Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 31 minutami je Matick napisal:

zato pa bo amerika branila demokracijo tam

In to do poslednjega Bosanca če bo treba. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Napisano
pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

In to do poslednjega Bosanca če bo treba. 

Bosancev ni več veliko v Bosni.... :whatever:

Napisano (urejeno)

zgodba Northvolta je zaključen, žalostno...bomo pa tale poizkus zelene prihodnosti izredno drago plačali: Novica izpred 1 leta:

WWW.EIB.ORG

The European Investment Bank (EIB) will finance Northvolt’s gigafactory in Northern Sweden, with a total lending package to slightly over $1.038 billion (€942.6 million). The financing is an important part of...

8 miljard je šlo (toliko je danes dolgov), še preden se je sploh kaj zgodilo, 5000 zaposlenih..... Kako naj bo potem stvar poceni, pa kaj poceni, sploh retnabilno? To je nemogoče obrniti v operativno podjetje.

Popravljeno od jures

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Nikjer pa ne pise da so od zacetka imeli tezave z zagotavljanjem varnosti v tovarni, in z izpolnjevanjem okoljskih zahtev. Med drugim, so zaradi tezav z okoljskimi zahtevami imeli zamude v proizvodnji, in so jim pogodbe odpovedoval. 

Napisano
WWW.RTVSLO.SI

Jakov Fak je mojstrsko opravil s skrajšano posamično tekmo na 15 km svetovnega pokala na Pokljuki. Najboljši slovenski biatlonec v...

• Všeč 3
  • Ljubim 2

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ampak samo 330 ljudi na dan. Dolfe jih je pa res slabo šolal.  

WWW.RTVSLO.SI

Izraelska vojska je sporočila, da je davi izvedla "obsežne napade" na Gazo. Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo v...

Napisano

Bom tu napisal....

Za vozila od letnika 21 naprej se na tehničnih pregledih vozilo priključi na računalnik na OBD in se pogleda poraba goriva in kilometri. Nič drugega. Lahko polno napak... 

List tehničnega pregleda mora biti v tovornjaku in avtobusu. V osebnem avtu ni obvezno, je pa priporočljivo. 

• Všeč 1
  • Hvala 3
Napisano

in če maš porabo preveliko? Kazen 1500€ pa 7 kazenskih točk, al kako? :nevem:

33112_1.png

Napisano

Lej, to mi je tam zaposlen povedal.

Lahko pa merkator kartico za pike daš v prometno, pa 1500€ zram...boš sigurno naredu pregled... 

• Haha 2
  • Začuden 2
Napisano

Lahko se zgodi, da ti rataš pikast, ko vidiš ceno na tehničnih (tehnični, registracija, cestna taksa, zavarovanje, ... ...)

Napisano

Potres v Mjanmaru

WWW.24UR.COM

Mjanmar je prizadel močan potres z magnitudo 7,7 na globini deset kilometrov. Informacije iz države, kjer vlada vojaška hunta, so skope. V potresu v Mjanmaru je umrlo 144 ljudi, več kot 730 poškodovanih. Od...

• Zmeden 1
  • Žalosten 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 3 urami je Shrek napisal:

10% tega v LJ, pa bi blo zrušeno vse... 

Ah dej no. Nabijaš v 3PM.

33112_1.png

Napisano
pred 20 urami je Shrek napisal:

10% tega v LJ, pa bi blo zrušeno vse... 

LJ je premoderna in dobro grajena. Nekaj starejsih his je na udaru ampak mi smo se že šli to šolo.

Drugače pa ne vem kaj je slabše da ti bajto zruka pa napoka al da se sesuje (brez žrtev seveda)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano (urejeno)

Tole ne bo res:

WWW.RTVSLO.SI

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za...

Drugače pa ja - ob močnem potresu je uspeh, da prideš ven s familijo živ, ne pa da greš nazaj za mizo večerjo jesti, ko se neha tresti.

Bajta bi znala biti potem še samo za podreti.

Potem so pa zavarovalnice in država, pa tisto drugo je bolj bogo. Pri prvem se še da kaj iztržiti, če plačuješ zgledno premijo. Samo kot vidimo po poplavah, je zavarovanje objektov pri nas bolj za en drek. Vsi imajo dnar za cigle, za kaj več pa že zmanjka.

