Aktualni dogodki!
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Seveda: cene se oblikujejo na podlagi 14-dnevne prodajne cene mediteranske borze, upošteva se tečajna razmerja, dodatke za biokomponente, marže distributerjev in nadomestila za oblikovanje varnostnih zalog, itd.. Bistvo je, da je vse v naprej določeno-znano. Dokler Vlada RS na svoji seji ne spremeni trošarine, kolikor ji paše.
-
Odtis ploščice je bil ja.. danes je manj, ko sem šel do LJ Je pa to zadnji disk, tako da ja, glede na obrabo bo dober do konca življenje dobe avtomobila Sem pa bil danes v Eurotonu in kupil literček in dolil malo olja, ker mi ga je pri 15k spustilo na minimum - in seveda bo potrebno tekom prihodnjih dni naredit spet redni servis
-
Tale dotični 8MW (samo compute, pol mas pa se 2x toliko za hlajenje in upse, prihaja pa v kapelico AI factory .....ki bo vec kot 15MW. Hlajenje je vodno - topla voda, do 40C in, do 50C out, energija se lahko porabi za uh la la...ogrevanje cele stavbe, gretje klancine, olimpijskih bazenov...s primernim odvodnim toplotnim telesom Ko se bo popno obremenil bo kar ene 50-60% te moci stalno zahteval Prejsnji sistem Marenostrum4 je bil proglašen v cerkvi za najlepši DC v evropi....zato je bil novi sistem tud estetski izziv, se vidi po kablih. Mariborska Vega pa je fenomen, od prvega dne rabi 1MW in niti en dan razen na maintenance day ne pade. Stalno je na 95%. Marsikdo v celi politicni zgodbi, ki se odvija sedaj za nadgradnjo ne ve, da res rabijo še vecji sistem. 30% mora biti na voljo za eurohpc vedno, so ga pa financiral skoraj 100% Nadgradnja pa ne bo v Mariboru na Izumu ker trafo stanica ne da vec kot 1MW...:). Lokacija novega je ze znana ampak se ne sme govoriti V Sofiji smo pri zagonu clusterja 'Discoverer' s 3MW bili proča izpadu elektrike v districtu 9 :). Napaka pa banalna, a je to elektricna napeljava na trafo postaji...
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.