni zapustil se je to na X180 redno dogajalo, medtem, ko na X186 pa naj bi bila odpravljena težava z jokajočim superchargerjem.

Moj predlog je, da kar pejt na servis uveljavljat garancijo. Preveri pa prej, če je bil mogoče kakšen vpoklic za tole.

Imam kar ta nov X186. Sem prej spremljal in sem vedel, da je star X180 imel problem s kompresorjem in naj bi odpravili. No ocitno niso.

Vpoklica tudi ni.

image.png

Bom po praznikih se oglasil na servisu in malo povprasal. Bom pa probal se tkole posneti kot je v tistem videu, ce se bo pojavil ta zvok. Ker sedaj se res pojavlja samo zjutraj po tem ko avto stoji cez noc. No pa recimo vcer sem bil v trstu in tist nor klanc nazaj gor, se je tudi parkrat lepo oglasil.

Napisano

najprej upam, da urediš zadevo, in da je to samo kaka posledica kake minorne zadeve, sicer pa ker je debata na forumu zanimiva, se vnaprej opravičujem, ampak ne morem brez komentarja, da tole ni nič kaj premijski zvok :)

Napisano
pred 4 urami je Bossek napisal:

Evo sem danes zjutraj sel posnet tako kot on na YT. Ko je havba odprta je tole konkretno bolj ocitno 😱

Video:

https://photos.app.goo.gl/4wUmL4MGKXgLFMKk6

https://photos.app.goo.gl/hDVjwjqXdKcaX2Ti6

Jap, tole ni zvok jermena, ampak bo dejansko tale nesrečni supercharger. Po moje si ti dobil sicer nov motor, ampak še s starim SC-jem. Garancijo še imaš tako, da nič čakat, ampak kr direktno na servis prijavit napako. Verjemi, da ne boš taprvi, ki jim je to prijavil. Vpoklica pa verjetno ni bilo, ker napaka ne povzroča varnostne težave in tudi ne vpliva na kaj drugega, da bi povzročilo dodatno škodo in večje stroške. Je pač bolj kot ne zgolj nervira in verjetno bo prej slabše kot boljše, tko, da ni druge kot servis.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.