@Bossek, mogoče razmisliš pa še v drugo smer...
Greš v avtošolo, narediš z inštruktorjem 6 ur in ti priznajo "kodo-125".
Nato greš do trgovca, kjer za 3.290€ kupiš novo Hondo. Ni neka besna mašina, do 90 km/h gre pa brez težav. Če imaš dovolj časa in dovolj prostora, jo spraviš tudi na 105 km/h... Glede na to, da od Žirov do Ljubljane nimaš veliko avtoceste, bi se izšlo.
Poraba naj bi bila 1,6 litra na 100 km, ampak ti iz prve roke povem, da po teh naših hrbih in po Novi Gorici je poraba par kapljic manj kot 1,8 litra. Še vedno majhna... Je pa okretno, parkirišče dokaj enostavno najdem, stroški v primerjavi z avtom pa zanemarljivi. Sploh v primerjavi z BTjcem...
In če daš gor kovček za spravit čelado, lahko notri prepelješ marsikaj. Ne ravno toliko kot z BTjcem, vseeno pa sem navdušen nad uporabnostjo in mi ni žal, da sem se odločil za tole...
Ja. To se tudi meni dogaja, da se s časoma poznajo vdolbinice od prečk.
Sem že mislil na začetku, da so te Japonske ščipalke končno ene prave, na koncu pa razočaranje.
ja toliko nisem pripravljen dat Zdaj osnovna kona je s subvencijo 26k (prva oprema - ki ni slaba + manjsa baterija).
Lahko bi v teoriji vzel to z manjso (49 kWh) baterijo + top opremo, samo ne vem ce mi tistih dodatnih 17 kWh ni kar pomembno.
Ko bom spet lih tam bom mogoce rekel da mi pripravijo neko ponudbo (staro za novo0 pa da vidim kako je.
Sem pa malo racunal:
CX30 kuri cca 6,5l. Pri 25k km na leto je to cca 1600l bencina in pri tej ceni (recmo 1,4) je cca 2300 eur
Kona NAJ BI kurila 15kWh/100 km. Pri 25k km na leto je to 3750kWh in ce polnes ponoci (pocen tok je cca 0,12) je to pol slabih 500 eur
+ cenej servis, ....
Mogoce no. Sploh zato ker je pri bajti se cel kup drugih avtov ce se rab.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.