KAALman Napisano 1. april, 2006 Prijavi Napisano 1. april, 2006 a ma kdo mogo?e tabele za prera?un hlodovine v m3 ? upam da sem razumljivo napisal Citiraj LP KAALman
Violet Napisano 1. april, 2006 Prijavi Napisano 1. april, 2006 a ma kdo mogo?e tabele za prera?un hlodovine v m3 ? upam da sem razumljivo napisal povpra?aj na gozdnem gospodarstvu, vsak gozdar ga ima Citiraj
madmax Napisano 1. april, 2006 Prijavi Napisano 1. april, 2006 Poglej po netu, vem da obstajajo tablice za pretvorbo hlodovine! ?e pa res nebo? ni? na?el ti jih lahko jaz zrihtam vendar bojo na papirju! Citiraj
Sirius Napisano 1. april, 2006 Prijavi Napisano 1. april, 2006 a ma kdo mogo?e tabele za prera?un hlodovine v m3 ? upam da sem razumljivo napisal ?a ne pride? do tablic ti lahko pomaga ?e mali kalkulator (?e se potrudi? pa lahko tudi "pe?"). Rabi? polpre?ni premer (za izra?un polpre?nega polmerja). ?e nima? merila si za silo pomaga? z metrom. Izneri? premer na obeh koncih, se?teje? in podeli? s 4) tako si dobil polmer (za izra?un povr?ine preseka hloda). Pomno?i? polmer sam s sabo (kvadrira?), pomno?i? s Pi (3,14) in nato pomno?i? ?e z dol?ino hloda. Paziti mora?, da so vse mere v metrih. Dobljeni rezultat je v m3. V=r2 x Pi x d ?e pa rezultat ne bo dober vzami to kot 1.4 Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.
KAALman Napisano 2. april, 2006 Avtor Prijavi Napisano 2. april, 2006 hvala vsem, matemati?no sem sicer ?e prera?unal, a bi rad tudi po tabelici pogledal bom posurfal po netu... mogo?e se kaj najde... Citiraj LP KAALman
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.