edd Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 Zdravo!! Imam mazdo xedos 6 let.1997 prostornina 1,6 79kw z avtom sem zelo zadovoljen samo precej mi olja ?ge.Svetovali so mi naj zamenjam motor ?e? da to nih?e ve? ne popravlja.Zanima pa me ?e kdo ve ali je kak drug motor npr. od mazde 323 oz.626 .... primeren , ker xedos modelov res ni veliko??? oz. ?e kdo ve ali bi bil motor 323f tip Z5 primeren??? Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 Zdravo!!Imam mazdo xedos 6 let.1997 prostornina 1,6 79kw z avtom sem zelo zadovoljen samo precej mi olja ?ge.Svetovali so mi naj zamenjam motor ?e? da to nih?e ve? ne popravlja.Zanima pa me ?e kdo ve ali je kak drug motor npr. od mazde 323 oz.626 .... primeren , ker xedos modelov res ni veliko??? Z zamenjavo motorja nebo? veliko naredil, probaj najprej zamenjat olje.Katarega uporablja? sedaj ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
edd Napisano 13. februar, 2007 Avtor Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 castrol TXT ta je bil nato?en ob zadnji zamenjavi ve? pa ne vem sem ga nedolgo nazaj kupil Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Marko_mx-3 Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 olje bo treba drug kater bo pa yavarje povedal Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
LabiGT Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 kaj je pa naorbe z castrol txt? to je super olje...edin ce ga mazda ne mara? Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 Zamenjaj olje bo vsaj 50% bolje. Pa ne samo firmo tudi W mora biti pravi. Izjava temelji na izku?njah, zato je patentirana ! Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Marko_mx-3 Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 10W40 po moje najbolj? Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 5-50 se mi najbol?e obnese, pa full syntethic, pa ni castrol. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
uklopko Napisano 13. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 13. februar, 2007 Ta zlati Valvoline!!!! Citiraj 20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
edd Napisano 14. februar, 2007 Avtor Prijavi Deli Napisano 14. februar, 2007 hvala za nasvete !!!!! imam pa zdej ?e eno vpra?anje na mazda europe forumu sem bral o medoti kako z me?anico kerozina oz. parafina in olja dvakrat "splaknemo" motor nato pa zopet nato?imo prevega seveda ob 2x zamenjavi filtra ZANIMA pa me je kdo ?e mogo?e sli?al za to metodo in ?e deluje oz. ?e s tem ne bom ?e poslab?al situacije ??? Menda je preverjena in deluje Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 14. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 14. februar, 2007 hvala za nasvete !!!!! imam pa zdej ?e eno vpra?anje na mazda europe forumu sem bral o medoti kako z me?anico kerozina oz. parafina in olja dvakrat "splaknemo" motor nato pa zopet nato?imo prevega seveda ob 2x zamenjavi filtra ZANIMA pa me je kdo ?e mogo?e sli?al za to metodo in ?e deluje oz. ?e s tem ne bom ?e poslab?al situacije ??? Menda je preverjena in deluje ?e se bo? lotu tega si prej pripravi, rezervni motor. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
edd Napisano 14. februar, 2007 Avtor Prijavi Deli Napisano 14. februar, 2007 AHA hvala !!! ker tam je menda nekdo preizkusu in je precej navdu?en. bom danes preizkusil z zamenjavo olja in filtra z valvoline 5-50 ali raj? 5-30 za 1,6 ma?ino 79kW pa bom po?akal na rezultate sej ?e bo res za 50% bolj?e sem dosegel svoje. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Symon Napisano 14. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 14. februar, 2007 ?e se bo? lotu tega si prej pripravi, rezervni motor. Pa lih v?eraj sem bral nekaj o "engine flush" preparatih. Ti naj bi oreng splaknili vso svinjarijo iz kanalov. Naj bi dali noter pred menjavo olja in spuca vse zapacane kanale. Saj veste tisto, ko vlije? novo olje noter pa je potem olje naslednji dan ?e ?isto ?rn. No to naj bi tak?ne zadeve odpravile.Yavar so ti te zadeve kaj znane? :ne vem: Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 14. februar, 2007 Prijavi Deli Napisano 14. februar, 2007 Pa lih v?eraj sem bral nekaj o "engine flush" preparatih. Ti naj bi oreng splaknili vso svinjarijo iz kanalov. Naj bi dali noter pred menjavo olja in spuca vse zapacane kanale. Saj veste tisto, ko vlije? novo olje noter pa je potem olje naslednji dan ?e ?isto ?rn. No to naj bi tak?ne zadeve odpravile.Yavar so ti te zadeve kaj znane? :ne vem: Tega se izogibam. Mogo?e ima sirius kako idejo al pa zadevo, najbolje ?e ga povpra?a? ? Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
