hime Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 ali lahko dam blow-off ventil v svoj avto? al mors met kej posebnga se zravn v motorju? Citiraj Upam da bo tut moj gdaj tko zgledu!!!!
Marko_mx-3 Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 No Blow off je ventil ki ti spusti nadpritisk ki ti ga ustvari turbina ko recimo spusti? plin. A tukaj ?e opazi? kaj kar tebi manjka? Blow off je domena turbo bencinarjev in se uporablja zato da se turbine ne zaustavi ko spusti? gas ker je to potrata ?asa da se spet zavrti. Zato se namesti ta ventil (ponavadi je ?e original, samo ker je speljan v izpu?ni sistem se ga ne sli?i) da turbina izgubi ?im manj obratov. Kaj ve? bo pa na? teoretik Symon povedal Citiraj
Segi Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 Potem ni varjante da bi v masino brez turbine ugradu kaj podobnega kot blow-off ventil ? Da malo zvizga Lp Citiraj "It is not necessary to change. Survival is not mandatory."
Marko_mx-3 Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 Je varianta da se ti posnetek predvaja ko spusti? gas. Samo mislim da je cena okol 40k sit Citiraj
Mazda323 Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 Ima? pa ?e mo?nost kupit ventil katerega se privije od zadaj na izpu?ni lonec in ti bo delal tudi vsakokrat pssst pssst... Samo ne more? tega imet no Citiraj
Symon Napisano 20. avgust, 2006 Prijavi Napisano 20. avgust, 2006 Potem ni varjante da bi v masino brez turbine ugradu kaj podobnega kot blow-off ventil ? Da malo zvizga Lp Ni Boga, da bi ti zrihtal delujo?i blow off brez turbine! Vse ostalo je samo bednobedna imitacija... Skratka turbina potem pa blow off. Aja pa druga?e ni samo pri turbo bencinarjih, je tudi pri dizlih. Samo serijsko so narejeni tako, da se ne sli?ijo kaj dosti, nekateri pa potem celo na dizle me?ejo blow offe ki so prirejeni, da ?im bolj piskajo... Marko, ?e se ne motim ga serijsko 200sx nima. Zato tisto zanimivo ropotanje, ko spusti? gas oziroma prestavi?. Oziroma je nekaj tako speljano, da ga ne rabi? al neki takega. Lahko pa gor vr?e? tole sranje ampak ?e ne zameri? bo to izpadlo res pateti?no. Nekdo mi je govoril, da je v ?ivo sli?al avto s tem... ?el itak ni nikamor, ko je prestavil je zapiskalo ampak hec je v tem, da ko je on ?e peljal v naslednji prestavi je tale piskalica ?e vedno vlekla tisti zvok. Upam, da se bo? pravilno odlo?il. Mazda_MX ponuja vgradnjo turbine za od 350.000 SIT naprej, ?e se ne motim. Citiraj
David Napisano 21. avgust, 2006 Prijavi Napisano 21. avgust, 2006 Lahko pa gor vr?e? tole sranje ampak ?e ne zameri? bo to izpadlo res pateti?no. Keri lame sound.... Citiraj Feel free....
hime Napisano 21. avgust, 2006 Avtor Prijavi Napisano 21. avgust, 2006 joj skoda, sm pa mislu da bom tut jt delu psssssssssst. a pl je tist kar majo pr RSR, brezveze ce ni turbine pravte. Citiraj Upam da bo tut moj gdaj tko zgledu!!!!
Symon Napisano 21. avgust, 2006 Prijavi Napisano 21. avgust, 2006 ?e ni turbine ni blow-offa Tako enostavno je to. To je isto kot bi hotel imeti ?portni filter brez avta. Kot vidi? je Blow-off za turbino (in pred loputo) in ko ti spusti? gas (zapre? loputo) mora un odve?ni zrak nekam. In gre ven ?ez blow-off. In spotoma ve? ali manj zapiska. Citiraj
_m2_ Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 to je torej znacilen zvok pri rally vozilih, ko grejo v ovinek pa dajo nogo z gasa? :ne vem: Citiraj
Symon Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 to je torej znacilen zvok pri rally vozilih, ko grejo v ovinek pa dajo nogo z gasa? :ne vem: A tisto ko za?ne delati BANG BANG!! Tisto je pa zelo lepo in kvalitetno opisano tukaj.Ampak tak sistem ni za vsakdanje avte ker postaneta turbina in avspuh potro?ni material. Citiraj
David Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 A tisto ko za?ne delati BANG BANG!! Tisto je pa zelo lepo in kvalitetno opisano tukaj.Ampak tak sistem ni za vsakdanje avte ker postaneta turbina in avspuh potro?ni material. Symon aka Wikipedia. press..... vsevednik si stari.... noro!! Citiraj Feel free....
_m2_ Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 A tisto ko za?ne delati BANG BANG!! Tisto je pa zelo lepo in kvalitetno opisano tukaj.Ampak tak sistem ni za vsakdanje avte ker postaneta turbina in avspuh potro?ni material. hvala za pojasnilo. se mi je zdelo, da so na eurosportu takole razlozli...pa sem vmes ze malo pozabil no wikipedia pise o blow-offu tole. po funkciji sta mi zelo podobna tisti anti-lag pa blow-off.. :ne vem: lp,gregor Citiraj
Symon Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 Symon aka Wikipedia. press.....vsevednik si stari.... noro!! A se ti norca dela? al res. M2 ja v bistvu ?e tako pogleda? imata isti namen. Da se turbina neprestano vrti brez sunkovitega ustavljanja kar ?kodi turbini na dolgi rok pa ?e turbo lag je potem preve? nadle?en. Baje. :ne vem: ZAENKRAT ?e ne vem iz prakse. Citiraj
mazda_mx Napisano 22. avgust, 2006 Prijavi Napisano 22. avgust, 2006 ali lahko dam blow-off ventil v svoj avto? al mors met kej posebnga se zravn v motorju? V vsak avto lahko zmontiras blow off ventil. Edino v avtih brez turbine ne bo imel nobenega ucinka. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.