Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 14 minutami je Slivka napisal:

Ko je v članku ravno omenjen Šentviški predor: a mi zna kdo razložit, zakaj se s Celovške ceste, če greš iz centra ven, ne da zavit na obvoznico v smeri proti najlepšim krajem, se pravi proti Gorici? Lahko zaviješ edino proti Kranju ali pa naravnost proti Mednemu pa potem obračat...

Bojda niso odkupili vseh parcel (vsaj tako sem jaz slišal), se pa sedaj to ureja oz. gradi, tako da naj bi bilo enkrat v kratkem tudi to urejeno in se bo dalo zavijati tudi desno....v najlepše mesto na svetu :)

Napisano
pred 2 minutama je sportman333 napisal:

Bojda niso odkupili vseh parcel (vsaj tako sem jaz slišal), se pa sedaj to ureja oz. gradi, tako da naj bi bilo enkrat v kratkem tudi to urejeno in se bo dalo zavijati tudi desno....v najlepše mesto na svetu :)

Emm, če greš iz centra po Celovški, lahko že zdaj zaviješ desno, ampak to je smer za Kranj. Mene zanima za levo, smer Gorica...

Napisano
pred 9 minutami je Slivka napisal:

Emm, če greš iz centra po Celovški, lahko že zdaj zaviješ desno, ampak to je smer za Kranj. Mene zanima za levo, smer Gorica...

Saj ravno zaradi tega je sedaj tam vse prekopano, ker gradijo ta prikljucek za zavijanje v smeri proti primorski ali za izhod iz tunela proti centru ...

WWW.24UR.COM

"Pridobili smo pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo polnega priključka na Celovško cesto," so sporočili z Družbe za avtoceste RS (Dars) in tako razveselili številne Ljubljančane in druge, ki se v gneči...

image.png

image.png

• Všeč 4
  • Hvala 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Veliko se krade, dosti je pa pri teh projektih pokrivanje za nazaj, ker drugače na začetku ne bi niti začeli, če bi se o realnih cenah govorilo. Pa inflacija, ker so dolgotrajni projekti, pa za*eban teren. Tam v tistih krajih vsake par 100 m naletiš na novo Postojnsko jamo, kar je težko predvideti. V glavnem, naša država s terenom, ki ga imamo, ni ravno prijazna do takšnih infrastrukturnih projektov. Je pa to ljudem, ki se po cestah samo vozijo, malo težje razumljivo, to je pa že tudi jasno.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

Pa inflacija se lahko zelo spreminja od razpisa, do recimo druge polovice izvedbe projekta. Ne zagovarjam nikogar, ampak določene zadeve so pač realno take. Pred 10 leti namreč ne veš, da bo nekdo zaustavil svet zaradi neke bolezni in da bo to vplivalo na dogajanje po tem.

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Pa inflacija se lahko zelo spreminja od razpisa, do recimo druge polovice izvedbe projekta. Ne zagovarjam nikogar, ampak določene zadeve so pač realno take. Pred 10 leti namreč ne veš, da bo nekdo zaustavil svet zaradi neke bolezni in da bo to vplivalo na dogajanje po tem.

Ne obsojam nikogar, ampak če se za 27 km drugega tira potrtebuje 10 let - pa kaj to delajo upokojenci s krampi in lopatami? Ker če se lotijo s stroji, bi moralo biti končano v 27ih mesecih. V takem obdobju pa inflacija še nima tako hudega vpliva...

Pa tudi drugi projekti, ki se omenjajo - velikokrat se vprašam, če doma tudi tako delajo kakšne "projekte"...

Napisano

Tebi doma ni treba dizertacij delati vsakič, ko pogaziš eno rožico, da par tlakovcev položiš. Ali pa dobiti pravice za prehod čez tisoče parcel, ki jih imajo v lasti posamezniki. Ali pa so samo mejaši, pa je že cel hudič, če se eden kontra postavi. Potem pa spustiš iz ketne odvetnike, pa se veselica šele dobro začne... Večinoma te razlage niso za normalne ljudi.

Napisano

Dostikrat se taki projekti izvajajo dlje časa tudi zaradi razloga financiranja. Lažje je zbrati recimo 50 milijonov v obdobju 10 let in financirati tekoče s čim manj krediti, kot pa to naredit recimo v treh letih ter vzet kredite in jih financirat v celoti za teh 7 let. Že tuki se nekja prihrani, ker v razpisnih projektih ni nikoli navedeno kakšen bo končni strošek financiranja z vključenimi krediti ampak le cena samega projekta.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• pa jajo je največji komi veljak.. I dont get it Da se je kakor spreobrnil je samo fasada.
    • Se strinjam. Na CX 30 imam Conti 1. vgradnja in so po cca 50kkm še vedno super. 
    • Tako vezje je na Aliexpre...
    • Kaj,a pol je sodišče napačno odločilo😲   A če bi pa Janšo zaprli,bi pa bila pravična sodba🙄   Kot sem že napisal-levih ni treba prepričati,ker so že "prepričani" (beri-oprani možgani) in ne potrebujejo dokazov-dovolj je rekla-čula od enega "našega".   Ajd-neumen primer-priznam😄...ma se ve v čem je poanta.   Al pa npr.kupim počitniško prikolico pred Covidom...med Covidom cene noooro gor,in prodam. Al na bolhi kupim en za en drek PC za 200€,med Covidom grejo cene v nebo in prodam za 4x ceno... Smo v avto-forumi...tudi okoli avtov,oldtimerjev ipd. je tega...   Pa če pogledamo komunistične veljake in nepremičnine...niti en se ni okoristil...ja seveda...😂  
    • Ja moraš.   Ker si jih imel manj kot 10 let, moraš plačat davek od dobička. 😉
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.