Alex Napisano nedelja ob 04:51 Prijavi Napisano nedelja ob 04:51 pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal: Vse zavarovalnice najprej izračunajo, koliko morajo imeti za nagrade in bonuse svoji vodstveni srukturi, potem koliko za zaposlene. Nazadnje je koliko za izplačilo škod. Verjamem da je pri drugih zavarovalnicah isto, ampak če je bila pri Triglavu misija nemogoče uveljaviti odškodninski zahtevek v višini 1,5 kratnika letne cene zavarovanja hiše, potem zagotovo v primeru sesutja bajte nebi dobil prav veliko. Če bi se zgodil potres, ki bi sesul celo Slovenijo, bi pa dobil en k... Pa ne glede na pozavarovanje s katerim se hvalijo. Ni glih tako po gostilniško. Vsaka zavarovalnica ima več aktuarjev, ki so ponavadi magistri matematike, ob delu končajo še ekonomijo. In oni izračunajo premije, ki jih moraš plačati, da nekaj tudi dobiš ven. Seveda ne bodo v minusu, to je jasno. Kolegica ima hišo v Letušu in jo je tudi poplavilo prvo nadstropje, garažo in klet. Ker je imela narejeno zelo dobro zavarovanje za hišo, je dobila izplačanega tudi veliko denarja. Tako, da je vse stroške obnove pokrila. Veliko ljudi pa bodisi sploh ni imelo zavarovanega nič ali pa minimalno. Seveda niso od zavarovalnic dobili veliko. Bomo pa zato takim "solidarno" vsi pokrili nove hiše. Po tej logiki bi bilo lepo, da recimo, če imaš samo osnovno zavarovanje za avto in zakriviš nesrečo in imaš recimo totalko, da ti država kupi novega. 2 Citiraj
Slivka Napisano nedelja ob 05:13 Prijavi Napisano nedelja ob 05:13 Ko je nam pred dvemi leti odpihnilo streho in posledično namočilo hišo, ni bilo nobenih težav. Prišel je cenilec, se sprehodil po hiši in pisal. In možakar je presneto dobro poznal cene. Ko smo končali, sem ugotovil, da na izgubi nismo bili. Na dobičku pa tudi ne... Večje težave sem imel z obnovo. Vsak dan dobivam v nabiralnik za en zvezek reklam, ko pa sem prišel v trgovino s šopom bankovcev, pa nihče ni imel ničesar za prodati. Še v outlet trgovini je bil rok dobave en mesec... 4 Citiraj
Shrek Napisano nedelja ob 06:47 Prijavi Napisano nedelja ob 06:47 ...ja, ko ti cenilec ob požaru ostrešja reče, da je tram še 30% dober...6 metrov dolg, na sredini pa 4 metra ožgan, da se komaj skupaj drži... Taka cela streha za cenilca 30% dobra. 2 Citiraj
dvorjan Napisano nedelja ob 07:05 Prijavi Napisano nedelja ob 07:05 pred 16 minutami je Shrek napisal: ...ja, ko ti cenilec ob požaru ostrešja reče, da je tram še 30% dober...6 metrov dolg, na sredini pa 4 metra ožgan, da se komaj skupaj drži... Taka cela streha za cenilca 30% dobra. Povej mu, da bo naslednji dopis dobil od odvetnika in se bo šel zagovarjat k šefu. Citiraj
godlike Napisano nedelja ob 08:09 Prijavi Napisano nedelja ob 08:09 Me je Merkur rolal za nadstrešek od toče. Najboljše je bilo, da so rekli 100% za nadstrešek in 30% za rolete. Ko sem pridobil predračune, je bilo oboje 30%. Dva dopisa, ki sem ju sam napisal, in so se nehali hecat. Citiraj
Brane Napisano nedelja ob 08:26 Prijavi Napisano nedelja ob 08:26 Jest se ne premaknem iz Triglava,2023 ko je bil tornado sem dobil v 15 dneh evrčke na trr in sem gladko vse obnovil z pozitivno nulo.Dogovor je bil z cenilcem če bo še kaj dodatnega bo dodal, ma hvala bogu je bilo vse ok.Sosedi ki so imeli Generali in Grawe pa počasi bežijo k Triglavu 2 Citiraj
Janez007 Napisano nedelja ob 08:26 Prijavi Napisano nedelja ob 08:26 (urejeno) Dosti smo si sami krivi. Ker eni sistem izkoriščajo (goljufajo), so se zavarovalnice morale zaščititi in zaradi tega trpijo tudi tisti, ki bi bili do odškodnine res upravičeni. Saj podobno je na drugih področjih ... zato je samo vprašanje časa, ko bodo primorani na tehničnih preverjati prisotnost DPF filtrov in meriti izpuste - seveda bo to vsem podražilo storitev tehničnega pregleda. In na koga se bomo jezili? Verjetno na vlado, ki bo sprejela tak ukrep, čeprav ga bodo povzročili nekateri lastniki, ki izigravajo jasna pravila ... Popravljeno nedelja ob 08:28 od Janez007 4 Citiraj
