Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Ja pa ne...

Sedez in rnd je evropa, poglej predstavitev podjetja popolnoma vse kar se tice tovarn, proizvodnje pa stara dobra praksa..azija in silicon valey, v evropi ni proizvodnje

Saj kaj pa mislis da smo mi? Smo edini 8n zadnji evropski IT proizvajalec, ampak imamo nvidio (taiwan) proizvodnjo vodno hlajenih rackov in komponent za vodno hlajene compute nodee v Indiji.

Medtem ko pa je cel rnd in finalno asembliranje v Franciji. Tega zaenkrat res nima nihce (koncne fabrke v eu). To je resilna biljka za tekmo in sponzorstva s strani EU, drugace bi ze svirali kitajske pesmice

Pa da ne bos mislil da se zelim kregat s steboj, ampak 20 let sem ze v tem, samo probam odpret oci na situacijo. Tu evropska unija mocno drzi skupaj in kupuje samo evropsko (spet govorim samo o finalnem produktu). Ob tem pa je seveda kljucen kader....

Screenshot_20250210_130029_Chrome.jpg

Screenshot_20250210_130033_Chrome.jpg

Screenshot_20250210_130037_Chrome.jpg

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Normalno da globalizacija dela svoje, se strinjam. Pa Intel ima kar nekaj deleža v ASML, če sem prav zasledil - sicer že nekaj časa nazaj, zato se je mogoče kaj spremenilo, nisem pa preverjal. Nazadnje sem bral, da je stroj za litografijo izveden v kontejnerju, ki gre direktno na Boeing jumbo jet-a in proti ZDA ali pa v TSMC na Tajvan.

Tu se tudi malo vidi neumnost Evrope, ki te baze, ki je v osnovi prišla iz Philipsa, ne zna zadržati pri sebi zaradi nekih neumnih omejitev in zank, ki si jih sama nastavlja. Sem pa tudi mnenja, da je juha okrog AI in vsega tega malo prevroča in se bo tudi še pohladila, preden jo bomo pojedli. Kot električni avti, droni, bla, bla. Realnost je drugačna in bolj prizemljena, samo malo časa mora miniti. Pa Gartnerjev cikel navdušenja ponavadi ne zataji.

Napisano
pred 21 urami je Agerg napisal:

Pa Gartnerjev cikel navdušenja ponavadi ne zataji.

Sem iskal na netu kaj bi bil Gartnerjev cikel navdušenja. In bil navdušen.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano

Ta ne bo pravi. 🤣

Tale je pravi: 

WWW.ARTERIS.COM

My purpose in this article is to explain Gartner Research’s Hype Cycle and relate it to the Technology Adoption Lifecycle popularized by Geoffrey Moore’s

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.