car upgrade
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Bobnov od leta 1988 ni igral nikoli več. V tovarni Carl Zeiss je s sestavljal razne optične naprave.
-
Ti streljaš včasih bučke in to kar na pamet. Kot prvo Danci imajo zeloooo visok standard, takšen, o katerem mi in večina ostalih evropejcev lahko samo sanjamo in kot drugo se Danci večinoma požvižgajo na lastništvo nepremičnin , ker niso kot Slovenceljni, ki jim je glavno, da imajo svojo "hiško", pa čeprav bodo naslednjih trideset let jedli travo in pili vodo. Njim so v življenju pomembnejše druge vrednote In imajo čisto drugi sistem življenja kot zapečkarski Slovenci. Lastništvo avtomobila jim tudi ni edini cilj v življenju. Tam se ljudje večinoma vozijo z javnim prometom in z bicikli. Veliko avtomobilov, ki jih vidimo, da pridejo z danske k nam na dopust , je namreč rentano, so pa tudi na lizing in jih nikoli ne odkupijo res do konca. Včasih se je potrebno tudi malo premakniti iz te naše kokoške, da vidiš, kako je drugo to urejeno. Tudi tole pisanjev o Švici je pripovedovanje in zkušnja primera, kjer ni bil možakar najbolj uspešen. Moj prvi bobnar in zelo dober prijateljin zelo dober prijatelj se je leta 1988 preselil v Basel in tam tudi spoznal svojo ženo. On je od začetka delal v tovarni Carl Zeiss AG, ona je bila natakarica. On je zaslužil kot navaden delavec na začetku nekje 8000 frankov, ona kot natakarica 4000. Stanovala sta v konfortnem najemniškem stanovanju (110 M2) za katerega sta plačevala 2500 frankov /mesec. V to so bili všteti vsi stroški razen elektrike, ki pa je tam zanemarljivo poceni glede na njihove plače. Vrtci so res dražji, tudi zdravstvo in avtomobili prav tako. a še vedno dokaj ugodni glede na prihodke. Tudi vse ostalo je dražje kot pri nas a še vedno veliko ceneje kot pri nas, če gledamo prihodki /cene. Ker je bil velik ljubitelj Hi-fi ja, si je vedno kupoval hi end komponente od par tisoč frankov za kos. Ko sem bil večkrat na obisku pri njem, sem se vedno čudil, koliko mora biti vse skupaj vredno,saj sem takrat poznal cene. Nato je napredoval v šefa oddelka, kjer je prejemal 10000 frankov na mesec. Ona je vzela v najem mali kafić. Domov v Izolo k njegovim staršem sta se na začetku kariero vozila z razno raznimi Subaruji imprezami, pozneje audijevimi karavani RS, BMW-ji M in nato je presedlal na Porsheje. Sedaj ima najnovejšega hibridnega Cayena To so res vse bruto plače. Večinoma si sami plačujejo v dodatne stebre za penzijo in za zavarovanje. Pred letom dni sta se vrnila v Slovenijo, kjer so jima obema ob odhodu v penzijo izplačali vrtoglave zneske, ker sta se trajno izselila iz Švice. Sedaj si gradi na Šaredu vilo z razgledom do Venezie. Mogoče res komu od naših gasterbajterjev ni uspejo v Švici. A večinoma so uspeli. Res je tudi, kot je vedno pravil, da tam se dela od jutra do mraka in ni posedanja v kavarnah, kot je to navada pri nas. Res pa je tudi to in to priznava tudi on, da gre v v zadnjih 10-15 letih tudi tam vse samo navzdol. In to od takrat, ko so se množično začeli priseljevati izseljenci iz dežele orlov. Tudi sama varnost v mestih in vse ostalo gre samo še navzdol.
-
S tem metanjem denarja v najemnine se ne strinjam čisto. Pač stara šola, ko je nujno da imaš cigle v lasti. Pa naša predraga kokoš, kjer ni urejen najemniški trg, razen nekaj približnega v LJ. Spet zato, ker en kup ljudi čepi na teh ciglih in ne počne z njimi tisto kar bi lahko - beri nujno potrebujemo davek, da se ljudi nabrca v rit in sprosti trg. Jaz na primer imam v lasti nepremičnino za bivanje 220 m2 za štiričlansko družino - več ne rabim. Sem pa najemnik poslovnega prostora (pisarna), ker mi je lažje plačati najemnino in se ne ukvarjati z lastništvom v nekem skupnem objektu, ker to je za znoret pri teh idiotih tu. Pa če kaj crkne, je samo halo lastnik, pa zrihtaj, saj je tvoje, jaz pa lepo frej in druge stvari početi. Pa me vsi Slovenci čudno gledajo kaj to mečem najemnino stran nekomu vsak mesec. Enostavno nimam niti najmanjše želje po lastništvu, pa še bolj sem fleksibilen, ker se lahko v max 1 tednu preselim.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.