tomaz108 Napisano 10. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 10. marec, 2007 Zdravo!!Imam mazdo xedos 6 let.1997 prostornina 1,6 79kw z avtom sem zelo zadovoljen samo precej mi olja ?ge.Svetovali so mi naj zamenjam motor ?e? da to nih?e ve? ne popravlja.Zanima pa me ?e kdo ve ali je kak drug motor npr. od mazde 323 oz.626 .... primeren , ker xedos modelov res ni veliko???oz. ?e kdo ve ali bi bil motor 323f tip Z5 primeren??? jaz imam letnik 98 enak motor, 120000 km prevo?enih pa mi pije 3-4l olja na 10000 km, kolegu isto. Zgleda, da je to hiba teh motorjev. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Ciko boy Napisano 10. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 10. marec, 2007 mazda pa olje sta zelo skregana meni tudi nenormalno papca pa saj smo zadnji? na sre?anju v celju govorili nekaj na to temo pa smo ugotovili da samo enemu ne papca samo se ne spomnim komu Citiraj VOZIM MAZDO NE MOTI!!! Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Sirius Napisano 10. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 10. marec, 2007 O porabi olja smo na tem forumu ?e razpravljali. Na eni spletni strani sem na?el najmanj 40 razlogov za to. V slu?ajih, ki se omenjajo v tej temi, pa gre verjetno za dolo?eno stopnjo obrabe in za stil vo?nje. Tisti, ki stalno vrti motor okoli blokade ne more pri?akovati, da ne bo z nekaj olja mazal tudi izpu?ni sistem. Poraba 3-4 litre na 10.000 km pa je za dana?njo stopnjo razvoja motorjev nekoliko prevelika. Zamenjava olja z ve?jim gradacijskim razponom W, bi znala biti slaba poteza. Poskusite z uporabo speciala iz Bondove ergele. Nekaterim je precej zmanj?ala porabo olja, ne vsem, ve?ini pa. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il. Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
tomaz108 Napisano 10. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 10. marec, 2007 O porabi olja smo na tem forumu ?e razpravljali. Na eni spletni strani sem na?el najmanj 40 razlogov za to. V slu?ajih, ki se omenjajo v tej temi, pa gre verjetno za dolo?eno stopnjo obrabe in za stil vo?nje. Tisti, ki stalno vrti motor okoli blokade ne more pri?akovati, da ne bo z nekaj olja mazal tudi izpu?ni sistem. Poraba 3-4 litre na 10.000 km pa je za dana?njo stopnjo razvoja motorjev nekoliko prevelika. Zamenjava olja z ve?jim gradacijskim razponom W, bi znala biti slaba poteza. Poskusite z uporabo speciala iz Bondove ergele. Nekaterim je precej zmanj?ala porabo olja, ne vsem, ve?ini pa. Samo ?udno je to, da je bila moja Mazda vedno lepo vo?ena - na relacije, avtocesta ponavadi okrog 140 km/h, to ni ravno do blokade. No v?asih tudi pritisnem, da se malo prepuca Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
torstorm Napisano 11. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 11. marec, 2007 Samo ?udno je to, da je bila moja Mazda vedno lepo vo?ena - na relacije, avtocesta ponavadi okrog 140 km/h, to ni ravno do blokade. No v?asih tudi pritisnem, da se malo prepuca mogo?e so oljni batni obro?ki hin Citiraj Powered by MAZDA MR racing & VICS-Variable Intake Charging System Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 11. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 11. marec, 2007 Ne razumem, kaj ljudje po?nejo z motorji, moj sucker ima 245 kkm pa ne popije niti 1 deci olja na 10 kkm. Pa ga ne ?param, vsaj 1X na dan se zavrti do 7000 rpm, druga? pa je tam okol 3000 - 5000 rpm. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Sirius Napisano 11. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 11. marec, 2007 Ponavadi gre pri teh motorjih (avtomobilih) za vozila, ki niso od prvega lastnika, zato ne vemo v kak?nij rokah so bili in kako so bili vzdr?evani. Citiraj Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il. Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
YavarYe X6V6 Napisano 11. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 11. marec, 2007 Jaz sem tudi 3 lastnik.Ob nakupu je imel 112 kkm, od takrat nobenih problemov z oljem. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars." Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Tich Napisano 11. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 11. marec, 2007 moj ma tut kr dost kilometrov (mislim da nekje med 250-300, ceprav je mel na stevcu 170?!)...ko je vse skup stalo, je bil kr pozresen, zej pa se je poraba zelo umirila, nekje po 1000km. Ne vem pa cist tocn se kolk. Uporabljam pa ze od zacetka Shell Helix 10W-40, pa morm rect da sem zelooo zadovoljen z njim. Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
ReDevil Napisano 12. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 12. marec, 2007 No pa smo spet pr relaciji Mazda - olje! Res je verjetn od hudi?a mal mazd ki ga ne pijejo, z izjemo novej?ih, pa Ajvarjeve in Maretove (odjavljene), pa tut moj mehanik mi je reku, da mazde so itak znane po pitju ola, kar pomen da ima sicer dec kr neki izku?n in ve o ?em govori! Citiraj Dobrodo?li na forumu! Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Tich Napisano 12. marec, 2007 Prijavi Deli Napisano 12. marec, 2007 Moja bivsa (1.6 SOHC 90KM) je pila NIC olja na xxxx km, ce si se vozu normaln. Ce si ga pa puno tiscal je pa spila tam nekje cca. 1l/10.000km. Ampak to je blo ReDevil style tiscanje skoz u blokado. Isto je blo pr turbotu ko je mel ze 300k km. Sam da je blo pr tem x2. Zakaj? ker je se pri turbini puscalo olje, tak da sam motor da je pil qrac kei. Pa zaka se sekirate? A gre avto manj? A smrdi za njim?.... no pol pa sam nalij pa pohodi Itak pa so to zanemarljive vrednosti. Ce hondas rece da mu ne pije, potem laze. Kdor pravi da mu ne pije, itak ne tisci avta. Avto sploh ne bi sou, ce ne bi pil olja na punih obratih! Drugac pa dajte tudi avtu olje, za katerega je bil motor skonstruiran! Ne pa XxX hi-tech olje, ker tut ne velja! To je za nove motorje.... Btw...zaka ma pa Mare odjavljenega? Citiraj Povezava do vsebine Deli na druge strani Več načinov deljenja...
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.