Popravljeno od Agerg
Napisano
Pred eno uro je Agerg napisal:

Samo kot vidimo po poplavah, je zavarovanje objektov pri nas bolj za en drek. Vsi imajo dnar za cigle, za kaj več pa že zmanjka.

Imam polnozavarovano! bajto, vse tri etaže za isti dnar. Čeprav so v spodnji etaži samo 2 garaži, kurilnica, rumplkamra, pa betonski podn in neometan strop, pa za isto ceno kot etaži s stanovanjema!  Če potres sesuje bajto v nulo, potem nova ne bo imela stekel v oknjih ker to je pa potreba posebej zavarovat.

Sem imel požar v kuhinji. Smo se pol leta driblal, ker je zavarovalnica Triglav hotela, pazi, od mene zapisnike gasilcev, policistov, ki sploh ne obstajajo.

Glede na zelo velike dnarje ki jih podarjam zavarovalnici Triglav, sem prepričan, da v primeru katastrofalnega potresa ne dobim za garsonjero. 

Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Glede na zelo velike dnarje ki jih podarjam zavarovalnici Triglav, sem prepričan, da v primeru katastrofalnega potresa ne dobim za garsonjero. 

Zna bit... ker če ne dajo niti za en poceni el. aparat, ki ga je strela pošlatala tud za bajto ne bodo.

To je bil moj primer. Tam enkrat v 90-ih, ko so za filme gledat obstajale neke napravce za VHS kasete gledat, smo imeli novo manj kot leto dni staro. Pa so enkrat strele tolkle k zmešane a smo imeli vse naprave fizično izklopljene iz elektrike, samo ta nesrečni videorekorder je ostal notri. No pa je ena užgala direktno v sosedovo bajto in mu razfukala pol napeljave.

Ta udarec je sesul tud naš VCR. Prijavimo škodo in čez kak mesec pride agent naokoli da napiše zapisnik. Pogleda VCR pa pravi, da ni šlo za direkten udar. Emmm, VCR je skurjen, imamo kopijo zapisnika od soseda. Model pa arogantno:" ja kaj si pa mislite, kar staro elektroniko obnavljat na račun zavarovalnice?". Dobesedno smo ga ven vrgli iz bajte in tip čez pol leta ima celo jajca, da pokliče in povpraša za podaljšanje zavarovanja. Verjetno ne rabim razlaga naprej, a je dobil novo pogodbo.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Jaz imam pa kar dobre izkušnje.

Par let nazaj je bila toča, pa sem dobil celo streho novo, brez vprašanj. Pa se pogovarjamo o izplačilu čez 20.000€. Tudi glede avtov je bilo vedno vse rešeno. Moram potrkati, zaenkrat nič hujšega, samo pleh pa kakšna sprednja šipa počena.

Zavarovalnice so pač svoja zgodba. Prvo ponudbo dajo ali pa celo že to ne, potem je pa na tebi, da jih za vrat primeš, pa streseš iz njih kar morajo dati od sebe.

Pri večjih denarjih jih pač s pravnikom potipaš, če je treba, pa je hitro prava ponudba na mizi.

Je pa bajta samo ena, no vsaj jaz imam samo eno in je tudi glede na vrednost zgledno zavarovana po mojem mnenju. Se pa razume, da totalke ne bodo dali kar tako od sebe, ker tu se pa o rangu pol miljona pogovarjamo.

Popravljeno od Agerg
Napisano

Ja, ne vem no. Če se že plačuje za zavarovanje naj dajo potem od sebe kar morajo. Ni mi ravno do tega, da bi samo njihova pijančevanja v Planici financiral.

Napisano

Vse zavarovalnice najprej izračunajo, koliko morajo imeti za nagrade in bonuse svoji vodstveni srukturi, potem koliko za zaposlene. Nazadnje je koliko za izplačilo škod. 

Verjamem da je pri drugih zavarovalnicah isto, ampak če je bila pri Triglavu misija nemogoče uveljaviti odškodninski zahtevek v višini 1,5 kratnika letne cene zavarovanja hiše, potem zagotovo v primeru sesutja bajte nebi dobil prav veliko. Če bi se zgodil potres, ki bi sesul celo Slovenijo, bi pa dobil en k...  Pa ne glede na pozavarovanje s katerim se hvalijo. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.