Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Jaz marsikaj naredim sam. Čeprav ni nič od tega (elektrika, voda, servis na avtu,...) moj fah. Sem pa to vseeno majstru pustil. Na mrzlem ni fajn bit. Tak da sem vesel, da je majster mojo tezo potrdil 🙂
-
Od sportman333 · Napisano
Da, tisto je raztezna, ja se strinjam, da nima veze s firmo, ampak kot rečeno, nisem "domač" v tem in se s tem ne ukvarjam, zato ne bom izumljal tople vode (ker teh ventilov je cel kup, zato ne bom ustvarjal med vikendom, da še kaj ne zje...am), in iščem enega mojstra, da mi to uredi, hvala vseeno za hint (točno to mi je razlagal serviser, ki sem ga dobil na telefon, nisem se pa še uspel zmeniti za termin :), da je bodisi šel ta nepovratni ventil oz. je razlog lahko tudi raztezna). -
Segret dizel motor nima vonja v izpuhu oziroma ga ne bi smel imeti. Hladen ga ima, segret ne. Torej je dimljenje zelo verjetno zgolj zaradi nepravilnega delovanja računalnike, ker dobiva napačne podatke s strani senzorjev. Pa še to verjetno zgolj in samo v prostem teku, kar pomeni, da tud kej dosti ne vpliva na povečanje porabe.
-
Nepovratni ventil imam pred bojlerjem. In ko se zagreva, se pritisk poveča. Za to je potem raztezna posoda, ki to kompenzira. Jaz ga na okoli števca nimam. Če raztezni pade druk. Je potrebno vodo spustit na 0. Vse ventile oko zapret, da gre manj vode iz sistema in potem razstezno napumpat. 🙂 @sportman333 to belo na sliki je raztezna posoda? Če je, potem moja teorija drži.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)