jures Napisano nedelja ob 09:30 Prijavi Napisano nedelja ob 09:30 Jaz mam samo plus izkusnje s triglavom v 15 letih - 4 x smo menjali napihnjen podenj vbgarazi (izkazalo se je da pusca okvir zimskega vrta in voda po ceglih pride vbpodenj) 4x krito vse - 3 stekla na strehi zimskega vrta pocila, krili 3x - toca stolkla krpanke po celi vzhodni dolzini (krili vse) - tik po vselitvi krili celo sanacijo sten in vode v estrihu (pri zalitju estriha je delavec stopil na cev iz pralnega stroja in jo zlomil, cse je slo v estrih pa ni moglo nikamor zarad hidroizolacije. K srec je bil detergent ne drek (odpret podenj, izcrpat, posusit, popravt cev, zaflikat nazaj Vse krili Je pa nekaj res, klicem vedno Kranj ne LJ...ogromna razlika 3 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Alex Napisano nedelja ob 09:38 Prijavi Napisano nedelja ob 09:38 Domen, svetovno rekord!!! 💪💪❤️ Lanišek zmaga. 💪❤️ 4 4 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano nedelja ob 12:34 Prijavi Napisano nedelja ob 12:34 pred 5 urami je Shrek napisal: ...ja, ko ti cenilec ob požaru ostrešja reče, da je tram še 30% dober...6 metrov dolg, na sredini pa 4 metra ožgan, da se komaj skupaj drži... Taka cela streha za cenilca 30% dobra. Enaka izkušnja znanca ko mu je gorela hiša. "Saj špirovec je pa samo do polovice zgorel" pred 4 urami je godlike napisal: Dva dopisa, ki sem ju sam napisal, in so se nehali hecat. Samo 2 dopisa. Pa to je super. S triglavom sem imel cel dopisen literarni krožek skoraj pol leta. 3 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Agerg Napisano nedelja ob 13:19 Prijavi Napisano nedelja ob 13:19 pred 41 minutami je Mraušk Mčk napisal: Enaka izkušnja znanca ko mu je gorela hiša. "Saj špirovec je pa samo do polovice zgorel" Po moje je to prvi odziv, ki ga moraš izpodbijati. Druge ni. Če ne gre drugače pa s pravno pomočjo. Seveda, da je premija v nekem sorazmerju z vrednostjo objekta. Če imaš pa bajto vredno par 100 jurjev - kar je danes hitro, potem pa od 300€ letne premije verjetno ne bo veliko haska. Seveda pa odvisno kaj v polici piše. Tu se je treba boriti, ker je za vse uporabnike zavarovalnic na koncu to boljše. Kot potrošnik imaš svojo nalogo. 3 Citiraj
Z M A J Napisano nedelja ob 13:26 Prijavi Napisano nedelja ob 13:26 pred 3 urami je Alex napisal: Domen, svetovno rekord!!! 💪💪❤️ Lanišek zmaga. 💪❤️ In še ROGLA je danes pokazal kakšen maček je ŠE VEDNO 4 2 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Alex Napisano nedelja ob 18:00 Prijavi Napisano nedelja ob 18:00 pred 4 urami je Z M A J napisal: In še ROGLA je danes pokazal kakšen maček je ŠE VEDNO Res je. Zmagal je v stilu Pogija. 💪 4 4 Citiraj
Gelipter Napisano nedelja ob 18:23 Prijavi Napisano nedelja ob 18:23 pred 8 urami je Alex napisal: Domen, svetovno rekord!!! 💪💪❤️ Lanišek zmaga. 💪❤️ Bravoooooooo čestitke 😉👌👍👍👍👍👍👍👍👍👍 2 1 Citiraj
Z M A J Napisano nedelja ob 18:43 Prijavi Napisano nedelja ob 18:43 pred 20 minutami je Gelipter napisal: Bravoooooooo čestitke 😉👌👍👍👍👍👍👍👍👍👍 Zdajle pa MM93, če še kaj spremljaš in navijaš zanj? 1 Citiraj Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Shrek Napisano nedelja ob 19:04 Prijavi Napisano nedelja ob 19:04 pred 11 urami je dvorjan napisal: Povej mu, da bo naslednji dopis dobil od odvetnika in se bo šel zagovarjat k šefu. Nič si ni mogel oškodovanec. POŠTENEGA CENILCA NI!!! 2 Citiraj
Shrek Napisano nedelja ob 19:09 Prijavi Napisano nedelja ob 19:09 pred 10 urami je Janez007 napisal: Dosti smo si sami krivi. Ker eni sistem izkoriščajo (goljufajo), so se zavarovalnice morale zaščititi in zaradi tega trpijo tudi tisti, ki bi bili do odškodnine res upravičeni. Saj podobno je na drugih področjih ... zato je samo vprašanje časa, ko bodo primorani na tehničnih preverjati prisotnost DPF filtrov in meriti izpuste - seveda bo to vsem podražilo storitev tehničnega pregleda. In na koga se bomo jezili? Verjetno na vlado, ki bo sprejela tak ukrep, čeprav ga bodo povzročili nekateri lastniki, ki izigravajo jasna pravila ... Ne sam DPF, ampak tudi konjiče... Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.